Цветанов и синдикатите в МВР подписаха колективен трудов договор

Снимка: МВР

Вътрешният министър в оставка Цветан Цветанов и представителите на синдикалните организации в МВР подписаха колективен трудов договор за служителите, работещи по трудово правоотношение, съобщи пресцентърът на ведомството.

Документът стана факт благодарение на постигнатото съгласувано компромисно решение и конструктивен диалог между ръководството на МВР и представителите на синдикалните организации в МВР.

„С подписването на колективния трудов договор днес се постигна най-важното - спокойствие за служителите, които работят в МВР по трудово правоотношение", заяви министър Цветанов. Той благодари на участниците в срещата и посочи, че този документ е още едно доказателство за осъществения и работещ социален диалог между ръководството на МВР и синдикалните организации.

Вслушването в конкретните аргументи и намирането на компромисни решения са част от механизмите за постигането на общата цел - провеждането на социална политика в интерес на служителите на МВР.

Вътрешният министър добави, че са предприети съгласувателни действия с Министерството на труда и социалната политика, за да може служителите на МВР, които работят на смени, да получат левовата равностойност на полагащите им се ваучери за храна за изминалата 2012 г. Той направи и кратка равносметка на постигнатото, въпреки трудните икономически условия - увеличение с 90 лева на порциона на служителите; осигурени 200 млн. лв. за обновяване на автопарка на ГДПБЗН, реновиране и доизграждане на част от сградите на ГД „Национална полиция", ГДБОП, общежитието към Академията на МВР, районни полицейски управления в София и в страната, полицейски участъци.

Цветан Цветанов обясни, че са потърсени и допълнителни финансови ресурси като добавена стойност към бюджета на ведомството. Той уточни, че са одобрени проекти на стойност 10 милиона лева по националния доверителен екофонд и с тях ще се санират сградите на Академията на МВР и ОДМВР-В.Търново. Подадени са и проектни предложения по Програма за трансгранично сътрудничество с Гърция за цялостно обновяване на автомобилния парк и сградния фонд на ОДМВР-Благоевград и районните полицейски управления на територията на дирекцията.

На подписването присъстваха зам.-министър Димитър Георгиев и директорите на дирекции „Планиране и управление на бюджета" и „Правно-нормативна дейност".

 

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 2

Сортирай по:

-35
Арманчо , ти Цвъко ли си или тъп до безкрайност милиционер. Най-простите хора стават ченгета. Познавам много такива и вервай ми , утайките са в МВР, от върха до обикновения полицай. И това е така защото това е неофициална практика в МВР. Ако се сещаш , прост народ лесно се управлява. Иначе как ще накараш полицаи и жандармеристи да бият протестиращи от мизерията хора? Сещаш ли се кво ти редим или и ти си милиционер ?

11
Истината е че в МВР се работи за разлика от други министерства. Проблеми има много и тоза споразумение едва ли е дори близо до истината, но въпреки това явно има усилияи и има напредък. (http://probabgn.alle.bg Работи със западни компаний и западно заплащане) За разлика от други министерства където кадровият потенциал в много много нисък като образователното например. Бълват се неграмотни чалгаджийчета които дори не могат да пишат.

Добави коментар

Добави коментар

Маршрутно такси и кола се сблъскаха в София, четирима са ранени

Маршрутно такси и лек автомобил са се сблъскали в района на паметника Левски в столицата, съобщиха за bTV от МВР. Четирима души са леко пострадали при инцидента. Катастрофата е станала при ул.

26-годишен е новият евродепутат Андрей Новаков от ГЕРБ

26-годишен е новият евродепутат Андрей Новаков от ГЕРБ на мястото на Томислав Дончев, който бе освободен като член на Европейския парламент поради назначаването му за заместник министър-председател н

Мъж, излязъл от болница след успешна операция на тумор в мозъка, прегазен от кола

49-годишен колоездач от кюстендилското село Жабокрът почина намясто, след като бе блъснат от "Фолксваген пасат". Инцидентът с Богомил Николов станал в събота около 19,

Петър Москов: Електронната здравна карта ще гарантира правата на пациентите

С въвеждането на електронната здравна карта, което в края на следващата година ще бъде факт, вие като носител на документ, че сте здравноосигурен , ще носите със себе си правата си.

Чисто гол мъж минава по търновските улици, отива в полицията

Чисто гол мъж се разхождал по улиците на Велико Търново в неделя, след което сам отишъл в полицията. Той се измъкнал както майка го е родила от стар трафопост на тролеите, минал по ул.

Привлякоха като обвиняем кмета на Неделино Стоян Беширов

На 24 ноември 2014 г. Специализираното звено за борба с корупцията в Софийска градска прокуратура (СГП) привлече като обвиняем кмета на община Неделино Стоян Беширов, съобщиха от прокуратурата.

Бразилският президент Дилма Русеф поздрави Бойко Борисов

От името на бразилския народ и правителството на Бразилия Ви поздравявам по повод встъпването Ви в длъжност като министър-председател на Република България.