Приспи нощната кашлица с мед

От векове това е най-сладкото лекарство на човека, независимо къде по света е неговият дом. Почти няма орга, който да не се повлиява благотворно от него. И няма как да е другояче - установено е, че се бори с над 60 вида бактерии.

Затова се използва не само за вътрешно лекарство, но и за намазване. Дори се правят опити за лечение с медени превръзки, но изследователите предупреждават: не правете това вкъщи върху рани. След консултация с личния лекар и ако кожата не е увредена, проблемното място може да се третира със сладък компрес.

Но колко по-приятно е да се хапне! Народната медицина го комбинира най-често със сок от лук или лимон за мазане не гърлото и срещу кашлица, разтваря го като напитка за приспиване в прясно мляко, слага го в разтворите за гаргари и задължително в чая на настиналите. Американските педиатри пък препоръчват 1-2 лъжички мед като универсално безвредно лекарство за деца при нощни пристъпи на кашлица.

Ефектът бил толкова добър, колкото и сиропите от последно поколение. В Медицинския колеж "Алберт Айнщайн" в Ню Йорк правят стъпка напред в разгадаването на лечебната сила на меда. Специализираното издание "Хелт" цитира учените, които обясняват как по осмотичен път медът променя бактериалните клетки и така ги убива или поне ги обезврежда. Едновременно с това по сложен начин взаимодейства със свободните радикали, при което се образува токсично за бацилите и безвредно за човешките клетки съединение.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

Последователите на Лидия Ковачева са герои във филм за 100 г. от рождението й

Наричат Лидия Ковачева природолечителка и цяла България я знае като гуруто на омекотеното гладолечение. Цитирана е от лекари по цял свят, редица съвременни научни изследвания доказват

Цветният град

Чоризо е колбас с пикантен вкус, подобен на наденица. Месото, от което се прави, е свинско, а червеният цвят на колбаса се постига с голямо количество червен пипер,

Лекувайте диабетната полиневропатия преди да е станало твърде късно!

Диабетната полиневропатия или т.нар. диабетно стъпало е сред най-честите усложнения на захарния диабет. Трябва да се лекува навреме, тъй като отлагането може да доведе до най-страшното - ампутация на

НОИ: Свършиха парите за рехабилитация

Изчерпани са парите по програмата за рехабилитация, съобщиха от Националния осигурителен институт. Програмата започна на 31-ви март с финансиране от над 15 000 000 лв.