Цветанов и синдикатите в МВР подписаха колективен трудов договор

Снимка: МВР

Вътрешният министър в оставка Цветан Цветанов и представителите на синдикалните организации в МВР подписаха колективен трудов договор за служителите, работещи по трудово правоотношение, съобщи пресцентърът на ведомството.

Документът стана факт благодарение на постигнатото съгласувано компромисно решение и конструктивен диалог между ръководството на МВР и представителите на синдикалните организации в МВР.

„С подписването на колективния трудов договор днес се постигна най-важното - спокойствие за служителите, които работят в МВР по трудово правоотношение", заяви министър Цветанов. Той благодари на участниците в срещата и посочи, че този документ е още едно доказателство за осъществения и работещ социален диалог между ръководството на МВР и синдикалните организации.

Вслушването в конкретните аргументи и намирането на компромисни решения са част от механизмите за постигането на общата цел - провеждането на социална политика в интерес на служителите на МВР.

Вътрешният министър добави, че са предприети съгласувателни действия с Министерството на труда и социалната политика, за да може служителите на МВР, които работят на смени, да получат левовата равностойност на полагащите им се ваучери за храна за изминалата 2012 г. Той направи и кратка равносметка на постигнатото, въпреки трудните икономически условия - увеличение с 90 лева на порциона на служителите; осигурени 200 млн. лв. за обновяване на автопарка на ГДПБЗН, реновиране и доизграждане на част от сградите на ГД „Национална полиция", ГДБОП, общежитието към Академията на МВР, районни полицейски управления в София и в страната, полицейски участъци.

Цветан Цветанов обясни, че са потърсени и допълнителни финансови ресурси като добавена стойност към бюджета на ведомството. Той уточни, че са одобрени проекти на стойност 10 милиона лева по националния доверителен екофонд и с тях ще се санират сградите на Академията на МВР и ОДМВР-В.Търново. Подадени са и проектни предложения по Програма за трансгранично сътрудничество с Гърция за цялостно обновяване на автомобилния парк и сградния фонд на ОДМВР-Благоевград и районните полицейски управления на територията на дирекцията.

На подписването присъстваха зам.-министър Димитър Георгиев и директорите на дирекции „Планиране и управление на бюджета" и „Правно-нормативна дейност".

 

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 2

Сортирай по:

-35
Арманчо , ти Цвъко ли си или тъп до безкрайност милиционер. Най-простите хора стават ченгета. Познавам много такива и вервай ми , утайките са в МВР, от върха до обикновения полицай. И това е така защото това е неофициална практика в МВР. Ако се сещаш , прост народ лесно се управлява. Иначе как ще накараш полицаи и жандармеристи да бият протестиращи от мизерията хора? Сещаш ли се кво ти редим или и ти си милиционер ?

11
Истината е че в МВР се работи за разлика от други министерства. Проблеми има много и тоза споразумение едва ли е дори близо до истината, но въпреки това явно има усилияи и има напредък. (http://probabgn.alle.bg Работи със западни компаний и западно заплащане) За разлика от други министерства където кадровият потенциал в много много нисък като образователното например. Бълват се неграмотни чалгаджийчета които дори не могат да пишат.

Добави коментар

Добави коментар

аватар

ДАНС и ВСС при Кунева в съвет Антикорупция (Обзор)

ДАНС и Висшият съдебен съвет ще имат представители в национален съвет за антикорупция, който ще води вицепремиерът Меглена Кунева. Това реши правителството, като създаде искания от вицепремиера съвет.

Външно обяви омачкан дрескод за охрана на посолствата ни (Снимки)

Обява на външното министерство за избор на фирма, която да ушие нови униформи на охранителите на дипломатическите ни мисии зад граница, залага на странен дрескод.

Електронните здравни карти - готови до края на годината

Електронните здравни карти, заложени в здравната реформа на министър Петър Москов, ще бъдат готови в края на 2015 година. Това заяви в студиото на БНТ1 Москов.

Цветанов се срещна с група немски журналисти, стипендианти на Фондация Ханс Зайдел

България е част от голяма и силна Европа. Тя е важна за сигурността и стабилността на Европа. Това каза председателят на ПГ на ПП ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов пред проф.

Митов: Македония бързо трябва да излезе от кризата

"Вчера, когато бяхме в Тирана, за да поемем председателството на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа, много ясно пред всички държави казахме,

Мъж е в реанимация, влак го блъсна на ж.п. линия в Бургас

Влак блъсна 55-годишен мъж на ж.п. линията в района на квартал „Долно Езерово” в Бургас. Човекът е закаран в МБАЛ-Бургас. Няма пряка опасност за живота му, съобщава Фокус. Той е бил в близост до ж.п.

Плевнелиев: Проблемът с Гърмен е социален, но и политически

Решението на проблема в Гърмен е само едно и то се крие в думичката институции – институции, които работят за гражданите и гарантират, че правилата важат за всички.