Дадоха село Яворово на Стара Загора

Правителството прие решение за отделяне на с. Яворово от община Чирпан и за присъединяването му към община Стара Загора, съобщиха от правителствената информационна служба.

Извършването на административно-териториалната промяна е по инициатива на населението на с. Яворово и е подкрепено с положителен вот на проведения референдум - 89,64% от гласувалите.

Селото е гранично за двете общини и с преминаването му към община Стара Загора няма да бъде нарушена административната цялост на община Чирпан. Присъединяването на Яворово към община Стара Загора ще осигури по-благоприятна среда за задоволяване на ежедневните потребности на местното население от здравни, социални, културни, търговски, транспортни, финансови и съдебни услуги.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Шофьорът на цистерната, която излетя от мост: Богородица ме спаси

Зверска катастрофа стана вчера на входа на Дупница при бензиностнация "Еко". Камион цистерна счупи мантинелата, излетя от 12-метровия мост и се приземи на метри от жп линията.

13-годишна роди в болницата в Ботевград

Зачестиха случаите на малолетни и непълнолетни родилки в болницата в Ботевград. В рамките на седмица в местната болница са приети две родилки под 18 години – едната на 13, а другата на 15 години.

Прокуратурата обвинява журналист заради отразяването на наводненията в Казанлък

Прокуратурата в Казанлък повдигна обвинение на журналиста от местната телевизия Георги Манев, и в петък той ще бъде привлечен като обвиняем. Журналистът е обвинен във всяване на паника сред

1000 лева глоба за хирург, налагал с бухалка младеж

1000 лева глоба наложи районният съд в Търново на хирурга от МОБАЛ д-р Калин Везнев. Санкцията е за хулиганство, извършено на 18 юни миналата година. Той натресъл юмрук в лицето на младеж и налагал с

Велико Търново отново столица на културния туризъм, отчита 13% ръст на гостите

78 български и чуждестранни участници представят нови туристически продукти, атракции и оферти за настъпващите празници в рамките на Международното изложение "Културен туризъм" във Велико Търново.

Виж пораженията от свлачищата в Кърджалийско (Галерия)

Четири семейства бяха евакуирани от домовете им в кърджалийското с. Енчец, след като къщите им бяха засегнати опасно от активизирало се свлачище. Община Кърджали е осигурила за останалите без дом

Хвърлен от терасата фас подпали блок в Пловдив

Пожар лумна в 18-етажен блок на ул. "Капитан Райчо" в Пловдив днес следобед. Причината за пламъците е изхвърлен от по-горните етажи фас, който запалил вестниците на терасата.