Деца намериха лъвче, докато се разхождат

Снимка: Интернет

Ученици от руския град Ростов намериха лъвче, докато се разхождат, и даже го завели в училище, за да го покажат на съучениците си. Дни по-късно полицаи прибрали животинчето и го отвели в зоологическата градина в града. Униформените са търсили собственика на лъвчето, но безуспешно. Не е изключено зверчето да е избягало от зоопарка.

Владислав Лазаренко, заместник-директор на полицията в Ростов каза:

"Ученици са намерили зверчето. Дивото животно не е имало каишка или намордник. Децата го занесли в местното училище. Учителите оставили лъвчето в гимнастическия салон и ни информираха за случилото се."

Директорката, която работи в зоопарка от 32 години, разказва, че за първи път се случва нещо подобно.

Ирина Грибанова, заместник директор на зоологическата градина в Ростов:
"Честно казано, в първия момент, когато чухме за това, не повярвахме. Но когато го видяхме с очите си, бяхме изумени. Никога не сме имали такъв случай."

Установено е, че лъвчето е на шест месеца и е в сравнително добро здравословно състояние. Поставено е под карантина. След като вече се превърна в знаменитост в района на Ростов, интересът към него със сигурност ще е огромен, когато бъде готово да посреща посетители.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

Потоп в Хърватия, Словения и Босна

Около 2000 души може да бъдат евакуирани заради наводненията в Хърватия, съобщи телевизия Ей Би Си. В Централна Хърватия, в областта около Карловац, бе обявено извънредно положение поради големите

Шотландия иска армия от Лондон

Великобритания да отстъпи на Шотландия част от армията си, равняваща се на около 10 млрд. лири, включително военни самолети, кораби и 9200 войници от редовните и спецчастите,

Австралия праща бойци и изтребители в района

Австралия ще изпрати 600 войници и изтребители като част от водената от САЩ коалиция срещу групировката “Ислямска държава” в Ирак и Сирия, съобщи Би Би Си.

Гласуват на първи избори в руския Крим

Единен ден на гласуване се проведе в Русия днес - най-мащабният в последно време. Жителите на почти всички региони на страната гласуваха за над 40 хиляди мандата,