Калин Михов: Ако Лара Банева е похитена от българи, няма да я наранят

Снимка: Йордан Симеонов

Почеркът при похищението на дъщерята на Евелин Банев-Брендо е малко по-различен от другите отвличания. Преди 2-3 години се използваше по-малко насилие, докато сега похитителите са били въоръжени. Това каза пред БНР бившият началник на сектор "Наркотици" в Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) Калин Михов.

„Явно, че те са очаквали, че може да възникне такова нещо и това е най-неприятното в случая, че вероятността да се получат жертви е била предвиждана от похитителите и то в присъствието на малко дете", посочи експертът.

Той заяви, че е възможна и версията чрез отвличането на дъщеря му Лара да се цели Брендо да бъде предупреден да не говори.

„Лошото е, че различните престъпни групировки по света са с различен манталитет. Предполагам, че ако е чисто българска групировката, няма да има опасност за живота на детето", каза още Михов.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 2

Сортирай по:

22
Властта да премине ЧАС ПО СКОРО В РЪЦЕТЕ НА НАЦИОНАЛНО ОТГОВОРНИ ПАТРИОТИ с ИЗЯВЕНО БЪЛГАРСКО СЪЗНАНИЕ. Тогава за седмица - две НАЦИОНАЛНОТО Правителство, подкрепено от Въоръжени Национални Групи Граждани (по места) ЩЕ ЛИКВИДИРАТ мутрите веднъж завинаги. Безпощаден ТЕРОР срещу мутри, силови от държавна сигурност и спекуланти от всякакъв калибър! Подкрепяйте Българската Полиция, която има народностен характер и подавляващото и мнозинство са синове и дъщери на Българския Народ! Да живее Нова България!

8
как може да се приказват такива глупости, веднага след случката. Къде ги намирате такива малоумници бе Хора? - тоя Юнак ако е полицай - изгонете го, поне да не става Палячо. Ако това ни е поицията .... , жалко

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Депутатите решиха МиГ-овете да се ремонтират в Полша

Парламентът ратифицира споразумението между Полша и България за ремонта на самолетите МиГ-29. На първо четене народните представители гласуваха със 133 гласа „за”, 42 „против” и 0 „въздържали се”,

Парламентът удължи работното си време до приемане на ратификацията за ремонт на МиГ-овете

НС удължи времето си до окончателното приемане на ратификацията на Споразумението между правителството на Република България и правителството на Република Полша относно осигуряване на логистична

Плевнелиев представя България на Конференцията на ООН по изменение на климата

Президентът Росен Плевнелиев ще представи позицията на България на 21-ата Конференция на страните по Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата, която ще се проведе в Париж.

Местан: Това, че понякога пия руска водка, не снема идентичността ми на натовец

ПГ на ДПС ще подкрепи ратификацията на споразумението относно осигуряване на логистична подкрепа за самолети МиГ-29. Това каза от парламентарната трибуна председателят на ПГ на ДПС Лютви Местан,

Ченалова отново не даде обяснения в ДАНС по първото дело срещу нея

Днес Румяна Ченалова беше на разпит в ДАНС, следващия петък я викат отново. Това каза съдийката след като излезна от разпит в службата. Бях призована по първото дело срещу мен - не знам защо,

Доведоха Вальо Топлото с белезници в съда

Валентин Димитров Вальо Топлото бе доведен с белезници в Софийски градски съд. Той бе вкаран в затвора преди седмица заради влязла в сила присъда след решението на ВКС  по едно от делата срещу него.

Парламентът обсъжда извънредно бюджета на Здравната каса на 1 декември

НС ще проведе извънредно заседание на 1 декември. Това стана след като депутатите гласуваха предложението с 108 гласа „за”, 18 „против” и 14 „въздържали се”, съобщи  „Фокус”.