Дадоха село Яворово на Стара Загора

Правителството прие решение за отделяне на с. Яворово от община Чирпан и за присъединяването му към община Стара Загора, съобщиха от правителствената информационна служба.

Извършването на административно-териториалната промяна е по инициатива на населението на с. Яворово и е подкрепено с положителен вот на проведения референдум - 89,64% от гласувалите.

Селото е гранично за двете общини и с преминаването му към община Стара Загора няма да бъде нарушена административната цялост на община Чирпан. Присъединяването на Яворово към община Стара Загора ще осигури по-благоприятна среда за задоволяване на ежедневните потребности на местното население от здравни, социални, културни, търговски, транспортни, финансови и съдебни услуги.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

Двама младежи пострадаха при тежка катастрофа край Якоруда (снимка)

Двама младежи пострадаха при тежка катастрофа край град Якоруда, съобщи Нова телевия. Лек автомобил се вряза в камион на около километър след град Якоруда в посока гара Белица на пътя Велинград -

Версия: Бизнесменът в Пловдив се самоубил заради смъртни заплахи към семейството му

Смъртна заплаха, отправена към семейството и към децата, е подтикнала Апостол Коларов да посегне на живота си. Това е една от версиите, която коментират негови близки, съобщи "Марица".

Откриха 70 кг кокаин в запалена миналата година кола

Кокаинова пратка беше открита на площадка за скрап в Димитровград. 70 килограма от висококачествената дрога била скрита в трансформатор на автомобил, запален през миналия октомври, съобщи bTV.

Генералният консул на Русия Владимир Климанов катастрофира до Русе

Генералният консул на Русия Владимир Климанов е единият от пострадалите при пътно-транспортното произшествие по пътя Русе – Варна. Инцидентът е станал малко преди 13 часа в района на отбивката за