ЦИК още мълчи за избирателната активност

Снимка: Архив

Централната избирателна комисия още не е обявила дали избирателната активността на референдума е надсминала 20%, за да се върне въпросът за ядрената енергетика в Народното събрание.

60.603% са гласували с „да", а 37.961% са гласували с "не" на референдума, докато 1,436% от подадените бюлетини са недействителни. Това сочат данни от страницата на ЦИК.

Според резултатите 851 757 души са отговорили положително на въпроса - "Да се развива ли ядрената енергетика на Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала". 533 526 избиратели отхвърлят това предложение.
На сайта на ЦИК са въведени данни за резултатите от референдума при сто процента обработени протоколи от всички избирателни райони.

Все още обаче не са посочени окончателни данни за избирателната активност. Последната информация, която стои на страницата, е към 17 ч в неделя - 17.42%.

По прогнозни данни от неделя късно вечерта - резултати от екзит пол на социологически агенции, избирателната активност е била между 20 и 21 процента.

ЦИК трябва да обяви решението си в тридневен срок.

 

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 1

Сортирай по:

0
Без платените цигански и задължителните турски гласове Референдума е повече от представителен и е жълт картон за Управляващите.България иска икономика!

Добави коментар

Добави коментар

АПИ препоръча обходен маршрут за магистрала „Тракия”, но не и за „Хемус“

С цел облекчаване на трафика и преодоляване на задръстването по автомагистрала "Тракия" при км 67, посока Пловдив, се препоръчва водачите на моторни превозни средства да ползват обходен маршрут по

Шофьори: Има обходни маршрути на „Хемус“, няма маркировка

Има начин да се избегне тапата на автомагистрала „Хемус“, която спря хиляди българи, тръгнали да излизат от София за празниците. Така шофьори опровергаха информацията на МВР,

Млади социалисти събраха 2218 лева от благотворителен концерт в Гоце Делчев

При голям интерес премина благотворителният концерт за подпомагане на абитуриентите от Дом за деца лишени от родителска грижа „Иван Кюлев” в Гоце Делчев.

Няма обходни маршрути, за да се избегне задръстването на „Хемус“

Няма обходни маршрути, за да се избегне задръстването на магистрала „Хемус“. Това заявиха от пресцентъра на МВР пред „24 часа онлайн“, подчертавайки, че не вътрешното министерство отговаря за