Отнеха имущество за 1 млн. лeвa от сводник

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) конфискува от Спас Ляпчев имоти на обща стойност 959 685 лева, съобщиха от пресцентъра на комисията.

В полза на държавата е отнет действащ хотел с басейн, механа и кафе бар в село Катунци, община Сандански. Застроената му площ е 295 кв. м, а заедно с него се отнема и парцел от 1150 кв. м.

Останалите имоти са парцел от 1190 кв. м., пасище от 1375 кв. м. и имот с площ от 400 кв.м. Всички те също се намират в село Катунци, община Сандански, Благоевградска област.

Конфискувани са и два автомобила марки „Мерцедес" и „Опел Калибра".

Обезпечителните мерки върху имуществото са наложени през 2006 г., а процедурата по отнемане е започнала през 2009 г., в едномесечен срок след влизане в сила на осъдителна присъда.

Спас Ляпчев е осъден за сводничество. Делото за отнемане на имотите му е преминало през всички инстанции, като окончателно Върховният касационен съд се е произнесъл с решение в полза на Комисията.

По случая е работила Териториална дирекция-Благоевград.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

Млад мъж издъхна в меле пред дискотека

Мъж на 26 г. от град Стамболийски почина след меле пред дискотека в пловдивското село Йоаким Груево. Васко Василев паднал по стълбите, ударил си главата и издъхнал на място...

Жена закла бившия си съпруг във Варна

45-годишна жена от Варна е задържана за убийството на 61-годишния си бивш съпруг, който бил умъртвен след 4 удара с нож в жилище на ул. “Петър Райчев” във Варна в петък. Според МВР...

Пиян обърна кола в пропаст, уби дете (обзор)

Пиян шофьор излетя от пътя и падна в пропаст, а в колата му на място загина 4-годишно дете. Това стана в събота около 23,20 ч на пътя между с. Делвино и Благоевград...

Нова проверка за акцията в Лясковец

Нова проверка за акцията в Лясковец, при която загина барета, а негови колеги бяха ранени започва инспекторатът на МВР, обяви вътрешният министър Йордан Бакалов пред bTV днес.