3000 лева глоба за директорката на дома за деца в село Крушуна

Снимка: Архив

Глоба в размер на 3000 лева ще бъде наложена на Виолета Станчева - директор на Дом за деца, лишени от родителска грижа в село Крушуна, област Ловеч, съобщават от пресцентъра на Държавна агенция за закрила на детето (ДАЗД).

Агенцията за закрила на детето установи множество нарушения, извършени от директора.

Това е втората санкция за Виолета Станчева от началото на 2013 г. Първата е от края на месец януари, когато в ДАЗД е получен сигнал от възпитаници на дома, които споделят, че върху тях е упражнявано физическо насилие от директорката на Дома за децата.

Тогава Станчева обяснява постъпката си с доводите, че едното дете ходело на работа вместо на училище, а с другото се шегувала. Още тогава от Агенция за закрила на детето се обърнали към кмета на общината с искане да наложи дисциплинарно наказание на директорката, но до момента това не е направено.

Установено е, че Виолета Станчева не сезира органите за защита правата на детето в критични моменти и по този начин поставя децата в риск от увреждане на психическото и физическото им състояние.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

Нападателят на французина – пациент на Раднево, разхождал се гол

Психично болен с потвърдена диагноза се оказа мъжът, който е нападнал 69-годишен френски турист. Според описанията на свидетели той е бил млад мъж, който се е държал неадекватно.

1000 роми обсадиха болница в Пазарджик, не искат аутопсия на удавено момиче

Многопрофилната болница в Пазарджик е буквално под обсада. Родители от ромския квартал Изток протестират с искане да не бъде правена аутопсия на 19-годишно момиче, съобщи bTV.

Очен лекар ще преглежда бития на несебърския плаж французин

Допълнителни изследвания на скенер и консултация с очен лекар се налага за пострадалия вчера следобед на несебърския плаж френски гражданин Жозеф Людман, научи „24 часа“.

Жена е в болница с комоцио, след като кон я метна на земята

40-годишна жена от село край Симитли е в болница с комоцио и с мозъчен оток след инцидент с уплашен кон, съобщи БГНЕС. Инцидентът е станал в 6:45 часа тази сутрин в центъра на село Долно Осеново,