ЦИК още мълчи за избирателната активност

Снимка: Архив

Централната избирателна комисия още не е обявила дали избирателната активността на референдума е надсминала 20%, за да се върне въпросът за ядрената енергетика в Народното събрание.

60.603% са гласували с „да", а 37.961% са гласували с "не" на референдума, докато 1,436% от подадените бюлетини са недействителни. Това сочат данни от страницата на ЦИК.

Според резултатите 851 757 души са отговорили положително на въпроса - "Да се развива ли ядрената енергетика на Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала". 533 526 избиратели отхвърлят това предложение.
На сайта на ЦИК са въведени данни за резултатите от референдума при сто процента обработени протоколи от всички избирателни райони.

Все още обаче не са посочени окончателни данни за избирателната активност. Последната информация, която стои на страницата, е към 17 ч в неделя - 17.42%.

По прогнозни данни от неделя късно вечерта - резултати от екзит пол на социологически агенции, избирателната активност е била между 20 и 21 процента.

ЦИК трябва да обяви решението си в тридневен срок.

 

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 1

Сортирай по:

0
Без платените цигански и задължителните турски гласове Референдума е повече от представителен и е жълт картон за Управляващите.България иска икономика!

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Частен “Рали” се разби край София, загина бизнесмен (обновена)

Пилот на едномоторен самолет е починал вследствие на инцидент на летище Лесново. 47-годишният пилот и собственик на самолета Божидар Б. е бил откаран в болница в София, където е починал от раните си,

Млада дама заби колата си в магазин за чанти в Русе

Млада дама почти влезе с автомобила си в магазин за куфари и чанти в Русе, съобщи "Русе Нюз". Инцидентът станал в ранния следобед по ул. „Петко Д. Петков“.

Волен Сидеров: Ще се оженя за Деница, винаги съм бил джентълмен

Ще има сватба! Женя се за Деница Гаджева, обяви в парламента лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Преди седмица той обяви, че съпратийката му е бременна и в края на септември трябва да се родни

Виж теста от матурата по испански език и верните отговори

Виж теста от матурата по испански език и верните

Иван Костов: Не съм променял договора си с КТБ, спрях го. Няма как да бъда изкаран виновен

Договорът ми по влога в КТБ е сключен по търговския закон и на база на договор имам право да го прекратя, когато искам. Има клауза в договора, че той може да бъде прекратен.

Виж теста от матурата по физика и верните отговори

Виж теста от матурата по физика и верните

Виж теста от матурата по химия и верните отговори

Виж теста от матурата по химия и верните