Мъж обяви гладна стачка заради "Топлофикация" и 12-годишно дело

Снимка: Архив

Софиянец обяви гладна стачка и се закани да остане на палатка пред Висшия съдебен съвет поне до Коледа, съобщи Нова телевизия.

Чавдар Янев се противопоставя на съдебната система, която допуска дела, водени от граждани срещу институции, да продължават с години, а в същото време същите тези институции могат да те осъдят за ден-два без дори да разбереш.

11 години и 10 месеца са нужни на Чавдар и съпругата му, за да осъдят „Топлофикация - София". Едва след този период от време те са успели да убедят съда, че в дома им няма как да има 7 радиатора и съответно не дължат на ТЕЦ-а пари като за 7.

В същото време дружеството успява да ги осъди набързо, и то няколко пъти.

„В началото нямахме намерение да водим дело - просто мислехме, че има печатна грешка. Вместо 4 радиатора са ни написани 7. Но докато тече обжалването за бройката на радиаторите, „Топлофикация" ни осъжда по бърза процедура", разказа съпругата на Чавдар Латинка Георгиева.

Семейството успява да осъди столичния ТЕЦ да плати само 100 лева, защото не искат данъкоплатците да покриват иска им.

Дружеството не само не плаща, но и продължава да чака семейството да плати старите несъществуващи дългове.

Чавдар е категоричен, че няма да се откаже. Той иска да има равнопоставеност - щом държавните или общински дружества могат да осъдят един гражданин за ден - два, то и обикновеният човек да има такава възможност.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

Жена изчезна край буйните води на Луда Мара в Петрич

Жена от Шумен, която била на гости в Петрич, изчезна, като опасенията са, че е станала жертва на буйните води на река Луда Мара тази сутрин, съобщи struma.bg.

Шокиращи снимки от Бургас - потрошени коли и хвърчащи ламарини от урагана

раганият вятър в Бургас причини сериозни щети, от паднали дървета и предмети има пострадали автомобили. Все още няма точни данни, тъй като бедствието продължава. Няма информация за пострадали

Джуджи на Гала: Най-хубавите ми години бяха при Грашнов

Деляна Маринова от предаването на Гала "На кафе" по Нова телевизия с псевдоним Джуджи, започнала своя път като лична асистентка на Владимир Грашнов, първия изпълнителен директор на Мтел.

Балкански политически клуб: Президентът Желев мислеше фундаментално

В памет на д-р Желю Желев В мащабното политическо наследство на внезапно напусналия ни, скъп на всички президент Желев, държавен глава на България между 1990 и 1997 г.

БСП с 11 леви стандарта за местната власт

11 леви стандарта за местната власт определи БСП на семинара си в Пловдив. Основният от тях е общините да участват активно във финансирането на детските градини,

200 души в Кърджалийско бедстват, селото им е откъснато от света

200 души в кърджалийското с. Софийци бедстват, защото са откъснати от света. Придошлата река Джебелска отнесе моста към населеното място, а обходния черен път през с.

Янаки Стоилов: БСП е конструктивна, но и партия на протеста

БСП е едновременно конструктивна като опозиция, но и партия на протеста. Това заяви зам.-шефът на столетницата Янаки Стоилов след червения семинар, който се проведе в Пловдив.