29 екзекуции в Саудитска Арабия от началото на годината

Саудитска Арабия обезглави гражданин, осъден на смърт за убийството в южния регион Азир, съобщи вътрешното министерство в Рияд.

Абдерахман ал Катани застрелял Салих Мутаред по време на разгорещен спор, обяснява министерството в комюнике, разпространено от агенция СПА.

Екзекуцията на Катани е 29-тата от началото на годината в страната.

Според данни на АФП, през 2012 консервативното мюсюлманско кралство е изпълнило смъртните присъди на общо 76 души.

Изнасилванията, убийствата, родоотстъпничеството, въоръжените грабежи и трафика на наркотици се наказват строго съгласно Шариата - ислямският закон, прилаган в страната.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 2

Сортирай по:

2
А според шерията- в съда свидетелството на жената е 1/2 на мъжа. Съотоветно в С.Арабия на хартия няма изнасилвания. В реалността обаче всяка жена си мълчи, щото стигне ли се до съд - съдът решава според свидетелството на мъжа...Т.е осъдената ще е жената като курва.

-1
"...Изнасилванията, убийствата, родоотстъпничеството, въоръжените грабежи и трафика на наркотици се наказват строго съгласно Шариата - ислямският закон, прилаган в страната..." ------------------- Това звучи доста обнадеждаващо!

Добави коментар

Добави коментар

Сръбският "Блиц": Цветан Василев търси сръбско гражданство

Цветан Василев опитва да избегне екстрадицията и търси сръбско гражданство. С това заглавие излеза днес сръбският вестник "Блиц". Банкерът е собственик и на фабрика за стъкло в малкия град Парачин.

Виктор Понта: Станишев е един от най-модерните политици на Европа

„С избирането на Виктор за премиер вие отворихте нова страница в историята на Румъния. Сега сте на път да започнете цяла нова глава. Ако искате държава с демокрация, уважавана от всички,

Медведев: Икономиката на Русия е засегната само на 5% от санкциите

Икономиката на Русия е засегната само на 5% от санкциите, заяви заяви руският премиер Дмитрий Медведев, предаде РИА Новости. „Къде е проблемът в момента за руската икономика?

Белгия предотвратила атентати, готвени от завърнали се от Сирия ислямисти

През последните няколко месеца спецслужбите на Белгия са предотвратили серия от терористични атентати, които са подготвяни от белгийски мюсюлмани, завърнали се от Сирия,