Дадоха село Яворово на Стара Загора

Правителството прие решение за отделяне на с. Яворово от община Чирпан и за присъединяването му към община Стара Загора, съобщиха от правителствената информационна служба.

Извършването на административно-териториалната промяна е по инициатива на населението на с. Яворово и е подкрепено с положителен вот на проведения референдум - 89,64% от гласувалите.

Селото е гранично за двете общини и с преминаването му към община Стара Загора няма да бъде нарушена административната цялост на община Чирпан. Присъединяването на Яворово към община Стара Загора ще осигури по-благоприятна среда за задоволяване на ежедневните потребности на местното население от здравни, социални, културни, търговски, транспортни, финансови и съдебни услуги.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Ефективен затвор за мъж удрял с юмруци полицай в управлението в Септември

Една година ефективен затвор определи районният съд в Пазарджик за 31-годишния Йордан Колев нападнал и ударил два юмрука на полицай в сградата на районното управление в Септември.

Спешно инспектират горите

След протеста срещу незаконната сеч във видинското село Бранковци, държавата разпореди спешна инспекция на горите. Втори ден в землището на Бранковци тече проверка,

Атакуваният с огън в Галиче е под полицейска охрана

Под денонощна полицейска охрана вече е домът на Веселин Тушинов във врачанското с. Галиче след подадена от него жалба до прокуратурата. Преди дни две коли на семейството бяха изпепелени.

Свлачище в Сливенско заплашва да затвори път

На пътя между селата Бяла и Въглен се е образувало ново свлачище от около 20 м дължина и 40 метра широчина, активирало се е и старо свлачище на 100 метра преди селото и има риск да се прекъсне

От ГЕРБ сезират прокуратурата заради злоупотреби с храни в детски градини в Кърджали

Общинските съветници от ГЕРБ в Кърджали ще сезират Прокуратурата заради установените нередности при доставките на храни в детските градини в града. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

Разложен труп открит край колежа по туризъм в Бургас

Разложен труп е откри в Бургас, в близост до колежа по туризъм,който се намиа в парк "Езеро". В момента все още няма данни за пола и годините на намерения мъртвец.

Шествие срещу ислямофобията в Гоце Делчев

Мирно протестно шествие "Заедно срещу ислямофобията, ксенофобията и омразата" ще има утре в Гоце Делчев, организирано от районното мюфтийство. Повод за протеста са свастиките и обидни квалификации