Мъж обяви гладна стачка заради "Топлофикация" и 12-годишно дело

Снимка: Архив

Софиянец обяви гладна стачка и се закани да остане на палатка пред Висшия съдебен съвет поне до Коледа, съобщи Нова телевизия.

Чавдар Янев се противопоставя на съдебната система, която допуска дела, водени от граждани срещу институции, да продължават с години, а в същото време същите тези институции могат да те осъдят за ден-два без дори да разбереш.

11 години и 10 месеца са нужни на Чавдар и съпругата му, за да осъдят „Топлофикация - София". Едва след този период от време те са успели да убедят съда, че в дома им няма как да има 7 радиатора и съответно не дължат на ТЕЦ-а пари като за 7.

В същото време дружеството успява да ги осъди набързо, и то няколко пъти.

„В началото нямахме намерение да водим дело - просто мислехме, че има печатна грешка. Вместо 4 радиатора са ни написани 7. Но докато тече обжалването за бройката на радиаторите, „Топлофикация" ни осъжда по бърза процедура", разказа съпругата на Чавдар Латинка Георгиева.

Семейството успява да осъди столичния ТЕЦ да плати само 100 лева, защото не искат данъкоплатците да покриват иска им.

Дружеството не само не плаща, но и продължава да чака семейството да плати старите несъществуващи дългове.

Чавдар е категоричен, че няма да се откаже. Той иска да има равнопоставеност - щом държавните или общински дружества могат да осъдят един гражданин за ден - два, то и обикновеният човек да има такава възможност.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

Министър Грудев: Лично ще настоявам доплащанията за животните да се платят при актуализацията на бюджета

Лично ще настоявам Националните доплащания за животните да бъдат платени наведнъж при актуализацията на бюджета, а не на траншове. Това заяви министърът на земеделието и храните Васил Грудев на

Отстраниха кмета на Видин от длъжност

Кметът на Видин Герго Гергов е отстранен от длъжност с решение на Апелативен съд София. Това съобщи за Фокус Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор.

Образуваха дело за убийство срещу неизвестен извършител след трагедията в столичен асансьор

Прокуратурата е образувала досъдебно производство за убийството на Цветелина Радунчева, която загина нелепо след инцидента с пропадналия асансьор. То обаче е срещу неизвестен извършител,

Раданова уволни шефовете на "Академика" заради Зимния дворец

Служебният министър на младежта и спорта Евгения Раданова уволни цялото ръководство на "Академика 2011" заради скандала с ремонта на Зимния дворец. "Решението ми е да освободя Управителния съвет на