ЕлБи Булгарикум закрива производството си в София

Изпълнителният директор на "ЕлБи Булгарикум" Васил Зографов (вдясно) откри фирмен магазин във Видин, а митрополит Дометиан го освети. Снимка: Ваня Ставрева
Държавното млекопреработвателно предприятие "ЕлБи Булгарикум" ще затвори производствената си база в София и до май ще премести производството на прясно мляко и плодови кисели млека във Видин, съобщи изпълнителният директор Васил Зографов, който откри фирмен магазин на ЕлБи във Видин днес. В София ще останат само научното звено и института по млечна промишленост. 
Освободената база ще се използва за разширяване на производството на закваски, тъй като предприятието е спечелило проект по Оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" на стойност 6 млн.лв. за нова научна и производствена апаратура.
Във Видин ще се произвежда цялата гама млечни продукти - млека, сирена и кашкавали, като предприятието изнася продукция във Финландия, Корея и Франция и в момента се извършва лицензиране за износ в САЩ и Канада.

 

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

В Мадан пускат рудник, затворен от 15 години

Рудник, затворен преди 15 години, край Мадан, отваря отново със 150 работни места. Стартът на рудник “Върба - Батанци” е днес в присъствието на министри, евродепутати и шефовете на фирмите концеси

БНБ чака предложения от топ акционерите на КТБ до 31 август

Българската народна банка е изпратила писма до двамата най-големи акционери в КТБ и очаква техните конкретни предложения за ангажимент до края на август,

Българите пътуват по-малко от преди година и предимно в страната

886 000 български граждани са реализирали туристически пътувания през второто тримесечие на тази година. 74.7% от тях са пътували само в страната, 19.8% - само в чужбина, а 5.

Министър Грудев: Българският домат ще се реализира трудно на пазара

Тази година положението е по-тежко и не засяга само доматите, а и пресните плодове, които в момента се прибират. Реализацията им ще бъде по-трудна”, каза земеделският министър Васил Грудев.