Класическа агнешка дроб сарма

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ.

Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Кой готви: 

Димитър Димитров ви предлага вкусно пролетно ястие - агнешка дроб сарма със заливка.

Продукти: 

500-700 г агнешки дреболии, 1 каф. ч. ориз, 1 глава кромид лук, 10-15 пресни кромидени перца, 5-6 с. л. олио, 1 суха чушка, 1 ч. л. червен пипер, 1 ч. л. чубрица, 1 каф. л. черен пипер, щипка-две джоджен, сол на вкус, свеж магданоз, около 250 мл бульон, 2 каф. ч. вода

За заливката: 2 яйца, 1 кофичка квасено мляко, 3 с.л. брашно, щипка сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме дреболиите в солена вода с дафинов лист или бахар по желание. Заделяме от бульона, който прецеждаме. Нарязваме охладените дреболии на малки парчета, които запържваме с нарязания лук и сухата чушка. Солим на вкус. Малко след това добавяме ориза и сухите подправки.

Продължаваме да пържим и бъркаме още малко. Слагаме червения пипер, отново разбъркваме и веднага след това наливаме бульона и водата. Изчакваме да клокне и изсипваме в тава с размер, не по-голям от 30-32 см.

Печем ястието в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато изври течността и отгоре се образува лек загар.

Приготвяме заливката, като разбиваме яйцата с щипка сол, а след това добавяме млякото и брашното. Разбъркваме добре до еднородна смес и заливаме ястието. Печем още 10 мин, докато придобие златист цвят. Поднасяме дроб сармата топла с купичка кисело мляко.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Тирамису

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Шоколадови кексчета със заливка

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Евелина Павлова прави капама на пещ в дома си

Много малки деца не различават тиквичка от краставица. Това прочела Евелина Павлова в проучване. И затова започнала да организира вкусни работилници заедно със свои колеги,

Ориз с пролетни зелении

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Бирени кюфтенца със зелен лук

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Сусамови питки с хамбургери

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Пиле с лимонена паста

КОЙ ГОТВИ Днешната рецепта - за сочно пилешко с паста, изпраща Йорданка Фодор. ПРОДУКТИ 600 г пилешко филе, 2 лимона, 2 с.л. зехтин, 2 с.л. краве масло, 200 мл животинска сметана, 100 мл бяло вино,