СЕМ забранява класациите

Мария Стоянова

СЕМ ще глобява радиа и телевизии, които пускат класации в деня на изборите, за да представят метафорично как върви вотът. Членовете му обсъдиха тази практика вчера с представители на ОССЕ и Бюрото за демократични институции и права на човека.

СЕМ няма право да следи какво пускат електронните сайтове, но може да глобява радиата и телевизиите. През 2011 г. двама оператори са наказани с по 500 лв.
"Нали всички искаме изборите да са честни? Така че ще разчитаме на морала на сайтовете", каза Мария Стоянова от СЕМ.

Представителите на ОССЕ приели предложението да сътрудничат за спазването на европейските стандарти в журналистиката и у нас. Според тях и в платените диспути журналистът трябва да има самочувствието на водещ, а не само на конферансие.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 2

Сортирай по:

-42
Трябва да забранят и манипулатора проф. Михаил Константинов. За каква честност ще говорим, когато той ще обработва протоколите?

108
Да забранят тогава и кривогледия лъжец,комунистическия слагач Андрей Райчев!

Добави коментар

Добави коментар

аватар

От екипа на премиера за аварията със самолета: Този път кръжахме като чайки над морето

Този път кръжахме като чайки над морето. Така се пошегуваха хора от екипа на премиера, след като Фолкънът на правителствения Авиоотряд 28 отново аварира, докато вози Бойко Борисов.

Кметът Иван Тотев: Борисов и правителството сбъднаха мечтата на Пловдив (Снимки)

От днес Пловдив има мечта по-малко. Бленуваната многофункционална спортна зала вече е факт. С тези думи кметът на града инж. Иван Тотев се обърна към изпълнената със зрители зала малко преди да

ДБГ и СДС: ДСБ опитват да бламират преговорите

Провокация и опит за подмяна на сериозния политически разговор за единната регистрация на Реформаторския блок на местните избори с неистини. Така определиха заявката на лидерите на ДСБ, НПСД и БЗНС,

Борисов се извини на Пловдив, заради аварията на самолета няма да отиде на откриването на спортната зала

Премиерът Бойко Борисов е възпрепятстван и няма да присъства на церемонията по откриването на новопостроената многофункционалнa спортна зала "Колодрума" в Пловдив.

Московски за аварията с фалкона: Кръжахме във въздуха 15 минути

Министърът на транспорта Ивайло Московски каза пред bTV, че правителственият Фалкон е кръжал във въздуха само 15 минути сред поредната му авария. "Инцидентът е същия като миналия път.

Борисов: ДАНС помогна на унгарските служби със залавянето на трафикантите на хората, открити мъртви в камиона (Обновена+Видео)

ДАНС помогна на унгарските служби със залавянето на трафикантите на хората, които бяха намерени мъртви в камион в Австрия, обяви министър-председателят Бойко Борисов по време на закриването на осмия

Само в "24 часа": Нова авария със самолета на Борисов, колесниците не се прибраха (обновена)

Премиерът и транспортният министър излетяха от Варна на път за Пловдив, кръжаха над морето, кацнаха обратно Нова авария с правителствения фалкон се е случила преди минути, съобщиха от летище "Варна".