29 екзекуции в Саудитска Арабия от началото на годината

Саудитска Арабия обезглави гражданин, осъден на смърт за убийството в южния регион Азир, съобщи вътрешното министерство в Рияд.

Абдерахман ал Катани застрелял Салих Мутаред по време на разгорещен спор, обяснява министерството в комюнике, разпространено от агенция СПА.

Екзекуцията на Катани е 29-тата от началото на годината в страната.

Според данни на АФП, през 2012 консервативното мюсюлманско кралство е изпълнило смъртните присъди на общо 76 души.

Изнасилванията, убийствата, родоотстъпничеството, въоръжените грабежи и трафика на наркотици се наказват строго съгласно Шариата - ислямският закон, прилаган в страната.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 2

Сортирай по:

2
А според шерията- в съда свидетелството на жената е 1/2 на мъжа. Съотоветно в С.Арабия на хартия няма изнасилвания. В реалността обаче всяка жена си мълчи, щото стигне ли се до съд - съдът решава според свидетелството на мъжа...Т.е осъдената ще е жената като курва.

-1
"...Изнасилванията, убийствата, родоотстъпничеството, въоръжените грабежи и трафика на наркотици се наказват строго съгласно Шариата - ислямският закон, прилаган в страната..." ------------------- Това звучи доста обнадеждаващо!

Добави коментар

Добави коментар

Министърка в Берлин: Правете секс на тъмно!

Германците да правят секс на тъмно, за да пестят ток и така да опазват околната среда. Това е забавният призив на министерството на околната среда в Берлин в рекламна кампания,

Гърция моли туристи да помагат за Партенона

Гърция зове туристите да се включат в спора с Лондон за изнесените мрамори от Акропола, известни като “мраморите на Елгин”, предаде АФП. На летището в Атина интерактивен екран показва снимка на

Американска метеорологична служба: Октомври е бил най-горещият в историята

Глобалните температури през октомври, както и цялата година до момента са най-топлите по средни стойности в света от началото на воденето на статистика през 1880 г.

Путин: Да се сближим с КНДР

За задълбочаване на отношенията между Русия и Северна Корея с цел подобряване на сигурността в региона призова руският президент Владимир Путин, съобщи Ройтерс.

Разследват убийство на българка в Германия

Нови следи се появиха в делото срещу убийството на 29-годишната българка Мария Наковска, която бе изнасилена и удушена в германския град Хале през февруари.

Американски конгресмен обвини Барак Обама, че „хвърля страната в криза”

Американският конгресмен Стив Кинг обвини президента Барак Обама, че „хвърля страната в криза” , като провежда имиграционна реформа, заобикаляйки гласуването в Конгреса, пише The Hill.

Американският върховен съд позволи гей браковете в Южна Каролина

Върховният съд на САЩ не позволи на щатските власти в Южна Каролина временно да забранят гей браковете. Така Южна Каролина стана 35-ият щат, където еднополовите бракове са законни, информира Ройтерс.