Дадоха село Яворово на Стара Загора

Правителството прие решение за отделяне на с. Яворово от община Чирпан и за присъединяването му към община Стара Загора, съобщиха от правителствената информационна служба.

Извършването на административно-териториалната промяна е по инициатива на населението на с. Яворово и е подкрепено с положителен вот на проведения референдум - 89,64% от гласувалите.

Селото е гранично за двете общини и с преминаването му към община Стара Загора няма да бъде нарушена административната цялост на община Чирпан. Присъединяването на Яворово към община Стара Загора ще осигури по-благоприятна среда за задоволяване на ежедневните потребности на местното население от здравни, социални, културни, търговски, транспортни, финансови и съдебни услуги.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Миков в Пазарджик: Иска се смелост да се носи червеното знаме

Иска се смелост да се носи червеното знаме, когато партията е в опозиция. Хората изгубиха доверие в политиката и възможността тези, които избират, да представляват техните интереси.

Непълнолетен блъсна с мотор две момичета и избяга

Непълнолетен гимназист блъсна с мотор две момичета в Пловдив, на метри от училищния двор, и избяга след инцидента, предаде marica.bg. Девойките били в голямо междучасие и си купували сладолед в

Мъж и жена загинаха на автомагистрала "Тракия" в близост до тунела "Траянови врата"

Мъж и жена загинаха на място при катастрофа на 56км. на автомагистрала " Тракия" , по посока София", в близост до тунела " Траянови врата", съобщи за "24часа" директорът на полицията в Пазарджик

29-годишен от Раковски се удави, ловял риба в канал

Млад мъж от Раковски бе открит удавен в канал край пречиствателната станция на пловдивското село Шишманци. 29-годишният Петър Кисов е изчезнал на 6 октомври вечерта,

Оставиха в ареста 17-годишната терористка, дирена от Холандия, вижте я

Хасковският окръжен съд остави зад решетките 17-годишната Шайма Калоуаа, която е дирена от холандските власти за тероризъм и участие в терористична група.

Проверяват опасните язовири във Великотърновско

Проверка на потенциално опасните язовири започва във Великотърновския регион по разпореждане на областния управител проф. Пенчо Пенчев. Над 60 водни обекта ще бъдат обследвани.

10 г. и 8 м. затвор за двама трафиканти на дрога

Пертичанинът Валентин Тодоров получи 6 г. и 8 месеца затвор като подбудител на контрабанда на дрога през ГКПП Кулата. Присъдата постанови окръжният съд в Благоевград,