Магнитните бури наистина ли са опасни?

Снимка: Всично за семейството

Стана обичайно медиите да предупреждават за предстоящи слънчеви изригвания и магнитни бури, за които се смята, че причиняват психосоматични неразположения. Този месец се очаква магнитни бури да има на 25 март от 6 до 9 ч. и на 26-и от полунощ до 15 часа.

Какво представлява магнитната буря и каква е връзката Статистиката обаче сочи, че по време на интензивни слънчеви изригвания и магнитни бури се увеличава броят на инфарктите и инсултите; зачестяват оплакванията от безсъние, главоболие, напрегнатост и световъртеж; обостря се състоянието на хората с психични проблеми. Някои специалисти твърдят, че най-податливи на тези влияния са страдащите от хронични заболявания.

Успоредно с това се лансира теза, че магнитните бури влияят благотворно на здравия човек. Само че колко са напълно здравите хора в днешно време? Затова специалистите съветват в дните, в които се очакват магнитни бури и малко след тях, да се избягват големи натоварвания и мазни храни. А ако имате диагностицирано хронично заболяване, задължително носете медикаментите със себе си.

вестник "Всичко за семейството"

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

Над 1 млн. българи страдат от депресии или тревожни разстройства

Над един милион хора в България страдат от депресивни или тревожни разстройства. Всеки пети българин е страдал от психично разстройство поне веднъж в живота си, съобщават специалисти пред bTV.

Стресът се предава като грип

Стресът се оказва заразен, установи екип от психолози от университета в Сейнт Луис. Според изследването им напрежението се предава от човек на човек подобно на вирус.

Ракът по наследство - 5% шанс

При цели болни семейства причината е друга Ракът превзема човека по същия механизъм, по който той е създаден - чрез деленето на клетки. В началото всеки е бил една оплодена клетка.

Яжте сладолед - прави хората по-щастливи

Има поне 10 неща, заради които той е полезен Яжте сладолед, защото прави хората по-щастливи. Сладоледът стимулира производството на серотонин - хормона на щастието, помага за намаляване на стреса и