Деца намериха лъвче, докато се разхождат

Снимка: Интернет

Ученици от руския град Ростов намериха лъвче, докато се разхождат, и даже го завели в училище, за да го покажат на съучениците си. Дни по-късно полицаи прибрали животинчето и го отвели в зоологическата градина в града. Униформените са търсили собственика на лъвчето, но безуспешно. Не е изключено зверчето да е избягало от зоопарка.

Владислав Лазаренко, заместник-директор на полицията в Ростов каза:

"Ученици са намерили зверчето. Дивото животно не е имало каишка или намордник. Децата го занесли в местното училище. Учителите оставили лъвчето в гимнастическия салон и ни информираха за случилото се."

Директорката, която работи в зоопарка от 32 години, разказва, че за първи път се случва нещо подобно.

Ирина Грибанова, заместник директор на зоологическата градина в Ростов:
"Честно казано, в първия момент, когато чухме за това, не повярвахме. Но когато го видяхме с очите си, бяхме изумени. Никога не сме имали такъв случай."

Установено е, че лъвчето е на шест месеца и е в сравнително добро здравословно състояние. Поставено е под карантина. След като вече се превърна в знаменитост в района на Ростов, интересът към него със сигурност ще е огромен, когато бъде готово да посреща посетители.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

Турски вицепремиер: Жените не трябва да се смеят публично

Турският вицепремиер Бюлент Арънч заяви, че турското общество е изправено пред морален разпад. Политикът призова мъжете, но главно жените, да защитят своята сдържаност,

Единствената електроцентрала в Ивицата Газа гори след обстрел от израелската армия

Главното хранилище на единствената електроцентрала в ивицата Газа се е запалило вследствие на обстрел на израелската армия, предаде РИА „Новости”, цитирайки един от служителите на централата.

Великобритания с нови мерки срещу имиграцията

Управляващите във Великобритания подготвят нови мерки срещу имиграцията каза премиерът Дейвид Камерън пред вестник „Дейли телеграф”. Ще закрием мнимите "колежи",

Военни обстрелват дом за стари хора в Луганск (видео 18+)

Украинската армия обстрелва дом за стари хора, който се намира в югоизточната част на Луганск. От шрапнелите са загинали петима души, които излезли на двора да подишат чист въздух, съобщи Lifenews.ru.