3000 лева глоба за директорката на дома за деца в село Крушуна

Снимка: Архив

Глоба в размер на 3000 лева ще бъде наложена на Виолета Станчева - директор на Дом за деца, лишени от родителска грижа в село Крушуна, област Ловеч, съобщават от пресцентъра на Държавна агенция за закрила на детето (ДАЗД).

Агенцията за закрила на детето установи множество нарушения, извършени от директора.

Това е втората санкция за Виолета Станчева от началото на 2013 г. Първата е от края на месец януари, когато в ДАЗД е получен сигнал от възпитаници на дома, които споделят, че върху тях е упражнявано физическо насилие от директорката на Дома за децата.

Тогава Станчева обяснява постъпката си с доводите, че едното дете ходело на работа вместо на училище, а с другото се шегувала. Още тогава от Агенция за закрила на детето се обърнали към кмета на общината с искане да наложи дисциплинарно наказание на директорката, но до момента това не е направено.

Установено е, че Виолета Станчева не сезира органите за защита правата на детето в критични моменти и по този начин поставя децата в риск от увреждане на психическото и физическото им състояние.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

Гигантски хищни буболечки нападнаха Южна България

Гигантски хищни буболечки са се превърнали в напаст за много райони в Южна България. В края на лятото насекомото тормози жителите на цели градове, сред които и Хасково, съобщава haskovo.net.

Мизия протестира срещу разпределението на даренията за жертвите на наводненията

Близо 100 човека протестират пред сградата на общината в Мизия, съобщи „Конкурент“. Местните жители недоволстват срещу начина на разпределяне на даренията за пострадалите от наводнението.

Българин избяга от полицейски участък на ГКПП Кулата-Промахон

Българин е успял да избяга от полицейския участък на Промахон, където е бил отведен, за да бъде установено дали е валидна издадената срещу него заповед за задържане.

Мъж наби фермер, счупи му челюстта

52-годишен мъж от Сапарева баня наби негов съсед по имот в село Сапарево. Животни влезли в имота на Д.И. и нанесли поражения. Ядосаният мъж вдигнал скандал и нанесъл побой върху собственика на