СЕМ забранява класациите

Мария Стоянова

СЕМ ще глобява радиа и телевизии, които пускат класации в деня на изборите, за да представят метафорично как върви вотът. Членовете му обсъдиха тази практика вчера с представители на ОССЕ и Бюрото за демократични институции и права на човека.

СЕМ няма право да следи какво пускат електронните сайтове, но може да глобява радиата и телевизиите. През 2011 г. двама оператори са наказани с по 500 лв.
"Нали всички искаме изборите да са честни? Така че ще разчитаме на морала на сайтовете", каза Мария Стоянова от СЕМ.

Представителите на ОССЕ приели предложението да сътрудничат за спазването на европейските стандарти в журналистиката и у нас. Според тях и в платените диспути журналистът трябва да има самочувствието на водещ, а не само на конферансие.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 2

Сортирай по:

-42
Трябва да забранят и манипулатора проф. Михаил Константинов. За каква честност ще говорим, когато той ще обработва протоколите?

108
Да забранят тогава и кривогледия лъжец,комунистическия слагач Андрей Райчев!

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Театър по убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина

Случаят с убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина влиза и в храма на Мелпомена, след като вече е в този на Темида. Студиото за документален театър “Вокс Попули” е създало постановка по

Нарушител опита да прегази с джипа си горски в Разлог

Нарушител е опитал да прегази с джипа си горски стражар в Разлог, съобщиха от пресцентъра на Югозападното държавно предприятие за "Фокус". На 27 май, по сигнал от горския стражар Георги Жегов за

Ардино: МОН прати проверка на матурата - 2014 г. бяхме по-добри от гимназии в София

Зам.-министър Ваня Кастрева: Не са били като наказателен отряд, целта им е била да подпомогнат работата Показна наказателна акция в Ардино направи Министерството на образованието в СОУ “Васил Левски”,

Татяна Дончева не преговаря с БСП и АБВ за местните избори

“Движение 21” ще има самостоятелни листи за общински съветници на вота наесен. До момента не са водени разговори нито с БСП, нито с АБВ, заяви лидерът Татяна Дончева вчера.

Борисов: След инфраструктурата са заводите - така се вдига икономиката (Обзор)

“Не съм го измислил аз, неслучайно римляните са строили пътища. Ето, откриваме част от магистрала “Марица”, а с инфраструктурата идват и заводите - така се вдига икономиката.

470 000 лв. струва подредбата на национална галерия “Квадрат 500”

“Откриват нова галерия със стари картини”, прочетох в сайт. “Че какви да са, мои ли?”, пошегува се премиерът Бойко Борисов   “Ще доведа министрите тук, да разгледат всичко зала по зала,

И София, и Търново не си дават общинските болници, искат срещи с Москов за сливането

Столичните общинари искат среща със здравния министър д-р Петър Москов заради реформата, която предвижда 3 общински лечебни заведения да се влеят в държавни болници. Това стана ясно на сесията на СОС.