Протест в цяла България, подкрепят ни от чужбина

Национален протест срещу монополите ще се проведе днес. В София протестът ще тръгне в два лъча.

Единият ще тръгне в 11.00 часа от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, а другият - от Орлов мост. Двата лъча ще се съберат заедно пред парламента. Очаква се в днешния мирен протест в София да се включат много хора, в това число и от близките области.

На граждански форум в София в събота протестиращи поискаха незабавна среща с президента Росен Плевнелиев без участието на партии. В петък Плевнелиев каза, че е поканен да присъства на митинга и ще уважи протестиращите в столицата. Срещата при президента трябва да бъде при ясно формулирани цели и задачи и в нея да не участват представители на политически партии, а само представители на гражданските комитети. Сред исканията на протестиращите са още разсекретяване и анулиране на договорите с монополите, мораториум върху декемврийските сметки, докато тече разследването, разпускане на ДКЕВР без сваляне на наказателната отговорност на управлявалите го до този момент, да се осигури 50 % гражданско участие в този тип структури, да се премахне ДДС върху електроенергията, незабавно въвеждане на електронното правителство, отпадане на имунитета на народните представители за действие или бездействие, право на отзоваване на депутатите.

Организационните комитети на протестиращите от 25 града от страната излязоха с единни искания по време на общонационална среща в Сливен. Днес исканията ще бъдат прочетени пред протестиращите и ще бъдат съгласувани. След това ще бъдат входирани при президента.

Сред исканията са продължаване на работата на сега действащия парламент; създаване на програмен кабинет; създаване на обществен съвет от експерти и задължителна гражданска квота 50%; създаване на договор между обществения съвет и програмния кабинет за изпълняване на исканията на гражданите; промяна на изборния закон; преминаване от правопропорционална към мажоритарна изборна система; възможност за отзоваване на депутати и граждански квоти във всички държавни регулаторни органи и други.

Протести са предвидени в редица градове на страната.

Българи в чужбина днес организират демонстрации под надслов „Да подкрепим хората в родината!"

Във връзка с мащабните протести в цялата страна от седмици насам, и предстоящия днес протест, в десетки градове в страната, българите в чужбина също организират демонстрации под надслов „Да подкрепим хората в родината!". Това съобщи за Агенция „Фокус" от Виена Жулиен Желев. Мирни демонстрации са организирани във Виена, Мюнхен, Дъблин, Лондон, Дюселдорф, Франкфурт, Атина, Берлин и Мадрид. Те ще се проведат пред посолствата на Република България в съответните градове.

Организаторите на протеста във Франкфурт са изпратили отворено писмо до немските медии с исканията на протестиращите в България. В писмото се казва още и какво е породило масовите протести.

Българите получават широка подкрепа от сънародниците си в чужбина. Мирни демонстрации са организирани и в Рим, Барселона, Валенсия, Париж, Копенхаген и Тел Авив.
Списък на градовете, в които българи ще протестират на 24 февруари 2012 г. (неделя):

-Атина, Гърция - 11.00 ч. - пред посолството на Република България

-Барселона, Испания - 10.00 ч. - Passeig de Sant Joan, 73

-Берлин, Германия - 15.30 ч. - пред посолството на Република България

-Валенсия, Испания - 10.00 ч. - пред Генерално Консулство на Република България

-Виена, Австрия - 11.00 ч. - пред посолството на Република България

-Дъблин, Ирландия - 14.00 ч. - пред посолството на Република България

-Дюселдорф, Германия - 11.00 ч. - Heinrich-Heine-Platz 1

-Копенхаген, Дания - 15.00 ч. - пред посолството на Република България

-Лондон, Великобритания - 11.00 ч.

-Мадрид, Испания - 11.00 ч. - пред посолството на Република България

-Мюнхен, Германия - 11.00 ч.

-Париж, Франция - 15.00 ч. - пред Катедралата „Нотр Дам"

-Рим, Италия - 11..00 ч. - пред посолството на Република България

-Тел Авив - 17.30 ч. - пред посолството на Република България

-Франкфурт на Майн - 14.00 ч. - пред Кметството

Въвежда се временна организация на движение във връзка с протеста в София

Въвежда се временна организация на движение във връзка с митинг шествие в София, съобщиха от Столична община. Заради шествието на ВМРО БНД днес от 8.00 ч. до 16.00 часа се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на пл. „Кн. Александър І".

От 11.00 часа до приключване на протеста на 24 февруари се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. „Кн. Ал. Дондуков" и пл. „Независимост" с изключение на колите на градския транспорт, само при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция" при СДВР.

Шествието е съгласувано да се проведе по бул. „Патриарх Евтимий" наляво по ул. „Г.С. Раковски" , наляво по ул. „Ген. Гурко", надясно по ул. „Княз Александър І", наляво по бул. „Цар Освободител" до площад „Независимост". Шествието да се проведе по тротоара, по изключение крайна дясна лента по посока на движението.

СДВР призовава участниците в днешния мирен протест в София да се разграничават от прояви на агресия

Очаква се в днешния мирен протест в София да се включат много хора, в това число и от близките области. В тази връзка Столична дирекция на вътрешните работи призовава гражданите да се разграничават от прояви на агресия, както и да се дистанцират от провокации, съобщиха от пресцентъра на МВР. Ако някой стане свидетели на ескалиране на напрежение или на различни нередности може веднага да подава сигнали към полицейските служители или на тел. 112 - така ще бъде навременно предотвратено разрастването на нежелани за всички прояви.

Основната задача на служителите на реда в днешния ден отново ще бъде да пазят здравето и живота на хората, на личното и общественото имущество, да осигуряват обществен ред, сигурност и спокойствие на гражданите.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 20

Сортирай по:

0
Ние българите сме супер интелигентни за разлика от английско-езични отрепки и шутове - даже не говориш нашия супер древен и благороден език, нещастник.

0
синьо небе...woman. you are a blubbering idiot...at least make a comment that will intrigue us

45
НИКАКВИ ПАРТИИ! АНУЛИРАНЕ НА ДОГОРОРИТЕ, НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА РЕСУРСИТЕ, (отначало енергийните), ЕЛЕКТРОННО ПРАВИТЕЛСТВО, МАЖОРИТАРНА СИСТЕМА, МОДЕРНО-ВЪОРЪЖЕНА АРМИЯ - НАБОРНА, (съставена от младежи и девойки, възпитани в партиотичен дух без разлика на вероизповедание и етническа принадлежност, обединени от ЛЮБОВ към Родината). Балансирана външна политика с всички страни, НЕУТРАЛИТЕТ, хармонични отношения с ЕС, но преди всичко милеем за БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ.

39
НАРОДА ИСКА НОВА ПОЛИТИЧЕСКА СИСТЕМА - БЕЗ ПАРТИИ!

52
Благодаря от името на всички, на българите в чужбина, който организират демонстрации под надслов „Да подкрепим хората в родината!". Това не беше очаквано от политичскарта мафия в България.

10
точно мафия са си! в нашите надписани сметки за ток - 35 000 заплати за каратисти и спортисти и кой знае какви други печелбари от това 40% увеличение

15
Хората скандират МАФИЯ в костюми, да видим как Президента ще се защити и обоснове.

20
А хората на протеста дали няма да освиркат Плевнелиев?!!!

2
@iwailo Той ще трябва да ДОКАЖЕ доходите си ПРЕД БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.

8
между другото как е забогатял Плевнелиев?

9
@iwailo Защото властта обслужва капитала и всички нейни представители са слуги на капитала.

8
@grozensam Когато хората "взимат" кредита, те са подлъгани от банката, която е пуснала достатъчно парични единици на пазара - тогава бизнеса и пазара има с какво да "комуникират" - паричните единици като посредник (и гражданите си мислят, че ВИНАГИ ЩЕ Е ТАКА). Впоследствие, в рамките на "още неизплатения дълг", банката ТИХОМЪЛКОМ ИЗТЕГЛЯ ОТ ПАЗАРА ЧАСТ ОТ ПАРИЧНИТЕ ЕДИНИЦИ и затова пазара и бизнеса НЯМА С КАКВО ДА "КОМУНИКИРАТ" - т.е. НЯМА ПАРИ - НАСТЪПВА КРИЗА - ЕСТЕСТВЕННО - СИМУЛИРАНА ИЗКУСТВЕННО ОТ СЪЩАТА БАНКА, която е подлъгала хората да вземат кредитите. ИНАЧЕ ХОРАТА ВИНАГИ ХОДЯТ НА РАБОТА, техниката спомага за повече производство и по-качествено и прочие. КРИЗАТА Е ВИНАГИ ИЗКУСТВЕНО ПРОВОКИРАНА ОТ БАНКАТА. Вече знаеш как става.

0
защо не обяснят на протестиращите положението, а ги правят на луди. Исканията им са глупави и непосилни, но защо Плевнелиев не им го казва?

26
Синьо небе, банковата система е едно от най-стабилните неща в тази разпаваща се държава. И не банките, а хората предизвикаха кризата. Кой те кара насила да вземаш кредити, кой те кара да си играеш с парите. Решенията са само на хората и ние трябва да поемем отговорност. Ако си взех кредит, който не може да плащаш – ти си виновен, а не баба ти или банката.

9
@grozensam "...дестабилизация на банковата система..." я предизвикаха точно банките нарочно. Всъщност БАНКАТА предизвика цялата световна криза - защото "частните" банки са по-малки пипала на "Американ Резерв Банк", който не е нито "американски", нито е "резерв". Бъдещата БЪЛГАРСКА БАНКА ЩЕ Е ИНСТРУМЕНТ НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА, а не юдо-еврейо-сионистки инструмент за дестабилизация на региони и държави.

-18
Мюнхен е голям град....къде точно е тази демонстрация ! Не можете ли вие журналистите във „вашия“ весник да бъдете по обективни и точни ?! СМЕШНИ СТАНАХТЕ ! Тук в Мюнхен всяка демонстрация трябва да е разрешена и предружавана от полицията. В сайта на Мюнхен:" Meine Stadt.de " няма никаква информация за тази в „-Мюнхен, Германия - 11.00 ч.“ от вас „организирана“ ДЕМОНСТРАЦИЯ ! Още веднъж повтарям....ВИЕ журналистите/ските на 24-часа...бъдете ПО-ТОЧНИ във всяка ИНФОРМАЦИЯ за НАС читателите !!!

3
ха да видим дали ще приемт тПлевнелиев, който се смята, че е някаква част от енергийната мафия заради тесните си връзки с Шулева и Прокопиев

-20
Тези, които ще протестират срещу банките дали осъзнават, че действията им са подсъдни, защото водят към дестабилизация на банковата система и от там на цялата икономика. Преди да излезеш да правиш нещо толкова глупаво, да вземеш да се замислиш. Абе, ако фалира някоя банка няма ли хиляди хора да си загубят парите, фирми да затворят. Замислете се!!!

-4
ДНЕС ТОТАЛЕН ПОДЕМ! ВСИЧКИ ГРАДОВЕ ДНЕС ПРОТЕСТИРАТ! ЦЯЛА СОФИЯ ДНЕС ПРОТЕСТИРА! ЦЕЛИЯТ НАРОД ДНЕС ПРОТЕСТИРА! ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ДНЕС ПРОТЕСТИРА!

-4
НИКАКВИ ПАРТИИ! АНУЛИРАНЕ НА ДОГОРОРИТЕ, НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА РЕСУРСИТЕ, (отначало енергийните), ЕЛЕКТРОННО ПРАВИТЕЛСТВО, МАЖОРИТАРНА СИСТЕМА, МОДЕРНО-ВЪОРЪЖЕНА АРМИЯ - НАБОРНА, (съставена от младежи и девойки, възпитани в партиотичен дух без разлика на вероизповедание и етническа принадлежност, обединени от ЛЮБОВ към Родината). Балансирана външна политика с всички страни, НЕУТРАЛИТЕТ, хармонични отношения с ЕС, но преди всичко милеем за БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ.

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Улици в половин България тънат в мрак

Улиците в почти половин България тънат в непрогледен мрак заради липса на осветление, показа проверка на "Монитор". В някои села въобще липсват улични лампи, а в други не стигат парите,

Китайски инвеститор за 7-и блок на АЕЦ “Козлодуй”

Китай да стане партньор в изграждането на нови блокове на АЕЦ “Козлодуй”, като го финансира. Такава оферта ще отправи днес премиерът Бойко Борисов към китайския си колега Ли Къциян по време на

6 "магистрали" през Странджа за бежанците

Поне шест "магистрални" маршрута за бежанците в България знаят местните жители в Странджанско. Ней-новият път минава през село Близнак, пише "Труд". През последните дни напливът на мигранти през

1 милион лева за електромобили в администрацията

1 млн. лв. ще бъдат заделени от Националния доверителен екофонд за частично субсидиране при купуването на електро- и хибридни автомобили и екобусове от държавната и общинската администрация.

Правителството проведе съвещание заради инцидента с руския самолет

Във връзка с инцидента с руския боен самолет, министър-председателят Бойко Борисов разпореди провеждане на съвещание на компетентните институции, което се проведе днес в Министерския съвет под

Пак сигнал за бомба в Бургас, затвориха културен дом

Сградата на Културния дом на нефтохимика в центъра на Бургас е била затворена в 14 ч. днес заради сигнал за бомба, съобщиха от полицията. От там уточниха, че в 13,23 ч.

Изгубени в превода, или когато комплиментите са грешни

Може и да изглежда странно, но все още има някои похвали, които мъжете разбират по тотално сбъркан начин. Понякога господата до нас са толкова мнителни и докачливи,