Изплащат субсидии за качествени плодове и зеленчуци

Снимка: Архив

Днес бяха оторизирани субсидиите по Схемата за специфично подпомагане на производителите на плодове и зеленчуци. По тази схема се предоставят директни плащания за качествени домати, краставици, пипер, ябълки, череши, праскови (включително нектарини) и кайсии (включително зарзали). Това съобщиха от ДФ "Земеделие".

Субсидията се изплаща само за сертифицирани от Българската агенция по безопасност на храните продукти. Схемата за директни плащания за качествени плодове и зеленчуци се прилага за първи път през кампания 2012/2013. На подпомагане подлежат както полските, така и оранжерийните зеленчуци.

Общо 375 производители ще получат финансиране в размер на 90,5 евро на тон качествена продукция. Размерът на подпомагането е определен със заповед на Министъра на земеделието и храните. Оторизирани са субсидиите само на тези земеделски стопани, за които в ДФ „Земеделие" е получена коректна информация за издадените от БАБХ сертификати. По оставащите 61 заявления ще бъде извършена допълнителна оторизация след коригирането на данните за сертифицираните количества.

Одобрените субсидии ще бъдат наредени по сметките на кандидатите в понеделник - 15.04.2013 г. и ще бъдат достъпни за земеделските стопани на следващия ден.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

БНБ потвърди: Ще обжалваме за КТБ

БНБ ще обжалва в законовия 7-дневен срок решението на Софийския градски съд от 22 април 2015 г., с което той обяви КТБ в несъстоятелност.  Така от централната банка официално потвърдиха информацията

Глоби за офшорки със земеделски земи - от 1 октомври, а не от 1 май

С 88 гласа “за” от ГЕРБ и РБ и 24 “против” от БСП и ДПС, размяна на обвинения в лобизъм и поименна проверка парламентът вчера отмести срока за налагане на глоби на офшорни компании,

Русия забранява реекспорта на плодове от България

От днес в Русия се забранява реекспортът на плодове от България, обявиха от „Россельхознадзор” на своя сайт. Организацията следи качеството на внасяните в страната хранителни стоки.

Шефът на КЕВР Иван Иванов: Има течове за стотици милиони в енергетиката

В българската енергетика има течове за стотици милиони левове, изчезнали и откраднати. Днес задачата е да се направят реформи за спиране на това ограбване.

България четвърта по евтини разговори

Българските абонати плащат едни от най-ниските тарифи за минута разговор в ЕС - 4 евроцента/ минута. Това подрежда цената ни на четвърто място в Европа по евтини разговори,

„Практикер” направи първа копка на нов хипермаркет във Варна

Днес, 24 април, във Варна започна изграждането на нов хипермаркет на водещата верига „Направи си сам“ - „Практикер“. Целта на новия магазин е да замени съществуващия,

Стартиращи млади фермери не са доволни от планирания обем на стопанство

Работният вариант на наредбата за мярка 6,1 - Млад фермер, вече е подготвен от МЗХ и се очаква на 30 април да се проведе обсъждането, след като браншовите организации се запознаят с текста.