Магнитните бури наистина ли са опасни?

Снимка: Всично за семейството

Стана обичайно медиите да предупреждават за предстоящи слънчеви изригвания и магнитни бури, за които се смята, че причиняват психосоматични неразположения. Този месец се очаква магнитни бури да има на 25 март от 6 до 9 ч. и на 26-и от полунощ до 15 часа.

Какво представлява магнитната буря и каква е връзката Статистиката обаче сочи, че по време на интензивни слънчеви изригвания и магнитни бури се увеличава броят на инфарктите и инсултите; зачестяват оплакванията от безсъние, главоболие, напрегнатост и световъртеж; обостря се състоянието на хората с психични проблеми. Някои специалисти твърдят, че най-податливи на тези влияния са страдащите от хронични заболявания.

Успоредно с това се лансира теза, че магнитните бури влияят благотворно на здравия човек. Само че колко са напълно здравите хора в днешно време? Затова специалистите съветват в дните, в които се очакват магнитни бури и малко след тях, да се избягват големи натоварвания и мазни храни. А ако имате диагностицирано хронично заболяване, задължително носете медикаментите със себе си.

вестник "Всичко за семейството"

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

В жегата има повече хипертонични кризи

При венозна болест сега е времето да се носят компресионни чорапи Прогнозите за първата продължителна гореща вълна за лятото не обещават, че тя отминава.

На излет се пазете от росен, на плаж от коктейл с лайм, в града - от смокиня

В слънчев ден десетки растения причиняват мехури, сред тях е дори магданозът Смокинята е растението, което най-често изпраща в кожните клиники у нас хора с дерматити.

Отслабнете здравословно с вкусно и балансирано на мазнини хранене

През лятото като че ли всички се втурват да експериментират с диети без да се замислят колко здравословни са те и какви биха били последствията за организма.

RESCUE® крем е идеалният помощник при ухапване или ужилване

ПРЕЗ ЛЯТНАТА ВАКАНЦИЯ НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ДА ВКЛЮЧИТЕ ПРОДУКТА В СПИСЪКА С ПРИНАДЛЕЖНОСТИ ОТ ПЪРВА НЕОБХОДИМОСТ Времето преди дългоочакваната лятна ваканция обикновено е моментът,

Как да се опазим от слънчев и топлинен удар

Емилия Бенова От летните проблеми тези усложнения са най-опасните, защото сериозно застрашават човешкото здраве. Разликата между тях е само, че слънчевият удар се получава при открито слънчево греене,

Супер омега план, за да се почувствате различно

Фобията от мазнини. Предразсъдъците. Омразните групи мазнини Днес модерното общество страда от страх или, както някои ще го нарекат, от явна и чиста омраза към мазнината.

Първа помощ при вода в ухото

Когато вземате душ или плувате, може да ви влезе вода в ухото. Често като наклоните глава на страната на засегнатото ухо, капките излизат и последствия няма.