29 екзекуции в Саудитска Арабия от началото на годината

Саудитска Арабия обезглави гражданин, осъден на смърт за убийството в южния регион Азир, съобщи вътрешното министерство в Рияд.

Абдерахман ал Катани застрелял Салих Мутаред по време на разгорещен спор, обяснява министерството в комюнике, разпространено от агенция СПА.

Екзекуцията на Катани е 29-тата от началото на годината в страната.

Според данни на АФП, през 2012 консервативното мюсюлманско кралство е изпълнило смъртните присъди на общо 76 души.

Изнасилванията, убийствата, родоотстъпничеството, въоръжените грабежи и трафика на наркотици се наказват строго съгласно Шариата - ислямският закон, прилаган в страната.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 2

Сортирай по:

2
А според шерията- в съда свидетелството на жената е 1/2 на мъжа. Съотоветно в С.Арабия на хартия няма изнасилвания. В реалността обаче всяка жена си мълчи, щото стигне ли се до съд - съдът решава според свидетелството на мъжа...Т.е осъдената ще е жената като курва.

-1
"...Изнасилванията, убийствата, родоотстъпничеството, въоръжените грабежи и трафика на наркотици се наказват строго съгласно Шариата - ислямският закон, прилаган в страната..." ------------------- Това звучи доста обнадеждаващо!

Добави коментар

Добави коментар

Украинският посланик: Има мобилизирани българи в армията, четирима са загинали

Има мобилизирани българи в украинската войска – четирима са загинали има и ранени, съобщи извънредният и пълномощен посланик на Украйна в България Микола Балтажи пред „Фокус“.

Гледайте на живо как изригва исландският вулкан Бардарбунга

Исландският вулкан Бардарбунга, който наскоро се активизира, започна да изригва. Магмата излиза на повърхността от разлома, появил се в четвъртък вечерта. Изригването е започнало в 00.

В Сирия бежанците надхвърлиха 3 милиона

Повече от 3 милиона са бежанците от войната в Сирия, което допринася за най-голямата хуманитарна криза на нашата епоха. Всеки осми сириец е потърсил убежище зад граница, обяви ООН.

Расмусен: Ако Украйна иска може да влезе в НАТО, но да изпълни критериите

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен заяви, че Украйна може да влезе в НАТО, ако поиска това и при условие, че изпълни критериите на Алианса, съобщи ИТАР-ТАСС.