Гръцки фирми фантоми внасяли конско от България

Служител от европейска агенция по храните взема проби от кайма за наличие на конско месо. СНИМКА: РОЙТЕРС
Гръцките власти търсят две фирми фантоми, внесли в Атина и Солун конско месо във вид на замразена кайма от България, съобщава в. "Елефтеротипия".

По искане на държавната служба за контрол на храните случаят се разследва от икономическата полиция и от прокуратурата. Вносът на конско не е незаконен, но каймата е била обозначена като говежда.

Седалището на едната от фирмите е в нива, а на другата - в жилищен блок. Гръцките властите опитват да установят колко точно са внесените количества и от кои държави.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

Виж как ротвайлер плаче за починалия си брат близнак (Видео)

Видео на ротвайлер, който плаче за починалия си брат близнак, събра над милион гледания в интернет, предаде lifenews.ru. Ротвайлерите Брут и Ханк са братя близнаци и през целия си живот са били

Почина бащата на контрацептивите проф. Карл Джераси, който бе наполовина българин

Проф. Карл Джераси, известен в цял свят като създател на хапчето антибебе, е починал на 30 януари вечерта от рак в болница Сан Франциско на 91-годишна възраст, съобщи АФП.

Серджо Матарела е новият президент на Италия

Съдията от Конституционния съд на Италия и бивш вицепремиер, 73-годишният Серджо Матарела беше избран за 12-тия президент на Италия, предаде РИА Новости.

Майка успяла да спаси бебето си по чудо от взрива в мексиканската болница

Роден с късмет - тази фраза с пълна сила важи за малкия Филип Ману. Бебето е едва на два дни, когато в родилния дом в Куахилампас в покрайнините на Мексико сити избухва цистерна с природен газ.

Испанската икономика с най-бързия темп на растеж за последните седем години

Испанската икономика отбеляза най-бързия си темп на растеж от началото на финансовата криза преди седем години на фона на признаците, че възстановяването се усеща във всички сфери на икономиката,

История за оцеляването в Аушвиц. Всеки ще ви каже, че е било въпрос на някаква доза късмет

- Как един англичанин, който не е с еврейски произход, стига дотам да събира най-голямата колекция от истории на оцелели от холокоста, г-н Смит? - Роден съм в християнско семейство, баща ми беше мето

Журналист разконспирира дъщеря на Путин

Руски блогър съобщи, че е “открил” малката дъщеря на Владимир Путин, за която не се знае почти нищо. Известно е, че сред най-строго пазените тайни на руския президент са децата му.