Два протеста срещу високите сметки в Търново

Над 35 коли шестваха по пътищата във Великотърновско с надути клаксони и знамена срещу високите цени на тока, произвола на монополите, липсата на демографска политика и геноцида спрямо българския народ.

"България на българите, така повече не може", бе насловът на протестното шествие, организирано от ВМРО. Колоната тръгна от паркинга под Царевец, премина през Горна Оряховица и Лясковец и се върна в Търново по главния път София-Варна. 
После караха покрай касите на енергото, където бяха освиркани от недоволнитe от паралелния граждански протест.

"Въпреки, че правителството е в оставка, смятам, че служебното може да постави началото на решаване на проблемите. Вместо да се замерят с папки в парламента, нека помислят за хората. Майка ми и баща ми имат по 140 лв. пенсия и ако не помагаме ние със сестра ми, те не могат да оцелеят. За да не ни обвинят, че яхваме народния гняв, ние не действаме като кукувицата, която си снася яйцата в чуждо гнездо, а си организираме собствен протест", каза Борис Вангелов от ВМРО.
Войводите поискаха виновниците за създалата се ситуация в страната да понесат съдебна отговорност.

"Ние сме с вързани ръце, нямаме правителство и няма кой да изпълни нашите искания, но ще продължаваме, докато не бъдем чути", каза оратор на седмия протест пред инкасаторския център на Енерго про.  Там се събраха едва 50-тина търновци, които скандираха "Мафия" и "Елате с нас, протестът е за вас". Те отново настояха за изгонване на чужденците от енергодружествата, гражданска квота в ДКЕВР и смяна на политическата система със свикване на Велико народно събрание, нова конституция и мажоритарен избор на депутати.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

Пешеходец с опасност за живота след катастрофа до Несебър

Пешеходец с неустановена самоличност е с опасност за живота след катастрофа край Несебър, съобщиха от МВР-Бургас. Вчера, след полунощ, на пътя Бургас – Варна, в района на Несебър,

Две сестри се ръгаха с нож заради мъж

Две сестри се наръгали с нож в Дупница заради мъж. Инцидентът е станал около 16 ч. вчера, съобщава struma.bg. 31-годишната Десислава Троцкова и сестра й, 34-годишната Сийка Троцкова, живеещи на ул.

Ген. Михов обиколил Странджа преди да се качи за първи път на Петрова нива

Три часа пътувах от Болярово през Звездец до Петрова нива, получи се едно съчетание от неособено лек път от една страна, а от друга - възможност да видя реалният живот в Странджа и да проверя себе си

Спасител счупи челюстта на поляк в Приморско

Морски спасител е арестуван, след като счупил челюстта на поляк в Приморско, съобщи "Труд". По първоначални данни спасителят И. П. наблюдавал поверената му ивица. Флагът бил червен, а морето бурно.