СЕМ забранява класациите

Мария Стоянова

СЕМ ще глобява радиа и телевизии, които пускат класации в деня на изборите, за да представят метафорично как върви вотът. Членовете му обсъдиха тази практика вчера с представители на ОССЕ и Бюрото за демократични институции и права на човека.

СЕМ няма право да следи какво пускат електронните сайтове, но може да глобява радиата и телевизиите. През 2011 г. двама оператори са наказани с по 500 лв.
"Нали всички искаме изборите да са честни? Така че ще разчитаме на морала на сайтовете", каза Мария Стоянова от СЕМ.

Представителите на ОССЕ приели предложението да сътрудничат за спазването на европейските стандарти в журналистиката и у нас. Според тях и в платените диспути журналистът трябва да има самочувствието на водещ, а не само на конферансие.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 2

Сортирай по:

-42
Трябва да забранят и манипулатора проф. Михаил Константинов. За каква честност ще говорим, когато той ще обработва протоколите?

108
Да забранят тогава и кривогледия лъжец,комунистическия слагач Андрей Райчев!

Добави коментар

Добави коментар

Дървеният бос Шумаро е тежко ранен в катастрофата на Е-79

Скандалният Димитър Велев-Шумаро от симитклийското село Крупник е тежко раненият в катастрофата край главен път Е-79, съобщи репортер на struma.bg. Припомняме, че в пътният инцидент пострадаха 2-ма,

Агенцията за бежанците: От следващата седмица всички бежанци с вечерен час

Ще наложа вечерен час на бежанците във всички центрове. Това каза председателят на ДАБ Никола Казаков, по време на пресконференция, съобщи Фокус. Казаков отбеляза,

Панова: Не трябва да се правят осъдителни решения на всяка цена и като реванш

Има дела срещу магистрати, но не трябва една система да прави осъдителни решения на всяка цена и като реванш. Не смятам, че посредством наказателната отговорност трябва да се чистят „гнили ябълки“.

Отложиха за трети път делото за отстраняването на кмета на Неделино

Смолянският окръжен съд за трети път отложи делото за отстраняването на кмета на Неделино Стоян Беширов, съобщи „Фокус". Адвокатът на Беширов Манол Чакъров представи медицински документ,

Павлина Панова: Аз съм за разделянето на ВСС на две колегии (Обновена)

"Аз съм за разделянето на Висшия съдебен съвет на две колегии". Това заяви съдия Павлина Панова, кандидат на поста председател на ВКС, по време на изслушването си пред Висшия съдебен съвет.

Болната Мария съди общината и болницата в Русе, щели да отпуснат пари след смъртта й

Две съдебни дела ще бъдат заведени от името на 4-годишната Мария от Русе. Единият процес ще бъде срещу община Русе за 100 000 лева, вторият - срещу болница Русе за 1 000 000 лева.

ДАНС и Европол разбиха международна група за превеждане на имигранти в ЕС

При международна операция на Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС), германските правоохранителни органи и Европол с кодово наименование „Казабланка” на 28 януари бяха задържани петима