Дадоха село Яворово на Стара Загора

Правителството прие решение за отделяне на с. Яворово от община Чирпан и за присъединяването му към община Стара Загора, съобщиха от правителствената информационна служба.

Извършването на административно-териториалната промяна е по инициатива на населението на с. Яворово и е подкрепено с положителен вот на проведения референдум - 89,64% от гласувалите.

Селото е гранично за двете общини и с преминаването му към община Стара Загора няма да бъде нарушена административната цялост на община Чирпан. Присъединяването на Яворово към община Стара Загора ще осигури по-благоприятна среда за задоволяване на ежедневните потребности на местното население от здравни, социални, културни, търговски, транспортни, финансови и съдебни услуги.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Французин почина в хотел в Банско

53-годишен френски гражданин издъхна в хотелската си стая в Банско. Мъжът бил на почивка в курорта заедно със съпругата си. Вечерта двамата се оттеглили в стаята си в известен хотел,

Голяма ВиК авария на най-възловия булевард в Пловдив променя маршрута на 11 автобусни линии

Поради авариен ремонт на магистрален водопровод пред ПУ „Паисий Хилендарски” – стара сграда, на 01. 09. 2015 г. /вторник/ от 9:00 ч. до 14:00 ч. се затваря за движение западното платно на бул.

Евакуираха жилищен блок в Димитровград заради пожар, психично болни запалили огън

Вход на жилищен блок беше евакуиран заради пожар, избухнал тази нощ в Димитровград. Горяха три апартамента, а двама души бяха откарани в болница заради съмнение за обгазяване, съобщи Нова телевизия.

Нашият град: Горна Оряховица кандидатства за 14 млн. лв. за атракцион и оповестителна система за бедствия

Община Горна Оряховица е подготвила четири мащабни проекта на обща стойност над 14 млн. лв. Железничарският град кандидатства за отпускане на евросредствата по Програма за трансгранично

Камион блъсна велосипедист и му откъсна ръката

62-годишен велосипедист е с откъсната ръка и опасност за живота, след като е блъснат от автобус в с. Кошарица, вилно селище „Чолакова чешма”, община Несебър.

Броят на кметствата в област Кърджали ще нарасне от 241 на 383

142 нови кметства ще трябва да бъдат разкрити в област Кърджали, ако не отпадне изискването в селата с над 100 души да избират кмет. Това са изчислили кметовете на 7-те общини в областта.

Жена легна между гумите на джип без шофьор в Смолян и оцеля

Жена легна на тротоара в Смолян, за да се спаси от джип тръгнал сам по склон на главния булевард "България" в Смолян. С използвания прийом 60-годишната пешеходка се отървала с леки наранявания от