Цонко Цонев привлече фенове от румънски фестивал на “Каварна рок фест”

“Дийп Пърпъл” свирят на “Карибана фестивал” в Швейцария. На малката снимка е кметът Цонко Цонев.

Най-големият румънски музикален сайт вече рекламира един от най-добрите летни фестивали у нас - "Каварна рок фест". И не само това, а и препраща румънски фенове към черноморския ни град.

Миналия месец кметът на Каварна Цонко Цонев чете в интернет, че популярният фестивал "Ост фест", планиран от 7 до 9 юни в Букурещ, се проваля. И веднага му хрумва идеята - да привлече феновете от Румъния у нас на "Каварна рок фест".

Цонев веднага звъни на промоутърите на българския фестивал и след кратки преговори те договарят партньорство с най-големия румънски музикален сайт - www.metalhead.ro.

В интернет страницата вече се продават билети за "Дийп Пърпъл" и "Аксепт" - двете основни групи, които ще пеят в Каварна. "И по една от най-големите румънски радиостанции тече реклама за нашия фестивал", съобщи кметът.

"Вече заздравихме метъл дружбата с Румъния. Отдавна си съдействаме с други румънски градове - Констанца и Мангалия, а вече и с Букурещ", каза Цонев.

От февруари досега над 700 румънци вече имат резервации в хотелите в Каварна за началото на юни, когато ще се проведе фестивалът. Освен тях места са си запазили много фенове от Италия и Испания.

Тази година "Каварна рок фест" ще продължи два дни - на 1 и 2 юни. На сцената му ще излязат и руската група "Ария" и пънкарите от "Алиса". "Черно фередже" и "Аналгин" са част от българските групи, които ще свирят на фестивала.

Билетите вече са в продажба - двудневният е 90 лв., а еднодневният - 60 лв.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

С деца на море. Един плажен ден на средностатистическо българско семейство

Препубликуваме материалите от 24chasa.bg, които са били най-четени в периода една година назад поради изключителният интерес към тях. Този текст, който е бил прочетен от 82 729  потребителя,

Васко Василев готви паеля без рецепта

Специално за снимките на новия сезон на кулинарната онлайн поредица „Без рецепта“ на „Лидл” за няколко дни в България беше любимият на българската публика цигулар Васко Василев.

Как Лепа Брена си чупи двете ръце

Hяколко дни след като докторите оперират счупените ръце и болката е още много голяма, Лепа Брена - най-известната сръбска певица, се прибира в дома си в Белград и отменя всички концерти и изяви за

Терминът на Златка Димитрова е наесен, ще роди със секцио заради стара операция

Златка Димитрова - плеймейтката, която спечели последния сезон на "Биг Брадър" у нас, получава покана да участва в шоуто за втори път миналия ноември. И влиза в къщата на "Ол старс" - това е издание