ЦИК още мълчи за избирателната активност

Снимка: Архив

Централната избирателна комисия още не е обявила дали избирателната активността на референдума е надсминала 20%, за да се върне въпросът за ядрената енергетика в Народното събрание.

60.603% са гласували с „да", а 37.961% са гласували с "не" на референдума, докато 1,436% от подадените бюлетини са недействителни. Това сочат данни от страницата на ЦИК.

Според резултатите 851 757 души са отговорили положително на въпроса - "Да се развива ли ядрената енергетика на Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала". 533 526 избиратели отхвърлят това предложение.
На сайта на ЦИК са въведени данни за резултатите от референдума при сто процента обработени протоколи от всички избирателни райони.

Все още обаче не са посочени окончателни данни за избирателната активност. Последната информация, която стои на страницата, е към 17 ч в неделя - 17.42%.

По прогнозни данни от неделя късно вечерта - резултати от екзит пол на социологически агенции, избирателната активност е била между 20 и 21 процента.

ЦИК трябва да обяви решението си в тридневен срок.

 

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 1

Сортирай по:

0
Без платените цигански и задължителните турски гласове Референдума е повече от представителен и е жълт картон за Управляващите.България иска икономика!

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Започна Петата студентска академия по хирургия

Петата студентска академия по хирургия започна днес в университетска болница “Лозенец”, съобщи един от основните инициатори доц. Радосвет Горнев, началник на Клиниката по хирургия.

София пуска 400 колела, първите 30 мин - без пари

400 велосипеда на 33 обменни станции в широкия център ще могат да ползват под наем софиянци от края на следващото лято. Дотогава услугата трябва да е факт, а първите 30 мин ще са безплатни.

Не дават 4-а звезда на шефа на отбраната

Вицеадмирал Румен Николов ще изпадне в несъответствие със заеманата длъжност началник на отбраната, ако до 4 февруари 2016 г. не получи четвърта звезда на пагона.

Китай и 16 малки европейчета

В опита да привлече юаните на своя страна, България дава всичко - от рози до АЕЦ Спомняте ли си сюжета на “10 малки негърчета”? 10 души, които имат своите престъпления, са събрани на остров,

Служители на “Позитано” 20 правят синдикат за борба срещу съкращения

Служителите на “Позитано” 20 си създават синдикат. Целта е да отстояват правата си при извършваната структурна реформа в соццентралата и при евентуални съкращения.

Завещание на седмицата: Как Ченалова облече “тогата на протестър”

В понеделник правосъдният министър Христо Иванов и председателят на ДСБ Радан Кънев ще дават пресконференция. Преди това обаче двамата поискаха обща позиция на реформаторите по темата “Ченалова”.

Само в "24 часа"! ГЕРБ с 2 варианта: нова конституция – нов ВСС. Или остава този и се дели до месец

30 дни след приемането на промените в основния закон ще бъдат дадени на всеки в съвета, за да избере в коя колегия да отиде Партията на Бойко Борисов приема само 2 предложения на Реформаторския