СЕМ забранява класациите

Мария Стоянова

СЕМ ще глобява радиа и телевизии, които пускат класации в деня на изборите, за да представят метафорично как върви вотът. Членовете му обсъдиха тази практика вчера с представители на ОССЕ и Бюрото за демократични институции и права на човека.

СЕМ няма право да следи какво пускат електронните сайтове, но може да глобява радиата и телевизиите. През 2011 г. двама оператори са наказани с по 500 лв.
"Нали всички искаме изборите да са честни? Така че ще разчитаме на морала на сайтовете", каза Мария Стоянова от СЕМ.

Представителите на ОССЕ приели предложението да сътрудничат за спазването на европейските стандарти в журналистиката и у нас. Според тях и в платените диспути журналистът трябва да има самочувствието на водещ, а не само на конферансие.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 2

Сортирай по:

-42
Трябва да забранят и манипулатора проф. Михаил Константинов. За каква честност ще говорим, когато той ще обработва протоколите?

108
Да забранят тогава и кривогледия лъжец,комунистическия слагач Андрей Райчев!

Добави коментар

Добави коментар

БДЖ пуска 10 000 допълнителни места по празниците

127 влака ще бъдат с увеличени състави за предстоящите празници, което ще осигури 10 000 допълнителни места. Това каза Ивайло Георгиев, ръководител сектор „Оперативно управление и анализ на график за

Мая Манолова: Подкрепяме Москов за реформа, но той нехае за финансовото й обезпечение

Подкрепяме намерението на здравния министър Петър Москов за реформа в здравната система, която се отнася до акцентиране върху дейности в системата на доболничната помощ и ограничаване на тези в

Шивачки блокират главния път София - Бургас, на изхода за Казанлък

Шивачките от "Интендантско обслужване" в Калофер са заявили намерение да блокират главния път София - Бургас, на изхода за Казанлък днес от 12:00 часа.

Няма осъден за пребитите и ограбени пенсионери от Малорад

„Тоя къде ме преби, да го докарат тук, жив да го уморят“ - с тези думи изрази огорчението си пред камера Венета Лесичкова. Тя, заедно със съпруга си Васил бяха зверски пребити в дома си във

Крадец не се смути от камери, задигна колело от жилищен блок

На безпрецедентна наглост от страна на крадец станаха свидетели жителите на бургаски жилищен блок.  Тъй като често ставали жертва на грабежи, те инсталирали камери за видеонаблюдение в кооперацията.

Първанов: Подозирам „нещо по-дълготрайно” в отношенията между ГЕРБ и ДПС

"Случаите, в които ГЕРБ не получава подкрепа от своите коалиционни партньори и прокарва решения с гласовете на ДПС, зачестяват и това показва сближаване между двете политически сили".

Христо Иванов: В съдебната система има корупция, трябва да се справим с нея

Последният шум в съдебната система не тръгна от изказването на френския посланик, а от разпределението на делото за КТБ. Вчера ВСС взе много добро решение за софтуера на системата за случайно