Два протеста срещу високите сметки в Търново

Над 35 коли шестваха по пътищата във Великотърновско с надути клаксони и знамена срещу високите цени на тока, произвола на монополите, липсата на демографска политика и геноцида спрямо българския народ.

"България на българите, така повече не може", бе насловът на протестното шествие, организирано от ВМРО. Колоната тръгна от паркинга под Царевец, премина през Горна Оряховица и Лясковец и се върна в Търново по главния път София-Варна. 
После караха покрай касите на енергото, където бяха освиркани от недоволнитe от паралелния граждански протест.

"Въпреки, че правителството е в оставка, смятам, че служебното може да постави началото на решаване на проблемите. Вместо да се замерят с папки в парламента, нека помислят за хората. Майка ми и баща ми имат по 140 лв. пенсия и ако не помагаме ние със сестра ми, те не могат да оцелеят. За да не ни обвинят, че яхваме народния гняв, ние не действаме като кукувицата, която си снася яйцата в чуждо гнездо, а си организираме собствен протест", каза Борис Вангелов от ВМРО.
Войводите поискаха виновниците за създалата се ситуация в страната да понесат съдебна отговорност.

"Ние сме с вързани ръце, нямаме правителство и няма кой да изпълни нашите искания, но ще продължаваме, докато не бъдем чути", каза оратор на седмия протест пред инкасаторския център на Енерго про.  Там се събраха едва 50-тина търновци, които скандираха "Мафия" и "Елате с нас, протестът е за вас". Те отново настояха за изгонване на чужденците от енергодружествата, гражданска квота в ДКЕВР и смяна на политическата система със свикване на Велико народно събрание, нова конституция и мажоритарен избор на депутати.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Морето все по-опасно, трима давещи се за ден в Поморие, спасиха ги

Трима туристи са попаднали в критична сигуация заради мъртвото вълнение на Централния плаж в поморие, съобщиха очевидци. Ивицата е сред най-посещаваните, тъй като е в близост до квартала,

7-годишно дете загина при катастрофа край Разград

Тежка катастрофа стана край Разград. При инцидента е загинало 7-годишно дете. На мястото има две линейки и коли на „Пожарна безопасност” и „Гражданска защита”,

Гръмотевична буря се изви в Пловдив

Силна гръмотевична буря вилнее в Пловдив. Ураганният вятър кърши клоните на дърветата като клечки. От балконите на къщите в кв. "Капана" полетяха саксии.

Колата на трима гърци изхвърча от АМ "Струма" край Дяково

Трима гръцки граждани катастрофираха на АМ"Струма". Инцидентът е станал в района на село Дяково. Автомобилът, с който чужденците пътували, изхвърчал извън пътя.

Откраднаха 13 000 лева и 10 000 евро от къщата на депутата от ГЕРБ Димитър Лазаров в Белащица

Депутатът от ГЕРБ Димитър Лазаров е собственик на къщата, обрана в Белащица, твърди TrafficNews.bg. Обирът е станал миналата нощ , като бандитите са откраднали 13 000 лева и 10 000 евро,

Спасиха три бедстващи щъркелчета в Съединение

Цяло Съединение се спусна да спасява три малки бедстващи щъркелчета, изоставени от родителите си. Изнемощелите птици паднали от гнездото си и едва не били премазани от преминаващите на пътя

Спасиха 8-годишно момиченце от удавяне в Бургас

Спасителите от четвърти пост на Централния плаж в Бургас спасиха давещо се 8-годишно момиченце. То било завлечено от бурното море навътре почти до шамандурата, а не можело да плува, съобщи "Флагман".