Радослав Стоянов, ЛГБТ активист: Андрей Слабаков насажда неприязън към гей общността

Андрей Слабаков Снимка: Архив

Уважавам усилията на г-н Слабаков във връзка със свободата на пушещите, с уговорката, че това е доказано вредна практика, но изказванията, които той прави, оставят впечатление у масовата аудиторията, че контактите с гей хора са опасни. Това заяви пред Фокус Радослав Стоянов, ЛГБТ активист, който е завел дело срещу режисьора Андрей Слабаков заради дискриминационни изказвания спрямо гей общността в телевизионно предаване.

„Той очевидно говори, без никакво чувство за отговорност за вредите, които, като публична личност, може да нанесе на една общност. Това е поводът за нашето дело", обясни Стоянов.

„Андрей Слабаков твърди, че ние сме завели дело срещу него заради това, че е казвал истината. Това съвсем не е така", отбеляза Стоянов.

„През 2011 г. в национален ефир в праймтайма той заяви, че гейовете са по-опасни от тютюнопушенето, тъй като сеят СПИН, масово. - обясни Радослав Стоянов. - Аз и колегата правозащитник Добромир Добрев заведохме дело срещу г-н Слабаков по закона за защита от дискриминация за тормоз, както е формулирано в закона."

Според него, „ако г-н Слабаков си е направил труда да прочете нашето становище пред съда, щеше да знае, че основният начин за разпространение на ХИВ е хетеросексуалният полов контакт."

По данни на Световната здравна организация мъжете, които правят секс с мъже, са високо рискова група за инфектиране с ХИВ/СПИН. „Това означава не, че те са високо рискови за останалите хора около себе си, а че те са група, която е диспропорционално засегната от инфекцията. Всъщност едва около 10% от инфекцията фактически е пряк резултат от половия живот на тази съвсем малка общност", поясни Радослав Стоянов.

Вчера Андрей Слабаков заяви, че ако бъде осъден да плати глоба в делото, заведено срещу него заради изказването му за хомосексуалистите, той би заменил присъдата за ефективна.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 2

Сортирай по:

-15
Чудя се ако ги беше напсувал, нещо от рода на „ Да ви ..таковам там отзад“, дали щеше да го сметнат като насаждане на любов. Гей - това е педерас с претенции за интелектуалност и култура. Педерас, който се възприема като нещо по-висше от хората с права резба. „А, той не е педерас, а гей“ - типично подигравателно възклицание.http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB:%D0%98%D0%BD%D0%B6%D0%98%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0/%D0%A5%D0%A1

-16
Ако не беше Андрей Слабаков нищо нямаше да насажда,нали законът трябва да е равен за всеки,пък и не е нормално да се афишира ненормално сексуално ориентиране, ако някой смята,че хомосексуалоността е нормално нещо...

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Взрив в кариера, парче мрамор се заби в черепа на жена

Неврохирурзи се борят за живота на асеновградчанка, след като къс от мраморна скала се заби в лицето й със страшна сила при взривни дейности на кариера, разказват свидетели на трагедията.

Белодробна инфекция убила 10-годишното дете във Велико Търново

Тежка белодробна инфекция е убила 10-годишното момиче от Велико Търново, което издъхна внезапно на улицата в понеделник по обед. Това съобщи пред "24 часа" патологът д-р Николай Гицов,

Граната изправи на крак Обеля 2

Намерена грната вдигна на крак столичния квартал Обеля 2. Специализирани екипи на полицията вече са на мястото и проверяват дали тя е истинска и може ли да гръмне, увери шефа на СДВР Младен Маринов.

Хванаха грабители, опитали да задигнат 15 000

Столичната полиция, при съвместна акция с националната такава, е заловила грабители, опитващи да задигнат 15 000 лв. в момента на грабежа. Това съобщи на брифинг директорът на СДВР Младен Маринов.

4 години затвор за убиеца на 6-годишния Петьо

Окръжният съд в Пазарджик присъди 4 години затвор за 44-годишния Цветан Пъков, който на 14 април блъсна и уби в Панагюрище 6-годишния Петьо Гевечанов.

Кунева: Конфликтите в съдебната система са лош сигнал към инвеститорите

Съдебната реформа трябва да бъде територия на съгласието и електронното правосъдие е част от нея. Точно затова електронното правосъдие ще прибави още малко територия към съгласието,

Обраха храма на Шипка

Вандали обраха храма "Рождество Христов" в град Шипка. Кражбата е извършвана в продължение на няколко дни – от 15 до 29 юни, като сигнал към полицията е подаден едва вчера в 17.20 часа, съобщи БГНЕС.