3000 лева глоба за директорката на дома за деца в село Крушуна

Снимка: Архив

Глоба в размер на 3000 лева ще бъде наложена на Виолета Станчева - директор на Дом за деца, лишени от родителска грижа в село Крушуна, област Ловеч, съобщават от пресцентъра на Държавна агенция за закрила на детето (ДАЗД).

Агенцията за закрила на детето установи множество нарушения, извършени от директора.

Това е втората санкция за Виолета Станчева от началото на 2013 г. Първата е от края на месец януари, когато в ДАЗД е получен сигнал от възпитаници на дома, които споделят, че върху тях е упражнявано физическо насилие от директорката на Дома за децата.

Тогава Станчева обяснява постъпката си с доводите, че едното дете ходело на работа вместо на училище, а с другото се шегувала. Още тогава от Агенция за закрила на детето се обърнали към кмета на общината с искане да наложи дисциплинарно наказание на директорката, но до момента това не е направено.

Установено е, че Виолета Станчева не сезира органите за защита правата на детето в критични моменти и по този начин поставя децата в риск от увреждане на психическото и физическото им състояние.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

Отмениха бедственото положение в Хисаря

Бедственото положение в община Хисаря вече е отменено, съобщи за "Дарик" кметът Пенка Ганева. „Решението взех, след като комисията, която описваше щетите, свърши своята работа,

Огромен пасажерски кораб акостира във Варна

Огромен пасажерски кораб ще акостира във Варна днес. Заради размерите си лайнерът Celebrity Constellation няма да може да влезе в пристанището и ще пусне котва в залива,

Катерач от София загина край Враца

Алпинист от София загина край Враца в неделя вечерта, падайки от около 20 метра на скала в пролома "Вратцата". 56-годишният мъж е закаран веднага в центъра за спешна медицинска помощ.

Младеж загина след удар в крайпътно дърво

Момче на 23 години е загина на пътя между село Първомай и град Петрич, съобщи Фокус. Причина за инцидента е загубата на контрол над лекия автомобил, вследствие на което,