3000 лева глоба за директорката на дома за деца в село Крушуна

Снимка: Архив

Глоба в размер на 3000 лева ще бъде наложена на Виолета Станчева - директор на Дом за деца, лишени от родителска грижа в село Крушуна, област Ловеч, съобщават от пресцентъра на Държавна агенция за закрила на детето (ДАЗД).

Агенцията за закрила на детето установи множество нарушения, извършени от директора.

Това е втората санкция за Виолета Станчева от началото на 2013 г. Първата е от края на месец януари, когато в ДАЗД е получен сигнал от възпитаници на дома, които споделят, че върху тях е упражнявано физическо насилие от директорката на Дома за децата.

Тогава Станчева обяснява постъпката си с доводите, че едното дете ходело на работа вместо на училище, а с другото се шегувала. Още тогава от Агенция за закрила на детето се обърнали към кмета на общината с искане да наложи дисциплинарно наказание на директорката, но до момента това не е направено.

Установено е, че Виолета Станчева не сезира органите за защита правата на детето в критични моменти и по този начин поставя децата в риск от увреждане на психическото и физическото им състояние.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

"Слънчев бряг" АД вини Несебър, че посяга на държавни дюни

Пускаме спешен сигнал до прокуратурата,  има опит апетитен държавен терен да бъде заграбен от община Несебър, съобщиха днес от "Слънчев бряг" АД. Ставало въпрос за 14 дка близо до входа на Централен

Скандален фермер преби кмета на врачанско село

Кметът на врачанското с. Голямо Пещене Тодор Тодоров е бил нападнат и пребит в петък следобяд, но полицията не съобщи за инцидента. За случая не била уведомена и прокуратурата.

Мъж се хвърли от надлез в Пловдив, почина на място

53-годишен мъж се хвърли от надлез „Родопи” в Пловдив днес около 14:00 ч. Мъжът не е оставил предсмъртно писмо. Няма данни да има психически отклонения, съобщава TrafficNews.bg.

Младежи с условни присъди за откраднато БМВ

Двама младежи на 19 и 20 г. от разложкото с. Баня получиха условни присъди за открадната лека кола. Те забелязали, че контактния ключ е бил на таблото на БМВ, паркирано пред дома на собственика му.

Европейската енергия да победи балканския манталитет, зоват българите в Македония

"Македонските власти трябва да уважават българската етническа принадлежност на македонските граждани, които декларират това. Правителство трябва да знае,

Днес закриват ски сезона в Банско и Пампорово

Днес закриват ски сезона в два от зимните курорти. Банско и Пампорово изпращат зимата със все още заснежени писти и с равносметка за един силен сезон, съобщи bTV.

Овчари задигнали 11 агнета от фермата, където работят

Полицаи от Горна Оряховица закопчаха двама работници от Стражишко, откраднали 11 агнета от фермата, в която са наети. В четвъртък в полицейското управление бил получен сигнал за кражба на 5 агнета от