ЦИК още мълчи за избирателната активност

Снимка: Архив

Централната избирателна комисия още не е обявила дали избирателната активността на референдума е надсминала 20%, за да се върне въпросът за ядрената енергетика в Народното събрание.

60.603% са гласували с „да", а 37.961% са гласували с "не" на референдума, докато 1,436% от подадените бюлетини са недействителни. Това сочат данни от страницата на ЦИК.

Според резултатите 851 757 души са отговорили положително на въпроса - "Да се развива ли ядрената енергетика на Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала". 533 526 избиратели отхвърлят това предложение.
На сайта на ЦИК са въведени данни за резултатите от референдума при сто процента обработени протоколи от всички избирателни райони.

Все още обаче не са посочени окончателни данни за избирателната активност. Последната информация, която стои на страницата, е към 17 ч в неделя - 17.42%.

По прогнозни данни от неделя късно вечерта - резултати от екзит пол на социологически агенции, избирателната активност е била между 20 и 21 процента.

ЦИК трябва да обяви решението си в тридневен срок.

 

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 1

Сортирай по:

0
Без платените цигански и задължителните турски гласове Референдума е повече от представителен и е жълт картон за Управляващите.България иска икономика!

Добави коментар

Добави коментар

Семков в последното си интервю: Исках да се занимавам с нещо, с което няма да преча на никого

„20-те ми години в бизнеса досега ме научиха на много неща. Допускал съм много грешки. Но човек първо трябва да си признава грешките и след това да се учи от тях”.

Марио се чуди защо другите се впечатляват, когато спаси някого

“Какво толкова съм направил? Това просто е една обикновена случка”, казва 17-годишният Марио от Белоградчик, след като втори път спасява пострадало дете. Изоставеното в сиропиталище момче трогна.

Отцепиха район в „Гара Искър” в София заради изтичане на газ

Улица "Неделчо Бончев" в квартал "Гара Искър" е отцепена, тъй като при маневра автомобил е закачил тръба, явно от газопреносната мрежа. Това съобщиха за Фокус от пресцентъра на МВР.

Изливат се фекални води в морето край Черноморец

Фекални води се изливат в морето край Черноморец, заради спукана канализационна тръба, съобщава Нова телевизия. Плажуващите твърдят, че това не се случва за първи път.