Пилешка пържола по старозагорски

СНИМКИ: ПЕТЬО ТУРЛАКОВ
Bашата любима рецепта може да спечели 150 лева. Поканете ни да снимаме как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас, задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Продължаваме поредицата за тънкостите на националната кухня по региони, която започнахме в неделя, с предложение от Стара Загора.

Специалитет от кухнята, характерна като вкус и подправки за Старозагорския регион, предлага Грозданка Стойчева - майстор-готвач в заведението за бързо хранене "Юлита" в Стара Загора.

Продукти

150 г пилешка пържола от бут

200 г лук

20 г кисели краставички

20 г гъби

20 г кашкавал

Подправки - пикантина, соев сос, чубрица, сол, черен пипер, олио

(Продуктите са за една порция.)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пържолата се запича във фурна на 250 градуса до полуготово състояние.

Лукът, киселите краставички и гъбите се задушават заедно с пикантината и соевия сос. Накрая се добавя чубрицата.

Тази смес се поставя върху пържолата "на кубче". Настъргва се кашкавалът и се запича.

Може да се поднесе с гарнитура ризото, картофено пюре, домати и краставици.

НАЧИН НА КОНСУМАЦИЯ

За гарнитура по желание - ориз, картофено пюре, домати, краставици.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Домашни кашкавалки

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Крем с амарети

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Принцеси с тиквички

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Алена: Ако сте в Сатурнова дупка, яжте вкусно и не гладувайте

Хората, родени в Рак и Дева, както и тези, които имат Луна или асцендент в един от двата знака, не бива да ядат люти подправки и тлъсто месо, за да нямат проблеми с жлъчката или стомаха.

Омлет с тиквички

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Канелени рулца

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Пилешки кюфтета със сос ремулада

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,