Майка се хвърли и обгоря в пожар, за да спаси детето си

Ани Грозданова и Далия. Снимка: БТВ

19-годишната Ани Грозданова от видинското село Тополовец е настанена в "Пирогов" с 30% изгаряния и опасност за живота. Младата жена спаси от жесток пожар 3-годишната си дъщеричка Далия, рискувайки живота си. Трагедията в младото семейство се разиграла вечерта на 22 ноември, съобщи БТВ.

Майката и детето тъкмо си били легнали. В просъница младата жена чула пращене и пукане в коридора.

Таблото е гръмнало. Тя излиза навън, но отваряйки вратата, огънят пламва още повече. В търсене на изход, Ани стига до терасата, но в паниката не може да отвори вратата, разказва съпругът й Дионис Грозданов, който не бил в дома.

Младата жена разбива стъклото. Започва да крещи неистово за помощ. Бабата на съпруга й, която е на долния етаж на къщата, чува виковете на Ани и излиза да помогне. Майката успява да премине през счупеното стъкло на вратата на терасата и подава момиченцето на бабата.

Чул виковете на изплашените жени, на помощ се притичва съседът Ивайло Цветанов. Мъжът разказва, че целият покрив на къщата бил обхванат от пламъци. Пожарникарите пристигат след около 35 минути. "Хвърлиха една цистерна с вода, но казаха - тука има ток и спряха да гасят", допълва Ивайло.

19-годишната майка е настанена в "Пирогов" с 30% изгаряния. "Ани е в тежко състояние, в реанимация, с опасност за живота", заявиха от болницата.

Хората се опитват да разчистят изгорелия дом и да го укрепят, за да не рухне съвсем до пролетта. В центъра на село Тополовец е поставена и кутия за дарения, с които да се подпомогне лечението на майката.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 2

Сортирай по:

61
Мисля, че е редно тази жена да получи помощ от правителството. Не е зрелищно, като да режеш ленти, но пак ще направи добро впечатление.

56
Дано да се оправи жената, боже, съвсем млада и хубава жена е! В България би трябвало във всяка къща да има и пожарогасител, поставен на достъпно място и хората да бъдат на ясно, как се борави с него, да има пътеки за бързо напускане на помещенията, които да не се затрупват с предмети и мебели. Освен това ми се струва ужасно бавно, че пожарната успява да пристигне чак след 35 минути!!!

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Димитър Петков оставя ръка на Шипка

Хирурзите спасяват крака на Петър Левски, но ампутират Димитър Петков. Този голям българин, чието име носят улица и пазар в столицата, оставя лявата си ръка на Шипка.

Станишев: Постигали сме много, когато сме били обединени

Постигали сме много, когато сме били обединени, заяви Сергей Станишев в страницата си във фейсбук и призова да си спомним заветите на нашите предци.  Ето и цялото му изявление по повод 3

Калфин: Щеше да има оставка без споразумението за дълга

Ако парламентът не беше одобрил споразумението за новия дълг, държавата щеше да бъде изправена пред финансова катастрофа. Това заяви пред БНР вицепремиерът Ивайло Калфин.

Да направим музей на Опълчението

У нас има всякакви музеи, дори на социалистическото изкуство. Няма обаче музей на Опълчението. Документите и експонатите за този героичен епизод от българското минало са пръснати по регионални сбирки

Ботеви четници в опълченските дружини

Освен Петър Левски в Българското опълчение се включват и други юнаци от четата на Христо Ботев. Христо Иванов Хаджикирков от Сопот е заловен и осъден на “вечни окови”.

Ето как вадят тялото на Вероника от реката (Шокиращо съдържание - снимки 18+)

Тялото на 23-годишната Вероника Здравкова бе извадено от река Янтра и бе откарано за аутопсия. От МВР потвърдиха, че трупът е на студентката.Родителите на Вероника Здравкова - Надя и Трайчо Трайкови

МВР потвърди: Намереното тяло в Янтра е на Вероника Здравкова

Тялото, намерено по-рано днес във водите на р. Янтра в района край жп гара Велико Търново, е на обявената за общодържавно издирване студентка Вероника Здравкова.