Калин Михов: Ако Лара Банева е похитена от българи, няма да я наранят

Снимка: Йордан Симеонов

Почеркът при похищението на дъщерята на Евелин Банев-Брендо е малко по-различен от другите отвличания. Преди 2-3 години се използваше по-малко насилие, докато сега похитителите са били въоръжени. Това каза пред БНР бившият началник на сектор "Наркотици" в Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) Калин Михов.

„Явно, че те са очаквали, че може да възникне такова нещо и това е най-неприятното в случая, че вероятността да се получат жертви е била предвиждана от похитителите и то в присъствието на малко дете", посочи експертът.

Той заяви, че е възможна и версията чрез отвличането на дъщеря му Лара да се цели Брендо да бъде предупреден да не говори.

„Лошото е, че различните престъпни групировки по света са с различен манталитет. Предполагам, че ако е чисто българска групировката, няма да има опасност за живота на детето", каза още Михов.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 2

Сортирай по:

22
Властта да премине ЧАС ПО СКОРО В РЪЦЕТЕ НА НАЦИОНАЛНО ОТГОВОРНИ ПАТРИОТИ с ИЗЯВЕНО БЪЛГАРСКО СЪЗНАНИЕ. Тогава за седмица - две НАЦИОНАЛНОТО Правителство, подкрепено от Въоръжени Национални Групи Граждани (по места) ЩЕ ЛИКВИДИРАТ мутрите веднъж завинаги. Безпощаден ТЕРОР срещу мутри, силови от държавна сигурност и спекуланти от всякакъв калибър! Подкрепяйте Българската Полиция, която има народностен характер и подавляващото и мнозинство са синове и дъщери на Българския Народ! Да живее Нова България!

8
как може да се приказват такива глупости, веднага след случката. Къде ги намирате такива малоумници бе Хора? - тоя Юнак ако е полицай - изгонете го, поне да не става Палячо. Ако това ни е поицията .... , жалко

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Обезглавеният труп край "Перла" - на жена с дънки?

Разчлененият труп без глава и торс, открит в района на резиденция Перла край Приморско, най-вероятно е на жена, смятат запознати. Тя е била обута с дънки и туристически обувки.

Фандъкова откри реновираната спортна зала "Триадица"

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова откри реновираната спортна зала "Триадица", съобщи "Фокус". Йорданка Фандъкова заяви, че Столичният общински съвет предоставя залата за 10 години на

Кънев: Всички групи от мнозинството изразихме категорична подкрепа за работата на Вучков

Искрено се надявам, че ще има среща между министъра и премиера. Изразихме много категорична подкрепа на всички групи от мнозинството за работата на Веселин Вучков до момента.

Окончателно: Съдът одобри спогодба за 600 хил. лв. за загиналия Пейо

В кратко съдебно заседание днес беше одобрена спогодбата, постигната предварително между семейството на 26-годишния Пейо Янчев и община Бургас. Младият мъж загина на 17 септември 2012 г.

Изслушват кандидат-шефа на НЗОК на 10 март

Единственият кандидат за поста управител на НЗОК д-р Глинка Комитов ще бъде изслушан на извънредно заседание на Комисията по здравеопазването, което ще се проведе на 10 март,

Виж как отпразнуваха 3 март в българското посолство в Берн

По случай Националния празник на Република България, Посолството в Берн организира прием и отбеляза празника тържествено в една от най-представителните зали на града в присъствието на повече от 400

Медиана: Ако изборите бяха сега, ББЦ нямаше да са в парламента

Съотношението на политическите сили е почти същото както преди предсрочните парламентарни избори. Това показва проучване на обществените нагласи, проведено през миналата седмица по време на дебатите