3000 лева глоба за директорката на дома за деца в село Крушуна

Снимка: Архив

Глоба в размер на 3000 лева ще бъде наложена на Виолета Станчева - директор на Дом за деца, лишени от родителска грижа в село Крушуна, област Ловеч, съобщават от пресцентъра на Държавна агенция за закрила на детето (ДАЗД).

Агенцията за закрила на детето установи множество нарушения, извършени от директора.

Това е втората санкция за Виолета Станчева от началото на 2013 г. Първата е от края на месец януари, когато в ДАЗД е получен сигнал от възпитаници на дома, които споделят, че върху тях е упражнявано физическо насилие от директорката на Дома за децата.

Тогава Станчева обяснява постъпката си с доводите, че едното дете ходело на работа вместо на училище, а с другото се шегувала. Още тогава от Агенция за закрила на детето се обърнали към кмета на общината с искане да наложи дисциплинарно наказание на директорката, но до момента това не е направено.

Установено е, че Виолета Станчева не сезира органите за защита правата на детето в критични моменти и по този начин поставя децата в риск от увреждане на психическото и физическото им състояние.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Измамници се представят за служители на ЧЕЗ, събират пари на ръка

Клиенти на ЧЕЗ от Северозападна България подадоха сигнали за измамници, които се представят за служители на компанията, съобщават от електроразпределителното дружество.

Общинарите в Пазарджик с 640 лв. заплата

Общинските съветници в Пазарджик си гласуваха увеличение на заплатите и през този мандат ще взимат по 640 лв. на месец. Това е 45% от възнаграждението на техния председател Хари Харалампиев.

Мъж загина при катастрофа край Гоце Делчев

57-годишен мъж е загинал при катастрофата на пътя между ГКПП-Илинден и Гоце Делчев, съобщиха от ОД на МВР-Благоевгард . Сигналът за пътния инцидент на пътя между ГКПП-Илинден и гр.

Скала падна на пътя за Гърция в Кресненското дефиле

Поради паднал къс от скала на главен път Е-79 в района на местността "Османска чешма" в Кресненското дефиле, едното платно за движение на автомобили в посока към Сандански е затворено.

Шестима са в ареста в Плевен за кражба на кучета и зайци

Шестима роми, сред тях жена, са в ареста за кражба на домашни животни от вилната зона до Плевен. При нощните набези апашите разрязвали металните огради и разбивали тухлените стени в имотите,

Във видинско село погребват мъртвите в дворовете, нямат гробище (видео)

Години наред жителите на видинското село Градсковски колиби погребват мъртъвците в дворовете на къщите си. Една от причините е, че в селото няма общо гробище.

65-годишен пострада в пожар

65-годишен жител на харманлийското село Поляново обгоря при пожар в плевнята си, съобщи областната пожарна в Хасково. Инцидентът станал в 11 часа по обяд в четвъртък. "Работех наблизо.