Гръцки фирми фантоми внасяли конско от България

Служител от европейска агенция по храните взема проби от кайма за наличие на конско месо. СНИМКА: РОЙТЕРС
Гръцките власти търсят две фирми фантоми, внесли в Атина и Солун конско месо във вид на замразена кайма от България, съобщава в. "Елефтеротипия".

По искане на държавната служба за контрол на храните случаят се разследва от икономическата полиция и от прокуратурата. Вносът на конско не е незаконен, но каймата е била обозначена като говежда.

Седалището на едната от фирмите е в нива, а на другата - в жилищен блок. Гръцките властите опитват да установят колко точно са внесените количества и от кои държави.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

Джихадисти: Нападайте граждани от коалицията на САЩ

Джихадистите от “Ислямска държава”, воюващи в Сирия и Ирак, призоваха последователите си да нападат граждани на САЩ, Франция и другите държави, присъединили се към коалицията срещу тях,

Увеличиха охраната в централата на ЕС заради терористични заплахи

Европейският съюз засили сигурността в централата си в Брюксел в понеделник, макар властите да омаловажиха информацията, че завърнали се от Сирия джихадисти са планирали нападение срещу сградата,

Тони Блеър: Нито една сила няма да е достатъчна в борбата срещу Ислямска държава

Британският бивш премиер и посланик в Близкия Изток Тони Блеър заяви, че изпращането на сухопътни войски в борбата срещу групировката Ислямска държава (ИД) не трябва да се изключва като вариант.

Български гроздоберачи в Италия живеят в палатки без вода и храна

Български сезонни работници живеят при нечовешки условия в Италия. Независимо от подписаните договори, не се спазват и трудовите им права, съобщи БНР.