ЦИК още мълчи за избирателната активност

Снимка: Архив

Централната избирателна комисия още не е обявила дали избирателната активността на референдума е надсминала 20%, за да се върне въпросът за ядрената енергетика в Народното събрание.

60.603% са гласували с „да", а 37.961% са гласували с "не" на референдума, докато 1,436% от подадените бюлетини са недействителни. Това сочат данни от страницата на ЦИК.

Според резултатите 851 757 души са отговорили положително на въпроса - "Да се развива ли ядрената енергетика на Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала". 533 526 избиратели отхвърлят това предложение.
На сайта на ЦИК са въведени данни за резултатите от референдума при сто процента обработени протоколи от всички избирателни райони.

Все още обаче не са посочени окончателни данни за избирателната активност. Последната информация, която стои на страницата, е към 17 ч в неделя - 17.42%.

По прогнозни данни от неделя късно вечерта - резултати от екзит пол на социологически агенции, избирателната активност е била между 20 и 21 процента.

ЦИК трябва да обяви решението си в тридневен срок.

 

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 1

Сортирай по:

0
Без платените цигански и задължителните турски гласове Референдума е повече от представителен и е жълт картон за Управляващите.България иска икономика!

Добави коментар

Добави коментар

"България без цензура“ дари парите за предизборна кампания на болно момиче

В Раковски спират с агитациите, за да оздравее Таня, призовават останалите партии да се включат в акцията „България без цензура“ в Раковски дари парите си за предизборна кампания,

ВСС: Кандидатите за шеф на Върховния касационен съд имат нужните качества

Висшият съдебен съвет представи доклада за професионалните качества на кандидатите за нов председател на Върховния касационен съд, съобщи „Фокус“. Милка Итова, член на Висшия съдебен съвет,

Излъчване на живо: Спешната помощ е най-големият проблем на здравеопазването за 54% от лекарите

Състоянието на спешната помощ и нуждата от неотложната й реформа са най-големият проблем на здравеопазването в България според 54% от лекарите. Това установи проучване на в.

Излъчване на живо: Лекарите, на които вярваме, говорят в парламента за 3-те най-спешни проблема в здравеопазването

Kакво да се промени в здравната система, за да се върне доверието на пациентите? “24 часа" дава думата на най-изявените български лекари, тези, които всекидневно виждат проблемите и имат идеи как