Мъж обяви гладна стачка заради "Топлофикация" и 12-годишно дело

Снимка: Архив

Софиянец обяви гладна стачка и се закани да остане на палатка пред Висшия съдебен съвет поне до Коледа, съобщи Нова телевизия.

Чавдар Янев се противопоставя на съдебната система, която допуска дела, водени от граждани срещу институции, да продължават с години, а в същото време същите тези институции могат да те осъдят за ден-два без дори да разбереш.

11 години и 10 месеца са нужни на Чавдар и съпругата му, за да осъдят „Топлофикация - София". Едва след този период от време те са успели да убедят съда, че в дома им няма как да има 7 радиатора и съответно не дължат на ТЕЦ-а пари като за 7.

В същото време дружеството успява да ги осъди набързо, и то няколко пъти.

„В началото нямахме намерение да водим дело - просто мислехме, че има печатна грешка. Вместо 4 радиатора са ни написани 7. Но докато тече обжалването за бройката на радиаторите, „Топлофикация" ни осъжда по бърза процедура", разказа съпругата на Чавдар Латинка Георгиева.

Семейството успява да осъди столичния ТЕЦ да плати само 100 лева, защото не искат данъкоплатците да покриват иска им.

Дружеството не само не плаща, но и продължава да чака семейството да плати старите несъществуващи дългове.

Чавдар е категоричен, че няма да се откаже. Той иска да има равнопоставеност - щом държавните или общински дружества могат да осъдят един гражданин за ден - два, то и обикновеният човек да има такава възможност.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Издирват бившия управител на издателството на БАН Мартин Кръстев

Столичната полиция издирва 53-годишния Мартин Тодоров Кръстев, излязъл от дома си на 27 май т.г. и не се е прибрал вечерта. След като близките му направили безуспешни опити да се свържат с него и не

Мъж обра столичен магазин, опря пистолет в главата на продавачката (видео)

Охранителните камери от магазин в столицата са заснели брутални кадри на въоръжен грабеж. На тях се вижда как мъж нахлува и опира пистолет в челото на продавачката, съобщи Нова телевизия.

Борисов откри новата железопътна гара Димитровград, вижте я (Галерия)

Завърши реконструкцията и модернизацията на железопътна гара Димитровград, съобщи във фейсбук премиерът Бойко Борисов. Изграденият жп надлез е единственото висящо кръгово съоръжение в градска среда

Берн учи София как да се справи с бежанците

Швейцарски експерти ще обучават софийски специалисти в сферата на екологията и миграцията. Това договори кметът на София Йорданка Фандъкова, която е на работно посещение в Берн.

Татяна Дончева заяви подкрепа за Фандъкова за кмет на София

За местните избори през октомври тази година Движение 21 ще подготви листи във всички областни градове, съобщи лидерът на партията Татяна Дончева пред журналисти.

Засечете навреме разгонването на млечните крави

Специалистите по осеменяване и селекция на кравите от Съюза на говедовъдите-Запад в Рейн-Вестфалия, Германия, препоръчват на млекопроизводителите лесен начин да засичат навреме разгонването на

168 часа: Новите мутри: Крадци на ДДС и образовани деца на олигарси

Новите мутри са крадци на ДДС, изучени в чужбина деца на олигарси и подставени лица, които държат официалния бизнес на големи контрабандисти, наркобосове и измамници. Това показа проучване на в.