Ако гейовете осъдят Слабаков да плати глоба, той ще иска затвор

Андрей Слабаков Снимка: Архив

Ако режисьорa Андрей Слабаков бъде осъден да плати глоба в делото, заведено срещу него заради изказването му, че хомосексуалистите са по-опасни от тютюнопушенето, като преносители на СПИН, той би заменил присъдата за ефективна. Това каза пред Фокус самият режисьор.

„Утре в 14.00 ч. имам дело във Върховния административен съд, заведено от гейове, че ги дискриминирам. Те се чувстват дискриминирани, защото в някакво предаване съм казал, че гейовете са по-опасни от тютюнопушенето във връзка със забраната за пушене, защото всички казват колко е опасно", каза Слабаков.

„Един от основните доводи е това, че аз като популярна личност, според тях, нямам право да говоря истината, защото така съм щял да влияя на общественото мнение и това било в ущърб на група хора, т.е. ако това го каже някой друг, няма да има никакъв проблем", обясни Слабаков.

„По същия начин някаква група хора се опита да ми обясни какво правя аз на протести за монополите, след като мога да си платя сметката. Те си мислят, че като можеш да си платиш сметката, трябва да те крадат", добави режисьорът.

Слабаков припомни, че вече е бил оправдан от съда за дискриминация, но делото е върнато за преразглеждане от Върховния административен съд.

„Ако случайно ме осъдят и искат да ме глобят, аз ще държа ефективно да издържа присъдата си - да я заменят с ефективна, а не глоба. Нямам намерение да им давам пари", каза Слабаков. По негови думи 75% от болните от СПИН в света са хомосексуалисти от мъжки пол. „После има двайсет и няколко процента наркомани, от които 90% са също хомосексуалисти. Т.е. това заболяване е изключително страшно. Това не го измислям аз", каза той, като допълни, че всеки може да провери това в интернет.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 4

Сортирай по:

19
Казвал съм го и пак ще го кажа- това е порода БУНТАР. Семето му е такова. За него и баща му няма угодна власт, за тях няма значение каузата зад която застават, ЗА ТЯХ ИМА ЗНАЧЕНИЕ, ЧЕ ВЛАСТТА СИ Е ПОЗВОЛИЛА ДА ОГРАНИЧИ ИЛИ ОТМЕНИ ПРАВАТА НА НЯКОЙ. Порода БУНТАР.

3
Слабаков - пращам на тебе голям респект от Русия. Дали Слабаков - това е руската фамилия?

204
Това наистина е абсурд - осъждат мнението му, понеже е известен. И без неговото становище хората определят отношението си към гейовете по един или друг начин. Някои ги харесват, други не ги понасят. Вторите са болшинство и аз съм сред тях, не защото Андрей ме е манипулирал. А госпожиците щом се харесват такива и са щастливи от това, защо се интересуват как ги приемат хората - нима биха се променили?! Нека и те не се опитват да променят другите, съобразно своите вкусове! В края на краищата Андрей си служи с всеизвестни факти.

240
100 % e prav g-n Slabakov , a pedalite da se izlekuvat i da stanat normalni za da pravat detsa , za da se uvelichi naselenieto na RB!

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Веселин Плачков ходи на уроци по пиано за роля на Стравински

Веселин Плачков, нашумял като филмовия Левски, е ходил на уроци по пиано, за да влезе в образа на композитора Игор Стравински. В спектакъла "Пролетно тайнство",

Група “Радиодеца” на БНР поканени да пеят първи на фестивал във Франция

Дванайсет българчета от вокална група “Радиодеца” на БНР с диригент Илина Тодорова бяха предпочетени да пеят първи пред представители на още 9 страни.

Рафи Бохосян ще изнася концерт с “Фънки миракъл” - подгряващата група на Слави

Рафи Бохосян - първият победител в “Х Фактор” у нас, се събира за общ концерт с “Фънки миракъл” - това е групата, която получи най-големия зрителски вот и така се класира да свири на концерта на

Наталия Кобилкина: Мъжете са по-умни, жените да използват шаха само за красиви снимки

“Умните жени опитват да побеждават мъжете и да се борят с тях чрез интелекта. Дами, нека да приемем, че мъжете са по-умни, и да използваме шаха само за красиви снимки”, е съветът,

Български актьор играе в клип на британска звезда

Българският актьор Георги Николов, който живее и снима в Лондон, се появи в музикалния клип на песента Got it Going на изгряващата британска звезда Weedy Dave.

Орлин Павлов получи торта във формата на смокинг

Торта във формата на смокинг е един от подаръците, които Орлин Павлов получи за 36-ия си рожден ден миналия четвъртък. Той се снима с нея и пусна кадъра във фейсбук,

Деян Неделчев-Икебаната: Осмивам жените патки

Деян Неделчев-Икебаната даде интервю за "България днес". - Господин Неделчев, разкажете малко повече за албума, който издадохте преди седмици. Част от него е и най-новият ви тотален хит "Гуменото