3000 лева глоба за директорката на дома за деца в село Крушуна

Снимка: Архив

Глоба в размер на 3000 лева ще бъде наложена на Виолета Станчева - директор на Дом за деца, лишени от родителска грижа в село Крушуна, област Ловеч, съобщават от пресцентъра на Държавна агенция за закрила на детето (ДАЗД).

Агенцията за закрила на детето установи множество нарушения, извършени от директора.

Това е втората санкция за Виолета Станчева от началото на 2013 г. Първата е от края на месец януари, когато в ДАЗД е получен сигнал от възпитаници на дома, които споделят, че върху тях е упражнявано физическо насилие от директорката на Дома за децата.

Тогава Станчева обяснява постъпката си с доводите, че едното дете ходело на работа вместо на училище, а с другото се шегувала. Още тогава от Агенция за закрила на детето се обърнали към кмета на общината с искане да наложи дисциплинарно наказание на директорката, но до момента това не е направено.

Установено е, че Виолета Станчева не сезира органите за защита правата на детето в критични моменти и по този начин поставя децата в риск от увреждане на психическото и физическото им състояние.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Петорна експертиза: Ники от Враца е убит от бой

Комплексната петорна съдебно-медицинска експертиза за смъртта на 16-годишният Николай Димитров бе представена на поредното заседание по делото във врачанския окръжен съд.

Черпят пловдивчани с вино на 3 март

Традиционният Фестивал на виното в Пловдив тръгва с концерт и дегустации на 3 март 2015 г., ден преди откриването на Международната изложба за лозарство и винарство „Винария". Пълна бъчва очаква

Подпаленият Веселин Тушинов от с. Галиче: Не спим! Страх ни е за живота ни!

"Искам да кажа на този престъпник да си признае, задето опожари колите ми, да смекчи вината си и да ходи в затвора. За всичките му издевателства досега поне 20 години трябва да лежи зад решетките.

Бой сред петокласници, инспекторатът твърди, че е случаен инцидент

Майка от Варна се оплака, че синът ? е бил пребит от съученик в училище. Сега петокласникът Любомир е подтиснат и се храни трудно, а за възстановяването му след лицевата операция ще трябва време,

46-годишният диджей Тодор е убитият във Варна (Снимки)

46-годишният диджей Тодор Желев бе намерен в локва кръв зад блока, известен като "Китайската стена" във Варна. Той живеел на осмия етаж в един от входовете и вероятно към 22ч.

Обвинявани и гонени - шефове в митница Свиленград

Двама бивши ръководители на митница Свиленград се връщат на постовете си. Стефан Марашев ще заеме мястото за 3-ти път начело на ведомството по внос - износа, съобщиха оттам.

Откриха труп на мъж във Варна, наръган 5-6 пъти в гърдите

Откриха труп на мъж в района на "Китайската стена" във Варна в прохода на последния вход на блока, срещу спирка "Явор". Предполагаемото оръжие на убиеца е кухненски нож с дървена дръжка,