Радослав Стоянов, ЛГБТ активист: Андрей Слабаков насажда неприязън към гей общността

Андрей Слабаков Снимка: Архив

Уважавам усилията на г-н Слабаков във връзка със свободата на пушещите, с уговорката, че това е доказано вредна практика, но изказванията, които той прави, оставят впечатление у масовата аудиторията, че контактите с гей хора са опасни. Това заяви пред Фокус Радослав Стоянов, ЛГБТ активист, който е завел дело срещу режисьора Андрей Слабаков заради дискриминационни изказвания спрямо гей общността в телевизионно предаване.

„Той очевидно говори, без никакво чувство за отговорност за вредите, които, като публична личност, може да нанесе на една общност. Това е поводът за нашето дело", обясни Стоянов.

„Андрей Слабаков твърди, че ние сме завели дело срещу него заради това, че е казвал истината. Това съвсем не е така", отбеляза Стоянов.

„През 2011 г. в национален ефир в праймтайма той заяви, че гейовете са по-опасни от тютюнопушенето, тъй като сеят СПИН, масово. - обясни Радослав Стоянов. - Аз и колегата правозащитник Добромир Добрев заведохме дело срещу г-н Слабаков по закона за защита от дискриминация за тормоз, както е формулирано в закона."

Според него, „ако г-н Слабаков си е направил труда да прочете нашето становище пред съда, щеше да знае, че основният начин за разпространение на ХИВ е хетеросексуалният полов контакт."

По данни на Световната здравна организация мъжете, които правят секс с мъже, са високо рискова група за инфектиране с ХИВ/СПИН. „Това означава не, че те са високо рискови за останалите хора около себе си, а че те са група, която е диспропорционално засегната от инфекцията. Всъщност едва около 10% от инфекцията фактически е пряк резултат от половия живот на тази съвсем малка общност", поясни Радослав Стоянов.

Вчера Андрей Слабаков заяви, че ако бъде осъден да плати глоба в делото, заведено срещу него заради изказването му за хомосексуалистите, той би заменил присъдата за ефективна.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 2

Сортирай по:

-15
Чудя се ако ги беше напсувал, нещо от рода на „ Да ви ..таковам там отзад“, дали щеше да го сметнат като насаждане на любов. Гей - това е педерас с претенции за интелектуалност и култура. Педерас, който се възприема като нещо по-висше от хората с права резба. „А, той не е педерас, а гей“ - типично подигравателно възклицание.http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB:%D0%98%D0%BD%D0%B6%D0%98%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0/%D0%A5%D0%A1

-16
Ако не беше Андрей Слабаков нищо нямаше да насажда,нали законът трябва да е равен за всеки,пък и не е нормално да се афишира ненормално сексуално ориентиране, ако някой смята,че хомосексуалоността е нормално нещо...

Добави коментар

Добави коментар

Община Варна ще стопанисва Юнашкия салон в града

В присъствието на министрите на регионалното развитие Лиляна Павлова и на спорта Красен Кралев кметът на Варна Иван Портних получи официално документите на Юнашкия салон в града., съобщиха от МРРБ.

Мъжът от Воднянци се застрелял от бедност

63-годишният мъж, който се застрелял смъртоносно с газов пистолет в главата във видинското с.Воднянци се е самоубил от бедност, смятат съселяните му. Простреляният е намерен в дома му в сряда вечерта

Слави Бинев оглави парламентарната комисия по култура и медии

Слави Бинев става председател на парламентарната комисия по културата и медиите. Това реши парламентът на днешното си заседание. Бинев бе предложен от Патриотичния фронт.

Разследват арестувания пловдивски бизнесмен Радослав Керанов за серия палежи

Арестуваният вчера пловдивският бизнесмен Радослав Керанов, който дава под наем 140 таксита в града, се разследва за множество престъпления от различно естество, заявиха от полицията в града. Освен

Мая Манолова нямало да цепи БСП, най-много да излезе от ръководството

Аз съм последният човек, който ще отиде в друга формация, ще прави друга формация или ще работи срещу БСП. Това каза депутатът от БСП лява България Мая Манолова пред журналисти в парламента.

Павлова: В готовност и мобилизация сме за зимно поддържане на пътищата

Нямаме драстични притеснения. На територията на цялата страна има достатъчно техника и химикали за зимно поддържане. Това каза на пресконференция във Варна министърът на регионалното развитие и

Избраха ръководства само на 12 от 22-те парламентарни комисии - вижте кои са

Народното събрание избра членове и ръководство на 12 от 22 предвидени постоянни парламентарни комисии, съобщи БГНЕС. Осемте парламентарни групи успяха да постигнат съгласие за състава и ръководството