Два протеста срещу високите сметки в Търново

Над 35 коли шестваха по пътищата във Великотърновско с надути клаксони и знамена срещу високите цени на тока, произвола на монополите, липсата на демографска политика и геноцида спрямо българския народ.

"България на българите, така повече не може", бе насловът на протестното шествие, организирано от ВМРО. Колоната тръгна от паркинга под Царевец, премина през Горна Оряховица и Лясковец и се върна в Търново по главния път София-Варна. 
После караха покрай касите на енергото, където бяха освиркани от недоволнитe от паралелния граждански протест.

"Въпреки, че правителството е в оставка, смятам, че служебното може да постави началото на решаване на проблемите. Вместо да се замерят с папки в парламента, нека помислят за хората. Майка ми и баща ми имат по 140 лв. пенсия и ако не помагаме ние със сестра ми, те не могат да оцелеят. За да не ни обвинят, че яхваме народния гняв, ние не действаме като кукувицата, която си снася яйцата в чуждо гнездо, а си организираме собствен протест", каза Борис Вангелов от ВМРО.
Войводите поискаха виновниците за създалата се ситуация в страната да понесат съдебна отговорност.

"Ние сме с вързани ръце, нямаме правителство и няма кой да изпълни нашите искания, но ще продължаваме, докато не бъдем чути", каза оратор на седмия протест пред инкасаторския център на Енерго про.  Там се събраха едва 50-тина търновци, които скандираха "Мафия" и "Елате с нас, протестът е за вас". Те отново настояха за изгонване на чужденците от енергодружествата, гражданска квота в ДКЕВР и смяна на политическата система със свикване на Велико народно събрание, нова конституция и мажоритарен избор на депутати.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

Прокуратурата поиска по-високи наказания за ужаса на магистрала "Тракия"

Завишаване на наказанията, наложени от Бургаския окръжен съд, поиска прокурор Милена Досева в предоарията си пред апелативните магистрати днес по делото за катастрофата на магистрала "Тракия"

Изоставено новородено с изгаряне е прието в болница

Изоставено новородено е настанено за лечение в болницата в Хасково. То е със слънчево изгаряне - първа степен, и дехидратация, но няма опасност за живота му, съобщиха от полицията в града.

Нападателят на французина – пациент на болницата в Раднево, разхождал се гол

Психично болен с потвърдена диагноза се оказа мъжът, който е нападнал 69-годишен френски турист. Според описанията на свидетели той е бил млад мъж, който се е държал неадекватно.

1000 роми обсадиха болница в Пазарджик, не искат аутопсия на удавено момиче

Многопрофилната болница в Пазарджик е буквално под обсада. Родители от ромския квартал Изток протестират с искане да не бъде правена аутопсия на 19-годишно момиче, съобщи bTV.