Приспи нощната кашлица с мед

От векове това е най-сладкото лекарство на човека, независимо къде по света е неговият дом. Почти няма орга, който да не се повлиява благотворно от него. И няма как да е другояче - установено е, че се бори с над 60 вида бактерии.

Затова се използва не само за вътрешно лекарство, но и за намазване. Дори се правят опити за лечение с медени превръзки, но изследователите предупреждават: не правете това вкъщи върху рани. След консултация с личния лекар и ако кожата не е увредена, проблемното място може да се третира със сладък компрес.

Но колко по-приятно е да се хапне! Народната медицина го комбинира най-често със сок от лук или лимон за мазане не гърлото и срещу кашлица, разтваря го като напитка за приспиване в прясно мляко, слага го в разтворите за гаргари и задължително в чая на настиналите. Американските педиатри пък препоръчват 1-2 лъжички мед като универсално безвредно лекарство за деца при нощни пристъпи на кашлица.

Ефектът бил толкова добър, колкото и сиропите от последно поколение. В Медицинския колеж "Алберт Айнщайн" в Ню Йорк правят стъпка напред в разгадаването на лечебната сила на меда. Специализираното издание "Хелт" цитира учените, които обясняват как по осмотичен път медът променя бактериалните клетки и така ги убива или поне ги обезврежда. Едновременно с това по сложен начин взаимодейства със свободните радикали, при което се образува токсично за бацилите и безвредно за човешките клетки съединение.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Не излизайте на открито неподготвени

Дали защото ние се изнежихме, или природата се промени, но все повече хора имат кожни проблеми щом излязат на открито, или сменят обичайната обстановка.

Жена с 10-килограмов тумор оперираха във Варна

Кистозна формация от яйчников прокизход бе извадена при операция на 65-годишна жена във Варна, съобщиха от АГ болницата във Варна, цитирани от "Петел". Туморът е бил над 10-килограмов.

Най-модерните и здравословни храни

 И тази година киноата си остава най-модната храна, информира Foodpanda в изследване на тенденциите в здравословното хранене. Тя е изключително полезна с високо си съдържание на калций, желязо,

Трифала - билкова формула на 4000 г. за стомашно-чревния тракт

ТРИФАЛА е класическа аюрведична формула, която според индийците балансира трите енергии-Вата, Пита ,Кафа. Тя съдържа екстракти от три плодчета. Тази комбинация се използва както самостоятелно,

Тибетски капки - индивидуален подход при лечението на тежки болести

Напоследък има доста продукти, които се предлагат като „Тибетски капки” и поради големия интерес към темата д-р Симеонова разказва любопитната история на капките и подробно разяснява приложението и

Уникална методика за здраве и дълголетие прилагат руски холистични експерти в Родопите

Александър Кундос и Ирина Митрофанова разказват за Центъра за безлекарствени здравни процедури, изграден в партньорство с екипа на Еко хотел Здравец Готови ли сте за живот без болести и без

Отслабвай според твоя дизайн

Индивидуално решение за всеки тип тяло и метаболизъм  Според специалисти ендокринолози – начинът, по който се оформя тялото се контролира от нашите хормони.