Дадоха село Яворово на Стара Загора

Правителството прие решение за отделяне на с. Яворово от община Чирпан и за присъединяването му към община Стара Загора, съобщиха от правителствената информационна служба.

Извършването на административно-териториалната промяна е по инициатива на населението на с. Яворово и е подкрепено с положителен вот на проведения референдум - 89,64% от гласувалите.

Селото е гранично за двете общини и с преминаването му към община Стара Загора няма да бъде нарушена административната цялост на община Чирпан. Присъединяването на Яворово към община Стара Загора ще осигури по-благоприятна среда за задоволяване на ежедневните потребности на местното население от здравни, социални, културни, търговски, транспортни, финансови и съдебни услуги.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

Пиян мъж скри мотора си след катастрофа, докато жена му лежи ранена на пътя

Мъж е скрил мотора си веднага след катастрофа, в която жена му пострадала, докато тя лежала ранена на пътя. Случката се разиграла в четвъртък, когато 23,

Почина бебето, паднало от каруца при катастрофа

7-месечната Ася, която пострада при падане от каруца в гърменското село Огняново е починала на път за "Пирогов". Към 16.00 часа пострадалото бебе бе транспортирано с линейка към София.

Шуменци на протест срещу проучвания за въглищен и шистов газ

Шествие срещу евентуални проучвания за въглищен и шистов газ на територията на България се провежда в Шумен. До 20:00 часа шествието ще се движи по пешеходната зона на града.

Бебе на 5 месеца с комоцио след катастрофата с каруца

По-рано днес съобщихме за четирима души, които са пострадали вследствие на удар между автомобил и каруца край Гоце Делчев.  При инцидента, станал днес на обяд на пътя между село Гърмен и Огняново,