Продан Христов от Виена: Отказах се от битката за лекарството срещу рак

2013 г. Продан Христов във виенския си дом. СНИМКИ: АВТОРЪТ И “24 ЧАСА”

Ако е рекъл господ, на 3 декември т.г. Продан Христов ще навърши 90 г.

Който не помни - това е българинът, живеещ във Виена, за който преди време се писа, че е измислил препарат срещу рак, наречен “Антималигноцит”.

Набирам телефона без особена надежда, че ще се съгласи на интервю. Българи, живеещи в Австрия, споделят, че отказва разговори за препарата, с който се прочу в България и по света.

Вдига сестра му Ненка. Няколко часа по-късно съм на четвъртия етаж в стара кооперация в центъра на Виена. “Тук беше работилница за бронзови изделия - 220 км. м. Каквото можах, оправих. По онова време нямаше строителен материал. Брат ми ходеше по строежите, където продават паркет от стари къщи”, казва любезният домакин.

Годините не му личат - походката му е енергична, умът - бистър. В края на 2-часовия ни разговор признава, че от време на време пие от препарата, който е измислил. Изрично подчертава няколко пъти, че го произвежда само за себе си и не прави никакви изключения. “Никакви”, повтаря няколко пъти.

За кратко при нас сяда и 91-годишната му сестра. “Идвам през зимата при него. Повече от 10 г. му помагах. Справях се с шишета, с опаковане, с пращане. Сега всичко спря. Като идвах тук, брат ми ми казваше: “Вземи малко да пиеш" и ми сипваше по едно шишенце от 5 кубика. Като си отивах през лятото в България, всички ме питаха: "Какво правиш, че си толкова подмладена?” Истина е, че нищо не ме боли и съм бомба. От 9-10 г. не съм ходила на лекар”, казва жената и скача да направи кафе.

А ние близо 2 часа говорим за сагата на “Антималигноцит”, измислен от българина.

-Докъде стигна битката ви за “Антималигноцит”, г-н Христов?

- Доникъде. Вече съм се отказал. С българи не можеш да правиш орталък. Те са завистливи и заядливи. Чух, че някой казал: “Той иска да му помогнем да забогатее.” Абе аланкоолу, четеш ли статистика - на година от рак умират по 25 млн. души в целия свят. За България също има статистика - по 35 000 нови заболявания на година. Няма обаче статистика колко са излекувани. Защото излекувани няма. Тези, на които правят химиотерапия, лъчетерапия и операция, задържат процеса за известно време, но след това ракът експлодира отново и са безпомощни - умират. Аз, като съм си жертвал живота, не съм го жертвал, за да забогатявам, а за да помогна на хората(гласът му се разтреперва).Но не могат да го разберат. Те мислят: “Ами ако забогатее?” Дори да забогатея, какво от това - мога да спася живота на милиони хора...

- Кога започнахте да водите тази титанична битка?

- Отдавна. Още от времето, когато бях в Германия и после дойдох в Австрия, ми извадиха душата. 5-6 г. ме гониха да им дам технологията за производство. Казвах им, че такова нещо по закон не се иска. По закон се иска само съставът.

- Дадохте ли състава?

- Да, разбира се, пише го и в упътването - всичко с подробности и в милиграми, но те искат да знаят и как се произвежда.

6 г. по-късно трябваше да ги дам под съд, за да вземат решение. Тогава представих писмо, че по закон технологията не се иска.

- Коя година беше това?

- Ами, като дойдох от Германия в Австрия, през 1968 г.

- Защо не опитахте да регистрирате препарата в Германия?

- Бях политически емигрант там. Имах син паспорт. Всеки месец трябваше да ходя в полицията, за да ми продължат оставането.Това продължи години. Лекарската камара започна да “стреля” по мен, понеже виждаха резултата. Маса хора се излекуваха и протестираха защо не го направят достъпно за всички болни. Тогава ми се обадиха от агенцията в Берлин и ми казаха: “Господин Христов, дайте да го регистрираме и да го направим достъпно за всички болни, а не само за тези, които се лекуват във вашата клиника.” Но искаха още повече доказателства. Така се затегна обръчът. Какво ли не направиха, за да се затвори клиниката! Тя беше малка - 46 легла, но имаше и около 400 души, които идваха амбулаторно.

- Това беше клиника за лекуване на рак ли?

- Да, само за рак. Това беше през 1967-1968 г. в Бадрайхенхал, на 17 км от Залцбург. Но срещу лекарската камара или срещу правителството не може да се бори човек - те винаги са победители. Отказаха да ми подновят визата за оставане и трябваше да напусна. За да напусна, трябваше да се ликвидира клиниката. Дадоха ми 24 часа. Клиниката остана на орли и гарвани. Това бе организирана кампания против лекарството. Имаше много хора, които ходеха да правят демонстрации в Мюнхен, пред министерството, с плакати, протестираха болни и техните близки. Но всичко минава и заминава и се забравя след това. Тогава се върнах пак в Австрия, където бях пристигнал, след като напуснах България, и бях поискал политическо убежище.

- Кога напуснахте България?

- През 1955 г., когато бях на 32 г. Когато завърших гимназия, ме приеха в университета в Пловдив да следвам медицина. Загубих доста време, докато се боря против комунистите. Затова търсих начин да изляза от България и го намерих - дойдох в Австрия.

- Защо не опитахте да регистрирате лекарството в Австрия?

- Защото и тук имах проблеми. Два пъти подаваха жалби в българската прокуратурата, че правя лекарство и го продавам. Имах разправии с прокуратура в Австрия - трябваше да наема адвокат да ме защитава. Всичко мина и замина.

- Кой пращаше жалби?

- Нашенци го правеха, българи.

- Кои?

- Не знам.

- Казвате, че сте дали състава. Пак ли не бяха склонни да го регистрират?

- Не, те искат технологията на производство. Фармацевтичната индустрия има пръст в цялата работа. Отначало давах лекарството без пари. Но пациентите ставаха все повече и повече. Бюджетът ми е много малък. Не като тези, които имат милиарди... После вземах по 20 марки, но разноските ми се увеличаваха. За да ги покрия, трябваше да вземам пари. Откъде, освен от болните? На практика те сами финансираха клиничното изпробване...

- Затова ли не ви позволиха да останете в Германия?

- Чак после научих, че в Женева има организация за защита на политическите емигранти. Ако знаех, щях да наема адвокат да ме защитава в Германия.

- Търсихте ли начин да регистрирате препарата в Австрия?

- Не ме интересуват австрийците вече. Аз и на българите казвам, като отивам в министерството - дори да го регистрират в България, ще им върна регистрацията. Имах планове за създаване на онкологичен център в България. Даже говорих с кмета и с шефа на здравната служба в Пловдив. Казах им, че ако има една клиника от стотина легла, на половината ще лекувам чужденци, на половината - българи. Чужденците ще плащат, а българите ще се лекуват безплатно. Те се зарадваха. Казаха: “Много добре”, но като излезе човек, забравят всичко.

- С кой кмет се срещнахте?

- Не му помня името. След тази среща ми се обади един народен представител, който казва: “Искали сте да отворите клиника. Тръгнали сте по грешния път. Трябва най-напред общинският съвет в Пловдив да се събере и да даде съгласие за отваряне на клиника и с това решение да се отиде в Министерството на здравеопазването.” Това мина и замина - времето си тече, годините си минават...

- Този път не го ли извървяхте?

- Не водя статистика. В Пловдив трябва да знаят кога е било това и какво е станало после.

- Кой според вас пречи?

- Зад кулисите е фармацевтичната индустрия. Така беше и в Германия. Пресата пишеше всеки ден, по телевизията имаше интервюта, лекарската камара се опита да разпространява неща, които не са истина. Наех адвокат, който забрани на лекарската камара да разпростнява лъжи. Два дни по-късно се обади фармацевтичната индустрия и започна със същите обвинения, които бяха забранени на лекарската камара. Това е без край.

- Отказахте ли се да се борите?

- Отдавна съм се отказал вече. Не ме интересува. За кога? Тук дойде един ваш колега и казва: “Бай Продане, подари го на нас?” И аз му казвам: “Вие нормален ли сте? Вие имате семейство, жена, деца, а аз съм жертвал всичко и съм сам. На мен това ми е животът.” Трябва да бъдат притиснати хората, които отговарят за тези неща. Има една организация в Пловдив от благодарни пациенти, но нищо не стана. Тук един австриец искаше да ме свърже с едни араби от Катар, но настояваше всичко да мине през него... Приключил съм - повече не искам да чувам за лекарството.

- Вие сега австрийски гражданин ли сте?

- Независимо какво пише в паспорта ми, корените ми са в България. Австрийски гражданин съм - иначе не можеш да се придвижиш и един метър напред. Когато германците отказаха да ми продължат паспорта, отидох в Швейцария, оттам отидох в Лихтенщайн. Стоях 2-3 месеца, но после пак сe върнах в Австрия. В самото начало, като дойдох за първи път в Австрия, тук в държавната болница се изпробваше лекарството. Подадох молба за поданство. Бях забравил това, но след като се случиха тези проблеми, брат ми, който беше приятел с министър-председател на Долна Австрия, предложи да ми помогне. Така за кратко време ми дадоха австрийски паспорт, за да мога да се върна, защото швейцарците не ме искаха. Австрийците ми помогнаха.

- Казвате, че в Австрия е започнал да се изпробва препаратът. Защо не продължи това?

- Това ставаше с 4-5 души в един старчески дом. В една експериментална патология в университетски институт го изпробваха дали не е токсично.

Доказа се, че не е. Приятел на проф. Линднер, който беше шеф на този институт, се запали. Та там, в този старчески дом, имаше една възрастна жена с рак на дебелото черво. Разбрахме се, че аз искам да присъствам при даването на лекарството. По-късно жената почина от пневмония и при аутопсията взеха 1600 хистологични проби от всички органи. Проф. Хартман от болницата “Елизабет” - имам неговите изследвания - казва, че всичко е нормално, че няма увреждане на здравите клетки. Това даде повод на един друг лекар - Доберау, да предложи да продължим по-нататък. Той каза: “Аз ще уредя среща с фирмата “Мерк” в Германия, те са мои приятели.” Три пъти идваха трима души от фирмата в Дармщат да водят преговори. Предложиха да изпробваме лекарството във фирмата при опити с животни.

Казах, че съм съгласен, но искам да присъствам

Те отговориха: “А, така не става.” “Кажете тогава как става.” “Вие ще ни дадете технологията на производство, а ние ще го произведем. Само 1 професор от фирмата ще знае как става това. Технологията е затворена в един трезор до тавана, никой не може да влезе там. Като изпробваме и видим резултата, ще ви пишем едно писмо да се срещнем и да ви питаме колко ще искате.” Отговорих им, че това няма да стане. Те винаги могат да пробват и да кажат, че няма нищо. Това се е случвало и друг път в научния свят. Има много лекарства, които са откритие на някой студент, но някой професор го взема, всичко се забравя и излиза, че е негово откритие. Аз съм доверчив, но до известна граница. Така отказаха да го регистрират, защото не им давам технологията за производство.

После се свързах със САЩ. Оттам ми казаха: “Дайте 10 л от медикамента, ние ще направим всичко възможно да изолираме активната субстанция и по химичен път да го произвеждаме.” Не се съгласих. Успял съм да го запазя до този момент да не падне в чужди ръце.

Когато работих в Германия, при мен в клиниката работеше един лекар, чийто баща бе член на Бундестага. Принудих го да напусне, защото не бях съгласен с някои неща в поведението му. С него напуснаха един болногледач и една медицинска сестра. 5-6 г. по-късно те дойдоха във Виена и поискаха да ги приема. Тогава се оплакаха, че той ги накарал да вземат от препарата, а той обещал да им даде пари, но не им дал нищо и те изплюха камъчето. Той дал препарата на една фирма, която изкара една от субстанциите и я регистрира като лекарство, което и до ден днешен е на пазара. Но това не е истинското лекарство.

За да влезе лекарството в раковата клетка, трябва да има друга субстанция, която да го пренесе. Аспарагиновата киселина е една от 6-те аминокиселини, които са носители на лекарството. Те нямат лекарствени свойства, но пренясат лекарството в здравата и болната клетка. Здравата клетка се справя сама, а болната клетка преработва и разгражда тези аминокиселини. В Германия и до днес действат клиники, които провеждат имунотерапия за раковите клетки. Когато един тумор или метастазите умират, това е мъртва тъкан, която малко или много е токсична. Раковата клетка не може да се доразгражда както здравата, остават недоразградени вещества, които се натрупват около клетката и предизвикват възпаление на здравата клетка. Като се прави рентгенова снимка, туморът изглежда по-голям. Когато се прави имунотепария, това неутрализира отровите, но това не значи, че туморът е изчезнал.

Така че препаратът, изграден на основата на аспарагиновата киселина, катализира определени процеси, но той няма активната субстанция от моя препат. Освен това активната субстанция в моя препарат се носи не от една, а от шест аминокиселини.

- Каква е активната субстанция във вашия препарат?

- Изолирана е от билката див божур. Много хора казват, че дивият божур е отровен. Разбира се, че е отровен. Но аз не вземам отровата, вземам това, което има лечебни свойства. Вземам и други билки, от които вземам активна субстанция. Една от тях е овча опашка. Тези билки са богати на една субстанция, която е в по-голям процент, отколкото в други билки.

- Колко време ви отне създаването на препарата?

- Около 3 месеца.

- Целенасочено ли го търсехте, или стана случайно?

- Напълно целенасочено. Като дойдох тук, не знаех и една дума немски. Записах медицина и изкарах 7 семестъра. Но видях, че това не е нещото, което искам - да ходя с чантата от болен на болен. Прехвърлих се да уча химия. По онова време в пресата много пишеше за ракови заболявания и брат ми каза: “Нали искаш да се занимаваш с това - пробвай, аз ще те финансирам.”

- Какво работеше брат ви?

- Беше търговец в Австрия. Тогава знаех за раковите заболявания толкова, колкото знае всеки от улицата. Обикалях книжарниците и четях най-новите томове. Бях упорит и постоянен. Изработих си план. Трябва да имаш целта и да търсиш път, за да идеш до нея.

- Защо избрахте да вземете субстанция от див божур, а не например, от невен, от лале или от карамфил, да речем?

- Защото съм билкар от памтивека Знам билките добре и коя какво може.

- Откъде имате това знание за билките?

- От баба ми и дядо ми - те са селяни и като всички селяни, имаха общи познания за билките. Но аз имах известна подготовка и действието им не ми е напълно чуждо.

- Да се върнем към пречките, които срещате няколко десетилетия...

- На доцент, на професор вратите им са отворени навсякъде - освен титли имат и власт. В света има два типа хора - такива, които имат власт, и такива, които имат дарба. По една или друга причина първите не дават на вторите да изпъкнат, не ги пускат напред. Излиза, че този, който цял живот е работил, не може да направи една крачка без бюрократите. Затова бюрократите трябва да изчезнат. Може някой да е 10 пъти професор, но това не значи, че той има дарба да открие нещо. В магазина има платна и бои, има и човек, който ги продава. Но само този, който има дарба да твори, може да ги използва.

- Какво ще стане сега с вашия препарат?

- Нищо.

- Ще си го отнесете с вас?

- Ами така ще стане.

- Защо не го оставите на сестра си, на племениците си?

- Нито сестра ми, нито на брат ми децата имат хабер от тия работи. Като им казвах да следват биология, химия, фармация, те не искаха. Те трябва да дадат на някого да го произведе. Но този някой, като знае технологията за производство, ще им бие дузпата на втория ден. По-добре е да го дам на някого, който ми е симпатичен, отколкото на някого, който ще ме излъже. Затова по-добре да го отнеса със себе си. Предложих го на България, защото съм българин. Има запазена документация за десетки излекувани, черно на бяло.

- Къде е тя?

- Тя е дадена - над 400 стр. дадох в министерството и в Агенцията по лекарствата. Шансовете са нула. Как да се боря с концерни, които разполагат с милиарди?

Имах време, но времето ми свършва. Бях идеалист, но с времето човек поумнява и се изморява. Давам им доказателства за излекувани хора, документи, че не е отровно. Една формалност е да се подпише. Аз им казах: “Сега и да го регистрирате, ще ви върна регистрацията.” Даваш им в ръцете нещо, а те ритат - искат да умрат. От жажда за власт и пари жертват милиони хора. Аз не бих могъл да спя, ако знам, че някой е умрял заради мен. Тези хора трябва да бъдат съдени, защото оставят милиони да умират. Един стои на крана и не пуска, а друг оттатък пищи, защото умира, но онзи не му дава. Това не е ли престъпление?

- Сега докъде са стигнали нещата?

- Питайте адвокатката! (Интервю с адвокат Стефани Атанасова четете в следващ брой.) Бойко Борисов даде правомощия на министъра на здравеопазването да събере комисия, която да вземе решение. Каза му - за една седмица да се регистрира това лекарство. Но после този министър бе отстранен и нещата останаха в застой. Комисията се е събирала, взела е решение, но не го дават. Адвокатката казва, че е направила искане, но не й дават решението. Казах й: “Остави го!” Всичко удря на камък. Камъкът е индустрията. Фармаиндустрията има споразумение никой на никого да не прави конкуренция. Затова никой не рискува да произвежда лекарството, защото ще има проблеми с конкуренцията.

- Но нали едно лекаство първо трябва да се изпита, преди да се произвежда?

- То е изпитано. 5 европейски институции казват, че не е токсично, има документация за това... Знаете ли колко хора се обаждат - народни представители казват, че познават министри. Аз пък, казвам, познавам шефа на министрите.

- С Бойко Борисов къде сте се виждали?

- По телефона само сме се чували. И с тогавашния министър Нанев сме говорили половин час по телефона. Той вика: “Елате тук, ще ви посрещнем.” Показаха

Бойко Борисов като удари с юмрук и каза: “За 1 седмица да се регистрира.” Но той не е лекар - затова даде случая на хора, които са лекари. Всичко необходимо, е дадено.

- Дали сте съставките, но искат и начина на производството?

- Българите не са стигнали дотам. Това беше при австрийците. Дал съм 5-те документа, които доказват, че лекарството не е токсично, но излезе някаква жена и казва: “Ами ако е токсично?”

- Вие пиете ли от лекарството?

- От дъжд на вятър. Но то дава сили на целия организъм.

- Наистина изглеждате завидно бодър за 90-те си години. Значи произвеждате поне малки количества?

- Нищо не произвеждам. Ако правя нещо, го правя за себе си. Аз съм си жертвал живота, останах без семейство. БАН можеше да се заеме - това все пак е българско откритие. Аз съм си изпълнил човешкия дълг и дълга като българин и спя спокойно. Уж всички имат добро желание, но има един-двама, които спират работата. Аз не съм лаком - стига ми да си покрия разноските.

- Кога планирате да дойдете в България?

- И да дойда, какво да правя? Последният ми приятел, който пребиха по лагерите, и той почина. В Карлово съм като чужденец - никого не познавам. Ама и тук е така - не познавам комшиите дори.

- А като ставаха пред дома ви във Виена опашки за лекарството, комшиите дразнеха ли се?

- Те не идваха тук. Тук не е като в България - комшиите да знаят всичко един за друг и постоянно да се питат: “Как си, какво правиш?”

- Според вас как ще завърши битката на човечеството с рака?

- Още 50 г. може да минат, без да има лекарство. Защото всички са тръгнали по грешния път. Те няма да стигнат никога до целта, защото затъват все по-дълбоко. Те не търсят там, където трябва. Какви ли не изследвания правят, но се объркват още повече. Генетиката е лабиринт...

А на моето лекарство така му е било писано. На мен съвестта ми е чиста. Аз предлагам, а те, като не го искат, насила хубост не става. Болните го искат и протестират, но има един отгоре, който вика: “Не!” Жалко за времето.

На изпроводяк Продан Христов казва отново: “Няма смисъл да давате телефона и адреса ми - вече не правя лекарството, нека хората да не ми звънят.”

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 36

Сортирай по:

15
МОЙЕ ДА СЕ РЕГИСТРИРА КАТО ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА ИЛИ КАТО НЕЙНА СЪСТАВКА СЪС ЗАПАЗЕНА МАРКА. ИЗИСКВАНИЯТА ТАМ СА ДОСТА ПО-ЗАНИЖЕНИ В СРАВНЕНИЕ С ЛЕКАРСТВАТА

11
Тук лекуват рак успешно, но и тях ги притиска Голямата Фарма: http://www.burzynskiclinic.com/. Също така д-р Будвиг, която е номинрана 7 пъти за Нобелова награда за откритието си. Нейният метод не е скъп. http://www.budwigcenter.com/johanna-budwig-biography.php

57
Нека уважим правото на г-н Продан Христов сам да реши дали ще разкрие метода си или не. Никой няма право да предявява претенции към чужда собственост, дори и интелектуалната. Хората с онкологични проблеми нека да се поинтересуват от МЕТОДА НА ШЕВЧЕНКО! По този метод се лекува един мой познат, който има видимо подобрение на състоянието си- иначе борбата му е още от 2 005-2006 г. Методът е на основата на народната медицина, но много добре проучен и усъвършенстван от Николай Шевченко. Пожелавам добро здраве на всеки, а за тези които го нямат да намерят лек и бързо да оздравеят!

51
Г-н Проданов може би е прав за себе си....вероятно наистина здравната система е мафия и фармацевтите нямат полза от лекарство против рак.Но ако той,Проданов,поне за малко е от другата страна и разбере какво е отчаян човек без надежда,дали би постъпил така?Поне да предаде начина на изготвяне на тези билки на свой човек,ако няма роднини ,на някой честен българин,който да продължи да помага на нас българите.За какво е този егоизъм от негова страна?Аз също преди няколко години му звънях,сестра му вдигаше телефона ,и казваше-няма лекарство!Колко хора се надяваха на него?-много,всички болни българи се зарадваха,очаквайки чудото!!!Ще перифразирам приказката-Хубава работа ама българска!

-27
Статията е полезна поне с 2 неща - описва мерзостта човешка в 2 варианта (немски и български), и как се третират открития, ако не са направени от някой в системата (а то почти винаги няма как, защото те са заети с кариерите си, не с наука). Немският вариант на мерзост наистина е такъв - "дай и не влизай в лаборатоията докато ние работим". Че защо няма да влезе? Нали правят в момента негово нещо, хайде да не го наричам с големи имена като откритие. Не само че трябва да влези, ами и активно д участва в направата ако иска. Българският вариант - батак (кал), каквото и да направиш няма дори да се откъснеш от нулата. И бай Ганйовското - ако може без пари, в името на все големи неща на думи...Разбира се има много други варианти на мерзост (азиатски, руски и т. н.). Не мога да коментирам, виждам че сте казали достатъчно в потвърждение на втората ми теза, че в Бг нищо не може да се направи. А на 90 годишен човек не знам какво му трябва, може би покой и някакви достойни старини.

115
Джонъс Салк след като създава полио ваксината - я дарява за свободно ползване, иначе би бил милиардер сега. Така става и с инсулина и ваксината за бяс... Тоя на 90г за какви патенти, за каква борба говори?? То ако наистина бе създал лекарство - щеше да вземе Нобелова награда веднага, и нямаше да говори за безсмислен патент. кой нормален човек на 90 ще гони патенти и пари?? За какво? За гроба ли?

-3
vakill, Ти какво си измислил до сега ве. Че като ядеш след това ти се с.ре ли ве? Да ме мислиш, че някой ще ти даде лекарство за рака, щом се регистрира и влезе в грешните ръце. И в единия случай и в другия няма да има лекарство, така че върви пусни едно л.йно и си лягай у кревата.... селяндур

-254
Трябваше да си внесе паричната вноска в партия ГЕРБ и регистрацията щеше да стане.

116
Много е наивно да се мисли, че точно фармацевтичната мафия ще разреши да се легализира лекарството на пазара. Прочетете книгата на Д-р Атанас Гълъбов - Световната конспирация срещу здравето и ще ви настръхнат косите. Тогава ще разберете, че срещу тях нищо не може да се направи. Те нямат интерес да се лекуват хората. Само си помислете колко печелят извергите ,които са навързани на здрава верига - производители на медикаменти,фармацевти и лекари .Ако човек се излекува те губят и то много... Мислете мили хора, вместо да критикувате безпомощния създател на антималингоцид. Не виждате ли какво става в болниците - използват наивните хорица и страхът им и им измислят болести, правят им операции, без да имат нужда от такива,за да усвоят паричките... Огледайте се хора, ПРОГЛЕДНЕТЕ!

38
Не виждам къде е проблема - според мен излишна подозрителност от страна на г-н Продан Христов. Има си нормална процедура - патентова се лекарството и се дава да го изследват. Ако се окаже, че е ефикасно - славата и парите са негови и никой не може да му ги отнеме. Една Виагра колко милиарди донесе на американците, макар че всички вече знаят състава и, но нямат право да я произвеждат още няколко години.

13
Типичен българин,занеси си го в гроба боклук мръсен.Ей такива на клада още като се родят.

-4189
sewe.Не е вярно че няма апаратура-пълнеи глупости. Произвеждал го е лабораторно. А това, че съставките са познати, не е причина да не се разреши за употреба и производство.

2
Toi niama aparatura i zatova otvreme navreme go e proizvejdal v far. firma v Germania-svarzano e s razhodi i ottam veroiatno e i visokata cena na lekarstvoto.Tuk v Avstria preparata e zabranen i ima hotliine telefon v sluchai , che niakoi niakade popadne na nego da se obadi. Zatova i kazva vinagi , che niama ot preparata ,no do predi izvestno vreme skloniavashe da pomogne pone na deca , prez poslednite 2 ,3 neznam ...

11
Problema na Prodanov e che 'lekarstvoto" e izvestno veshtestvo, i ako go publikuva, njama nikakav shans da mu platjat, nito da bade "otkrivatel" , inache naistina raboti , zatova si izmislja njakakvi bilki, toj njama aparatura, da syntezira njakakvo veshtestvo ot napalno neizvestni bylki i da gi prilozi- negovoto "lekarstvo" e bezcvetno i bez miris sas srok na godnost 5 godiny, tova e nevazmozno da se poluchi s bilkibilki., te sa samo za prikritie, koeto go machi e che "lekarstvoto" raboti, no njama shans da se registrira, ne e tova, koeto tvrdi.

-9369
ИСТИНАТА - http://alterinformation.wordpress.com/2013/01/20/0221433/

-9290
Ето тук http://www.antimalignocyt.net/view.html?tip=4 можете да видите за спасените животи с Антималигноцит. По голямата част отписани от оф. медицина с прогнози месеци живот, между тях и деца които бяха на 6г., на 9г. и т.н. а днес са големи дами и господа. Дали ще го има зависи от нас. Продан Христов може да се отказва от борбата, но ние не трябва... И когато един създадено такова лекарство с такива качества, то трябва да бъде приветстван и подкрепен от институциите- това е нормалното. Знаем, че фар фирми са тези, които нямат интерес да бъдем лекувани, а да подържат живота, защото се печели повече, НО СИЛАТА Е В НАС..

27
За един човек, чиято диагноза е безнадеждна не знам дали има значение от какъв тип е лекарството...стига да помогне човекът да оживее. Дори и да помага само на 20% от тези, които са го пили...Светът, движен от пари е грозна картинка...Не виждам какъв е проблема да пишат в листовката - пиете това на изцяло ваша отговорност..Та това са хора, осъдени на смърт, някой мисли ли, че че има нещо, което да им навреди повече..

32
Епикуре,епикуре,аз може и да дапусна печатна грешка,но съм Българин и не се срамувам.Но казвам ,че малцината са откривателите които са продали свойте открития,повечито са подарък за човечеството.Зашо този ,,,откривател,,,не подари откритието си на БЪЛГАРИЯ ,защото няма такова,той е един голям мошенник.И аз правя опити за откриване на такова лекарство,но на този етап няма и 20% успеваемост.И пак казвам ако е истински родолюбец,нека да подари откритието си на БЪЛГАРИЯ.

91
Срещах се с г-н Христов преди пет години по негова покана.Дълбоко убеден съм, че лекарството му е ефикасно.Брат ми - лекар- беше много скептичен, но като разбра това-онова е също на моето мнение. Фармацевтичната мафия е №1 в света, далеч пред оръжейната. Немислимо е да допуснат друг да им разваля "бизнеса".Знаете колко открития не се оповестяват заради интереса на капитала. Това лекарство има и вариант на хранителна добавка, но го наплашиха човека .... Интересно е да се знае, че той е жертва на Пръмовите, дето снаха им сега се прави на ..... На живо той изглежда като 60 годишен запазен мъж, сестра му също. Познавам хора, които са го вземали, а и профилактично може... Лекарството не помага при всички случаи, особено ако е правена химиотерапия.На практика възстановява способността на имунната система сама да се справи... Но ще пропадне всичко....

91
Neverieto,bezbojieto,ateizma,zavistta,zlobata,kompleksite za malotsennost i golamoto nepokrito samochustvie , che vseki moje i znae vsichko sa v osnovata na vsichki bulgarski neudachi,mizerii i neyasno badeshte za narod i darjava prez poslednite desetiletiya na prehod ot diktatura kam samorazrushavane,oplachkosvane,obezludavane i nesposobnostta da se samoupravlavame kato demokratichna pravova evropeyska koloniya/darjava/ !

14
Жалко! Трябва да се даде шанс на този човек, но фармацевтичните гиганти няма да му позволят. Когато моят баща се разболя от рак, успяхме да се свържем с г-н Христов. Той ни каза, че за да действа лекарството, не трябва болният да е минал химиотерапия, а баща ми бе минал няколко курса. Все пак купихме антималингоцита. За съжаление баща ми не оздравя, но останалото лекарство (около10 флакона) дадохме на близка, която имаше няколко операции на гърдата за изчистване на разсейки. Тринадесет години след тези събития тази жена е жива и здрава. Дори това лекарство да помогне на част от раково болните, трябва да се даде шанс.

-19
Когато официалната медицина е безсилна никой не трябва да спира болния да пробва и традиционната медицина. Затова безнадеждно болни се самоубиват.

12
Съжалявам господине , аз пробвах лекарството за сестра ми и се оказа пълен провал. На въпроса какво ще стане с нея след като изпие лекарството , отговора Ви беше , извинете просташки , ша видим, ако оживее.

-684
Болните от рак да протестират както протестиращите срещу монополите пред Лекарския съюз и пред Министерството на здравеопазването докато не разрешат лекарството на Продан Христов.

219
"ДЖИНДЖИФИЛ ПЛЮС МЕД - УБИВА РАКОВИТЕ КЛЕТКИ... КОПИРАЙТЕ И РАЗПРОСТРАНЕТЕ, МОЖЕ ДА Е НУЖНО НЯКОМУ! Получих преди дни от една особа от Сараево тази рецепта на базата на ДЖИНДЖИФИЛ + МЕД и ето ме сред "нормалните" , без болки хора. Женицата е имала карцином на ендокринна жлеза и е била на апарат 18 дни. Минала без операция и химиотерапия... и пращи от здраве. Съвестта ми ме задължава да споделя това с всички, които имат нуждаещ се от помощ познат! Ето и рецептата: чудо от Бойко - два по-големи корена джинджифил или 500 гр се обелват и рендосват на най-ситното ренде, може и с чопър, и се смесват с 1/2 кг домашен мед - сместа се консумира 3-4 пъти дневно по лъжичка.В Продължение на 60 дни Да се ползва само НЕ-метална лъжица! Първите резултати се усещат след 2 до 3 дни... - ПРОСТО И МЪРТВИТЕ ВДИГА! СПОДЕЛЕТЕ ДА НАУЧАТ ПОВЕЧЕ ХОРА!"АКО НЕЩО НЕ Е ЯСНО ЕТО ТЕЛЕФОНА-0895158337.

1312
Добро утро на всички българи.Току що прочетох статиата,аз мисля че този е с психически отклонениа от нормалните,които несе забелязват фрапиращо.В този е събрана цялата злоба от света към хората и целиат егоизъм.Този психар ако е нормален преди да иде при ДЯВОЛА за век и веков,дано по скоро да е,дава празна надежда на безнадеждните.Защото ако е така в цял свят във всеки град и село ПО СВЕТА,ще е изписано неговото име БЪЛГАРИНЪТ едиси кои,втори БОГ след БОГА ще бъде,еее та това нему ли стига,ми да мре ма по бързо

193
petko1520 06.04.2013 21:18:19 "Още един голям мошенник.Абе льольолу,за пенецелина никой не плаща лиценз,защото откривателят му го подари на човечеството" В изречение и половина 2 фатални правописни грешки: 1/ Мошеник се пише с едно Н, 2/ Пеницилин Значи първо се ограмоти, а след това съди. Проданов може да е противоречива личност, но лекарството му е помогнало на много хора. Като не искате, човекът ви го е казал - не купувайте, умирайте, вие си решавате и си носите отговорност пред децата за решенията си. Даром нищо не се дава, само от родителите и то не е сигурно. Така че престанете да безпокоите човека, не сте се разбрали въпросът е приключил.

-25
Priatelka v nepodvijna na leglo , napalno veche otpisana poluchi lekarstvoto -dozi za 3 meseca.Po kasno telefonirah s neia( predi tova beshe nevazmojno) I tia kaza,:" TOVA NESHTO ME VDIGNA"Chuvstvashe se dobre,kachvashe kilogrami dori i veche mojeshe da varvi sama.Za sajalenie, malko po kasno pochina.Kogato niakoi padne do 35-40 kg. zapochva da vzema koi kakvoto predloji-I kak tolkova slab organizam moje da ponese tova.V nachalen stadii horata hodiat po himioterapii i se strahuvat ot lekarstvoto i ne go tarsiat.Kogato obache sa kam kraia,togava go iskat. Az jiveia v Wiena i basta mi pochina ot rak predi 2 godini,no ne potarsih Prodanov,zastoto znam , che niamashe da ni dade.Az mu viarvam. I mnogo bih iskala da go poznavam , no vse sestra mu vdiga telefona .Ako chete, ste se radvam da se svarje s men ,ostavam email : marionnaud@abv.bg

5153
Продан Христов е един от най-големите мародери, които съм срещала в днешно време (макар и виртуално). Достатъчно е да напишете "Рак и Antimalignocyt / Антималигноцит" в Google, да последвате първия резултат и да прочетете 123 страници в един форум. 123 страници, писани след събиране на информация. С чиста съвест зявявам, че Продан Христов е измамник и мародер. Има кой да го съди за живота му...

222
В България е не само трудно, а дори невъзможно да се постигне нещо. Ето, вижте дори само коментара на този petko1520. Той дори не може да изпише правилно ПЕНИЦИЛИН, но се е захванал да плюе и обсъжда. Кой да му каже, че един селски лекар на име Едуард Дженър, никому неизвестен е открил ваксина за едра шарка и е спасил човечеството от една ужасна смъртоносна болест. Кой да му разкаже за велики открития от случайни хора. За Архимед и ваната, за Нютон и ябълката, за Нобел и динамита, за Фарадей и магнита, за Менделеев и сънуваната таблица. Безкрай случайни открития украсяват човечеството, но Петковците знаят колкото кокошката знае за света. За сметка на това, авторитетно коментират и поучават...

-88
.........с българи не можеш да правиш орталък , те са зависливи , заядливи , лукави и гадни ! Затова лекарството ще пътува с мене , а вие , вие по познатата схема !Като емигрант , аз също съм разочарован от българите , лош народ !

1728
Още един голям мошенник.Абе льольолу,за пенецелина никой не плаща лиценз,защото откривателят му го подари на човечеството,и името му ще се помни у веки веков.Тебе простака кой щете запомни и с какво.За кой рак имаш лекарство?Раковото заболяване е на всеки орган и затова няма още адекватно лечение.Какво лекуваш ти???Съшото може и го казва всеки мошенник,защото хората са глупави и вярваши.Който открие лекарство за рака ще му бъде издигват златен паметник и името му ще се помни векове.Но няма да бъде скоро и няма да си ти.А загдето даваш празни надежби ,Бог ще ти го върне,той не забравя.

21
...би ми било интересно да видя тук някакви положителни мнения, но по същество - за диагностицирани недвусмислено и излекувани окончателно...

-76
sks, vie ste NA VSEKI KILOMETAR NITO LAJETE<NITO KRADETE! VIE PRITEJAVATE JIVOTA NI IZRODI

226
Бяхме повярвали... Човекът изглежда достолепно....личното му огорчение е обяснимо, но е трябвало овреме да се заеме с нещо, което му се удава, което може би е щяло да му донесе успех... Но в края на краищата и Дон Кихот е един символ, достоен за уважение... Случая, обаче е точно такъв - не "Луи Пастьор", не "Александър Флеминг", а просто Дон Кихот ...

155
Откажи се! Да не мислиш, че фармацевтичната мафия ще ти позволи нещо такова! А как ГЕРБ и лично Тиквунчо заставаше зад теб по едно време,а!? Помниш ли!? Лъжците са си лъжци!:)

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Соломон Паси: Неизбежен е съюзът на Русия със Запада срещу “Ислямска държава”

Още акценти: Европейският съюз е големият отсъстващ в геополитическия хаос в Близкия изток Брюксел заедно с НАТО трябва да катализира борбата срещу общия враг - “Ислямска държава” Спешно да

Ген. о.з. Чавдар Червенков: В Сирия вече има школи за обучение на бежанци

Ситуацията изисква армията да помага на МВР срещу заплахите от тероризъм - Г-н генерал, как оценявате последното развитие на събитията в Сирия? Мирише ли ви на война?

Михаил Миков: Защо на президентския вот да сме с АБВ - за повече власт ли?

Когато подкрепяш ултрадесен бюджет и участваш в неговата реализация, трудно можеш да имаш претенция, че си част от левицата Фалшиво е да подавам оставка като жест.

Защо Турция свали руския бомбардировач?

Има опасност от “балтизация” на южния фланг на НАТО “ДОЙЧЕ ВЕЛЕ” Джан Касапоглу е експерт в Центъра за изследвания на икономиката и международната политика EDAM в Истанбул.

Десислава Николова: В Сливен и Пазарджик всеки трети е беден

Във Варна строителният балон беше най-силно надут, затова и там толкова бавно се възстановяват след кризата - Има ли изненади в регионалните профили на страната,

Проф. Божидар Димитров: “Хан Тервел” е добро име за военна операция срещу ИДИЛ

CV Роден на 3 декември 1945 г.През 1974 г. завършва специалност Българска история в СУ “Св. Климент Охридски” Бивш министър без портфейл на Държавната агенция за българите в чужбина Директор на

Мартин Димитров: Малкият бизнес няма уикенд, затова - без данък “уикенд”

С депутата от Реформаторския блок Мартин Димитров разговаря Румяна Денчева И този данък, и облагането на хорските градинки няма да донесат особени приходи,

  • И защо брулиха “гнилите ябълки” с вувузели - за да им се услади днес компотът от тях?

    Странна коалиция “Всички срещу Цацаров” се оформи тия дни. От една страна, е “гнилата ябълка” Румяна Ченалова, която бе махната от съда след демарш на група посланици, улични протести с надуване на вувузели и всеобща погнуса към продажната съдебна власт. Днес обаче към нея се присъединиха тези, които брулеха “гнилите ябълки” - министърът Христо
  • Образованието е граждански ангажимент

    То не може да бъде затворено в рамките на маниакални подозрения, користно нагнетявани страхове и колективни обсесии ДНЕШНОТО българско образование е оставено почти изцяло под опекунството на държавата. Тя формулира целите и задачите, тя се проверява сама, тя се хвали със свършеното. Трябва да сме пределно наясно,