Хиляди отново скандират „Оставка" в 20-ия ден от протестите (Снимки)

Снимки: Йордан Симеонов

Недоволни граждани за поредна вечер се събраха в центъра на столицата, за да изразят своето недоволство от управлението на правителството на Пламен Орешарски.

След поредното сутрешно кафе пред сградата на Народното събрание и почти целодневната блокада на ключови столични булеварди, амбицията на 20-ия ден е недоволството да продължи до полунощ.

22: 28 ч. Голяма част от протестиращите, които се събраха и тази вечер в центъра на столицата са отново на Орлов мост, където протестът продължава и в този час.

Почти не се чуват силни скандирания и освирквания. Шествието беше посрещаното от хора, които останах на Орлов мост. На кръстовището има много български знамена. На платното са насядали млади хора и се забавляват. Движението на Орлов мост остава спряно във всички посоки. Протестиращите все още наброяват няколко хиляди. Чуват се и звуците на тъпани, които съпроводиха цялото шествие.

Хиляди граждани преминават за втори път тази вечер пред сградата на Министерски съвет. Протестното шествие, което е все още многобройно преминава по бул. „Цар Освободител" отново със скандирания и освирквания. Една част от протестиращите се отделят от шествието. Все още се развяват много български знамена. Пред сградата на Министерски съвет има жива верига от полицаи, които не позволяват протестното шествие да потегли към бул. „Ал. Дондуков".

21:45 ч. Протестното шествие в столицата е пред централата на ПП ДПС. Тъй като движението по бул. "Ал Стамболийски" първоначално не беше затворено, първите протестиращи се опитаха да спрат движението, заставайки пред колите. Те скандират "Оставка" и "Долу ДПС" и освиркват сградата на партията. Протестиращите продължават да са няколко хиляди. В момента движението е затворено от полицията. Макар и късният час на протеста, все още има много млади майки с деца. Пред централата на ДПС има верига от полицаи, които охраняват сградата.

Хилядите протестиращи в София стигнаха пред централата на БСП. Сградата на партийната централа е обградена от полицейски кордон.

21:25 ч. Протестиращите в столицата преминават по бул. "Витоша" и се насочват към централата на ПП БСП. Те приканват всички, които срещат по пътя си, да се включат в протеста, като казват „Елате с нас, протестът е за вас". Кръстовището на бул. "Витоша" и бул. "Патриарх Евтимий" е затворено, докато преминават протестиращите.

20:25 ч. Протестиращите в столицата блокираха Орлов мост. На кръстовището вече се бяха събрали хора, които се включиха в протеста. В момента шествието се насочва по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" в посока НДК и Моста на влюбените. Движението на кръстовището и по булеварда е спряно във всички посоки. Органи на реда, облечени със зелени жилетки с надпис "Антиконфлик", вървят редом до протестиращите. На кръстовището на Орлов мост остават част от протестиращите.

Протестът в София започна без инциденти, съобщиха от пресцентъра на МВР. Към 19.30 часа около 5000 протестиращи са се събрали в центъра на София на Ларгото пред Министерския съвет. Няма данни за инциденти и нарушения на обществения ред. Служителите на реда продължават да охраняват мирния протест.

Протестиращите в столицата скандираха „Оставка" и освиркаха сградата на Народното събрание. Пред сградата на Народното събрание протестиращите бяха посрещнати от други недоволни граждани, които се включиха в шествието. На самия паметник „Цар Освободител" също са се качили протестиращи, които развяват български знамена. Хилядите събрали се протестиращи избраха тази вечер да се спрат за няколко минути пред сградата на Парламента, за да изразят недоволството си. Протестното шествие премина от пл. "Независимост" към сградата на Народното събрание, през цялото време освиркваха управляващите и скандираха „Червени боклуци" и „Мафия". В момента протестното шествие се насочва към Орлов мост. Движението по бул. „Цар Освободите" от Софийски университет до Орлов мост също е спряно за движение.

19:55 ч. Протестното шествие в столицата се отправи към сградата на Народното събрание. Движението на кръстовището с бул. „Цар Освободител" с улица „Раковски" е спряно и е променен маршрутът на тролей 9. Протестиращите се движат по бул. „Цар Освободител" и през цялото време скандират „Оставка". Повече от час те изразиха недоволството си от управляващите пред сградата на Министерски съвет, развяваха български знамена и освиркваха правителството.

Протестното шествие е водено от звуците на тъпан. Една група от участниците в шествието изразиха недоволството си чрез бели балони, на които всеки недоволен гражданин можеше да напише „Оставка" и да спука балона в знак на несъгласие с кабинета на Орешарски. Сред протестното шествие има много млади майки с деца. Други са довели своите домашни любимци. Органи на реда съпровождат протестиращите, като по целия маршрут от Министерски съвет до НС има разположен кордон от полицаи.

19:30 ч. Хиляди протестират и скандират „Оставка" пред сградата на Министерски съвет, съобщи „Фокус". Протестиращите изразяват своето недоволство. Развяват се български знамена и се чуват звуците на тъпан. Виждат се и знамена на Европейския съюз. Издигнати са плакати с надписи: „Безусловен базов доход", „Орешарски ти вече си зависим от народа", „Задължително гласуване + образователен ценз".

На протеста пред сградата на Министерски съвет продължават да идват още протестиращи. Макар и шумен протестът остава спокоен.

19:00 часа: Движението по бул. „Цар Освободител" и бул. „Дондуков" е затворено.
Протестиращите освиркват правителството на Пламен Орешарски пред сградата на Министерски съвет в столицата. Недоволните граждани скандират "Оставка", "Червени боклуци" и "Мафия". Развяват десетки български знамена и са издигнали лозунги с различни послания и с искане за оставката на кабинета Орешарски. Полицейското присъствие е засилено, продължават да се събират граждани.

 

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 52

Сортирай по:

0
Предвид събитията през годините за съжаление най- вероятно БСП ще предизвика масови безредици:(. Всячески се стремим да избегнем това, но не можеш да корош най бедния пък умен народ че иска визмездие от душманите си:(. Предвид това може би наистина щеше да е добре няколко боклука да бъдат разстрелани в миналото за да може сега да не се случва това. Не е редно да бъде съден народа за това което може би ще направи. БСП е узурпирало властите и ги предава в ръцете на ДПС. За мое огромно съжаление ще трябва с прискърбие да се простим със най-голямата курва в българската политика г-н Станишев. редом с това ще трабва да прежалим и огромната загуба на пасивния хомосексуалис с пракор танас :(((( Вечна им памет :(((((

0
zdf 04.07.2013 08:32:17 Цитат : Време за море! А тези проклети излишни няколко кила все така не си отиват. Не помагат никакви диети и вие потъвате в отчаяние... Но решение има! Заповадайте на ЛУМПЕНИАДА 2013, с домакин София под патронажа на кмета и с любезното съдействие на МВР! Гарантиран резултат - килограмите се стопяват след всекидневната трамбовка от 7 км из улиците на София, придружена със свирене, скачане и викане! Програма: сутрин от 9.00 модерен петобой - мятане на зеленчуци по недвижима цел. Н-броя пресичане на кръстовища. Маскарад. Вечер - викане и скачане, 7 км трамбовка, свирене, реване, КВИЧЕНЕ , МУЧЕНЕ. Финал: волна програма." Ей, софиянците, разкрити сте . ------------------- zdf, ВЕЛИК СИ!

0
http://www.google.bg/url?q=http://buditeli.blog.bg/drugi/2010/11/24/imeto-quot-bylgarin-quot.639817&sa=U&ei=Oy3VUZaTIIOotAabooHoBA&ved=0CBoQFjAA&sig2=cKNRXa6mhphPohuhvn0bkA&usg=AFQjCNGO1I5WYON6njwDu-X22LqTw4UQyQ

0
Не ми се иска да допусна (но какво от това), че НЕДОСТИГА РАЗУМ на протестиращите, които само емоционално са заинтересовани от промяната в персоналния състав (вероятно има и такива по Софийската чаршия) на Народното събрание и Изпълнителната власт (за сега показват хармонична позиция с натореното от Кмета на София и със зле прикритата заинтересованост, на институцията Президент от подмяна на волята на гласоподавателите - Парламентарните избори от 12 май т.г. ) , за да осмислят, че АУТДФЕ-то (публичното изгаряне) на държавността, в което те участват, е цел на корпоративните интереси, на олигарсите (плутократи; мултимилионери; монополисти; едри собственици; банкери; офшорни перачи & ko), които разчитат на сериозни приходи в условията на „ВИСЯЩАТА (НЕУСТОЙЧИВА; ПЛАВАЩА) ДЪРЖАВНОСТ”, в резултат на извършването, на „МЕК„ (стимулиран от Президента) КОНСТИТУЦИОНЕН ПРЕВРАТ – с цел преминаването на цялата Изпълнителна власт в ръцете на Плевнелиев, по сценария на три актовата пиеса – „ПРОТЕСТИ ДО ДУПКА”!; „ИЗБОРИ ДО ДУПКА”!; „ПРОТЕСТИ ДО ДУПКА”!; СЛУЖЕБНО (ПРЕЗИДЕНТСКО) ПРАВИТЕЛСТВО ДО ДУПКА”!...

14
бако дава инфо от дебелата свиня д. пеевски, турско небе минал през митинг на "юруш" или през "контрапротеста" и лъже, че е бил на "независимост", останалите малоумници плюят по всичко, що не е червено... понеже "контрапротестите" предизвикаха вълнА от смях в цял свят, камунястите явно са решили, че силата им е във форумите и са активирали всичките си селски пръчки да дращят простотии до пълно умопомрачение. много сте жалки, червени отрепки!

2
Някой ако има пари да даде по 1000 лева на лумпените в Народното съборание-сборище "Кол и въже" , да бъдат така любезни още днес да се омитат ! ОСТАВКА !!!

2
Цитат : Време за море! А тези проклети излишни няколко кила все така не си отиват. Не помагат никакви диети и вие потъвате в отчаяние... Но решение има! Заповадайте на ЛУМПЕНИАДА 2013, с домакин София под патронажа на кмета и с любезното съдействие на МВР! Гарантиран резултат - килограмите се стопяват след всекидневната трамбовка от 7 км из улиците на София, придружена със свирене, скачане и викане! Програма: сутрин от 9.00 модерен петобой - мятане на зеленчуци по недвижима цел. Н-броя пресичане на кръстовища. Маскарад. Вечер - викане и скачане, 7 км трамбовка, свирене, реване, КВИЧЕНЕ , МУЧЕНЕ. Финал: волна програма." Ей, софиянците, разкрити сте .

0
BG '69, ти ако нямаш ,Боко тикваров има .Той ше плаща.

-7
Време е не само за ОСТАВКА, но и за поемане на пълната политическа отговорност ! За един месец управление Коалицията на абсурда мина няколко пъти ужасно границата на здравия разум ! Не стига, че имат общо 10 % реална подкрепа, но Чернобилския гражданин Станишев се вживя в широкоскроен раздавач на България, сякаш му е бащиния ! Равносметката след Чернобилския пуч: За 30 дни България загуби над 1 млрд евро ! ДА ГИ ПОМОЛИМ ПО-БЪРЗО ДА СЕ МАХАТ, НЯМАМЕ ПОВЕЧЕ ПАРИ ЗА ГУБЕНЕ ! Как се стигна до там, че да нямаме политици и партии ?! Лош народ?- Не вярвам ! Проличава ясно нежеланието на шепа олигарси да има истинска свобода, ред, и демокрация в България ! Хората са мачкани безмилостно и безпричинно от управляващите БСП-ДПС-АТАКА-ДС, даже когато не са завзели видимо властта, сенките и мимикрията на тези политически шарлатани ни облъчва в ежедневието. Прокараха лесния начин да станеш тарикат, който винаги се оказва грешен ! Тарикат е обидна дума на всеки език. Присвояват си права, които нямат и се обличат във власт с една единствена цел, унищожението на България ! Дори да го правят от глупост или най-обикновена алчност, това не ги прави по-малко виновни ! Унищожиха един славен народ и му разпродадоха държавата за няколко сребърника ! Цяла Европа вижда едно и също, само Станишев не мисли така ! Това мафиотско формирование крие престъпната си същност зад абривиатури и национални интереси, но времето ясно показа на всеки мислещ човек, че те са шайка престъпници ! Този абсурд трябва да спре ВЕДНАГА !!! ЕЗИКА НА ОМРАЗАТА В БЪЛГАРИЯ СИ ИМА ИМЕ "МЕСТАН СИДЕРОВ СТАНИШЕВ" !!!! НОВИ ИЗБОРИ И ПЪЛНА РЕОРГАНИЗАЦИЯ ! БЪЛГАРИЯ Е В ЕВРОПА !

2
НАЙ-ДОБРЕ ДА СЪБЕРЕМ ПО 5 ЛЕВА И ДА ПОДКУПИМ БСП-ДПС-АТАКА ДА НАПУСНАТ ! ТЕ ДРУГ ЕЗИК НЕ РАЗБИРАТ ! ИНАЧЕ ДО НЯКОЛКО ДНИ СЪВСЕМ МОЖЕ ДА СЕ НАГОРЕЩИ ! ДА ГИ ПОДКУПИМ С ПАРИ, ТЕОРЕТИЧНО МОЖЕМ ДА СЪБЕРЕМ 10 МЛН ЛЕВА, КОЕТО СИ Е ПОДКУП ДА НЕ ВЛИЗАТ ПОВЕЧЕ В ПАРЛАМЕНТА НАЙ-МАЛКО 10 ГОДИНИ ! ЗА ПРЪВ ПЪТ МИСЛЯ- ДОБРЕ ЧЕ СА ЕВТИНИ !

1
НЯМАМЕ ПОВЕЧЕ ПАРИ ЗА СТАЛИНИСТКИТЕ ПАРТИИ БСП-ДПС-АТАКА ! ЗА ЕДИН МЕСЕЦ НИ СТРУВАХА ЗАГУБИ НАД 1 МЛРД ЕВРО !!!!! НЕ МОЖЕМ ДА ГУБИМ ПОВЕЧЕ ! ОСТАВКА В-Е-Д-Н-А-Г-А !!!

22
Откога чакат комунистите да вземат властта и сега вие/протестиращите/ искате да им я вземете.А те са толкова добри и честни.Хора ,не забравяйте лагерите Скравена,Белене и др.А турците все още си мислят ,че България е в Турция.Ах каква любов между БСП и ДПС,да се разплаче човек.

0
"Обръщам се и към медиите, към журналистите за отговорно поведение", каза Миков. Когато бившият шеф на МВР Миков размаха пръст, Сидеров вади палка. Още в сряда "Атака" разпространи декларация на лидера си, в която държавната и частни телевизии бяха обвинени, че работят в "помощ на превратаджиите от ГЕРБ", а полицията наблюдава безучастно "вилнеещите в центъра на София хулигани". На другата сутрин в ролята си на подгласник на властта Сидеров се втурна буквално с полицейска палка срещу репортери на входа на Народното събрание, като им подвикна презрително: "Разчистете пътя да си получите хонорарите, платени жрици на любовта!" После навести БНТ, за да инструктира генералната директорка Вяра Анкова какво значи отговорно поведение и пред кого е отговорна. Направи си график за обиколка и на други телевизии, за да не си мислят, че като са частни, държавата няма да им търси сметка. В дух на откровеност ги предупреди, че "ще хвърляме камъни, домати, яйца по офисите на БНТ, бТВ, Нова телевизия и Канал 3, защото очевидно така се прави, щом полицията позволява хулиганските прояви". (http://www.segabg.com/article.php?id=655165)

0
БСП, ДПС и "Атака" поискаха твърда ръка срещу протестите (http://www.segabg.com/article.php?id=654999)

2
Станишев затъна в зависимост, от която например френските социалисти демонстративно се гнусят. Когато през 2002 г. те гласуваха с ръкавици за "крадеца" Ширак, за да препречат пътя към властта на "фашиста" Льо Пен, имаха ясното съзнание, че политическата борба поставя червени линии, които не бива да се преминават независимо от властовите съображения. Станишев обаче я прекрачи и сега може само да изследва политическата пропаст, която лежи отвъд нея. (Светослав Терзиев, http://www.segabg.com/article.php?id=655729)

0
Премиерът Пламен Орешарски е сменил тихомълком секретаря на Съвета по сигурността Георги Кръстев и е назначил на негово място Боян Чуков. Рокадата е станала преди 3 седмици, обясни пред "Сега" Кръстев. Той потвърди, че е бил освободен от министър-председателя. Чуков вече е заемал този пост и в кабинета "Станишев". Тогава освен секретар на съвета той беше и външнополитически съветник на бившия премиер. Чуков зае мястото на Петко Сертов, когато Сертов оглави ДАНС. Сайтът desebg.com припомня, че Чуков беше разкрит като щатен сътрудник на Държавна сигурност от комисията по досиетата в първото й решение през 2007 г. при проверката на кандидатите за народни представители в Европейския парламент. Тогава Боян Чуков е кандидат за евродепутат, издигнат от платформа "Европейски социалисти" - БСП и партия "Движение за социален хуманизъм", но номинацията е от Съюза за стопанска инициатива на Алексей Петров. Чуков е бил разкрит от комисията по досиетата като кадрови служител на научно-техническото разузнаване в Първо главно управление на ДС от 1980 г. (http://www.segabg.com/index.php?iid=11182&sid=2)

14
Въпреки всички напъни на БСП ежедневно да пускат в медиите прозрачни лъжи едва съшити с бели конци се оказват напразни София не вярва на лъжи. Доган и Станишев да се напънат и да стъкмят по-сериозен компромат. Онзи с подслушванията на Цветанов не можа да улови ред - Вивиан Рединг нищо не свърши, въпреки молбите на Станишев. Записите от тоалетната на Борисов и те не свършиха работа - ГЕРБ пак си остана първия избор на хората и първа партия на България. А сега трябва да лижите задника на лудия Сидеров. Язък за милионите дето ги похарчиха през зимата за скалъпени протести и компромати. ГЕРБ ще спечели отново, дори да похарчат двойно повече за компромати и митинги в полза на Орешарски. Доган и Станишев изпитват панически страх от нови избори и ще прибягнат до крайности.

16
Време е не само за ОСТАВКА, но и за поемане на пълната политическа отговорност ! За един месец управление Коалицията на абсурда мина няколко пъти ужасно границата на здравия разум ! Не стига, че имат общо 10 % реална подкрепа, но Чернобилския гражданин Станишев се вживя в широкоскроен раздавач на България, сякаш му е бащиния ! Равносметката след Чернобилския пуч: За 30 дни България загуби над 1 млрд евро ! ДА ГИ ПОМОЛИМ ПО-БЪРЗО ДА СЕ МАХАТ, НЯМАМЕ ПОВЕЧЕ ПАРИ ЗА ГУБЕНЕ ! Как се стигна до там, че да нямаме политици и партии ?! Лош народ?- Не вярвам ! Проличава ясно нежеланието на шепа олигарси да има истинска свобода, ред, и демокрация в България ! Хората са мачкани безмилостно и безпричинно от управляващите БСП-ДПС-АТАКА-ДС, даже когато не са завзели видимо властта, сенките и мимикрията на тези политически шарлатани ни облъчва в ежедневието. Прокараха лесния начин да станеш тарикат, който винаги се оказва грешен ! Тарикат е обидна дума на всеки език. Присвояват си права, които нямат и се обличат във власт с една единствена цел, унищожението на България ! Дори да го правят от глупост или най-обикновена алчност, това не ги прави по-малко виновни ! Унищожиха един славен народ и му разпродадоха държавата за няколко сребърника ! Цяла Европа вижда едно и също, само Станишев не мисли така ! Това мафиотско формирование крие престъпната си същност зад абривиатури и национални интереси, но времето ясно показа на всеки мислещ човек, че те са шайка престъпници ! Този абсурд трябва да спре ВЕДНАГА !!! ЕЗИКА НА ОМРАЗАТА В БЪЛГАРИЯ СИ ИМА ИМЕ "МЕСТАН СИДЕРОВ СТАНИШЕВ" !!!! НОВИ ИЗБОРИ И ПЪЛНА РЕОРГАНИЗАЦИЯ ! БЪЛГАРИЯ Е В ЕВРОПА !

0
Samo edna malka popravka "order" - koi izgubi izborite!? E ne byaha Gerb, obratnoto te spe4eliha izborite i poradi absolyutnata nevazmojnost da se raboti v takav izmislen parlament sdadoha vlasta. BSP razbira se se vazpolzva. I moje bi horata malko 6tyaha da se uspokoyat, ako BSP byaha jertvali tozi glupak, koito prosto drazni horata s komunisti4eskite si re4i i lozungi - Stani6ev

18
Разговор между две жени протестиращи едната казва на другата :айде ма докога ще протестираме преди подкрепяхме соца ,ама тогава добре се цоца ,а сега покрепяме боца бб -то и при него вече няма да се цоца?

4
..Всички знаят ,че в момента в най- неприятна ситуация са тези от ГЕРБ , /мутренската организация/ ,

-57
@Ордер, За тези 3 кур-ментара , местните 24 часови герберски служителки на службица в централата на Боко тиквата, , ше ти намерят ИП -то

-34
Цитат : Време за море! А тези проклети излишни няколко кила все така не си отиват. Не помагат никакви диети и вие потъвате в отчаяние... Но решение има! Заповадайте на ЛУМПЕНИАДА 2013, с домакин София под патронажа на кмета и с любезното съдействие на МВР! Гарантиран резултат - килограмите се стопяват след всекидневната трамбовка от 7 км из улиците на София, придружена със свирене, скачане и викане! Програма: сутрин от 9.00 модерен петобой - мятане на зеленчуци по недвижима цел. Н-броя пресичане на кръстовища. Маскарад. Вечер - викане и скачане, 7 км трамбовка, свирене, реване, КВИЧЕНЕ , МУЧЕНЕ. Финал: волна програма." Ей, софиянците, разкрити сте

-226
Кой организира и плаща протестите?? Естествено който има интерес! Кой има интерес? Естествено който е загубил изборите! Кои загубиха изборите? ГЕРП, РЗС, СДС, ДСБ, Светльо, Митьо, Сульо и Пульо... Народа казва „готен пич не мърка“. Загубил избори, загубил по мъжки, на другите избори ще трябва да се старае повече. В края на краищата това е избрал народа, това ще ни управлява. И тука Волгин май е мнооого прав: „ИЗВИНЕТЕ, ТОВА ВЕЧЕ НЕ Е ДЕМОКРАЦИЯ, А НЯКАКВА ПЕРВЕРЗИЯ. ПЕТ ПАРТИИ, ВМЕСТО ДА СЕ ЗАСРАМЯТ ЗАРАДИ ИЗБОРНИЯ СИ ПРОВАЛ, ИМАТ ДОСТА НАХАЛНО ПОВЕДЕНИЕ. Разбирам, че оттук-насетне всяка партия, която не е успяла да влезе в парламента, има пълното морално право да тропа по масата и да иска предсрочни избори. Ако пак не успее да влезе, пак ще тропа и пак ще иска предсрочен вот и така до безкрай. Ами че ако след предсрочните избори Светльо Витков, примерно, не успее да влезе в Народното събрание, и него ли трябва да обгрижваме, да го дундуркаме, да му съчувстваме и да плачем за непредставените му в парламента избиратели? Извинете, това вече не е демокрация, а някаква перверзия. Въпросните пет партии, вместо да се засрамят заради изборния си провал, сега имат претенции и планове за излизане от кризата. Ами че те хората само преди месец и нещо се произнесоха и за претенциите и за плановете им. Доста нахално поведение…“ Българи, това е избрало мнозинството, спрете и дайте възможност на правителство и парламент да работят!!!

-26
Ако някой е направил опит да се запознае с теорията и практиката на т.наречените оранжеви революции ще разбере и ставащото днес на бутафорните протести в България. Събират се няколко хиляди млади, "интелигентни", "демократични", "морални", изчаква се някаква грешка на управляващите и започва масирана медийна атака от предварително купени медии и елекронни сайтове. Целта е обществото да бъда тотално хистеризирано със стигнали до кресчедно "справедливи" искания на "моралните" протестиращи, а включените в атаката медии да представят всичко това, като през увеличително стъкло и няколко стотин протестиращи се представят за няколко десетки хиляди. Медиите започват неспирни атаки срещу управляващите с постоянии репортажи и предавания с удобни, предварително включени в играта интелектуалци, артисти, музиканти и влиятелни личности, като целта е обществото да бъде вкарано в масова психоза, да бъде парализирано и в крайна сметка целта е една и само една - законно избраното правителство да подаде оставка. Приликите с днешните герои на бутафорните ни протести, според мен не са случайни. Въпросът е кого обслужват те? Единствените непосредствени печеливши са мутрите от ГЕРБ, или поне те си мислят така. Всичко това досега не даде никакъв резултат. Сега ще последва "радикализиране" на протеста - няколко десетки протестиращи ще блокират кръстовища и магистрали. Всичко координирано ще се предава, като в реалити шоу от включените в играта медии и нарочно интервюирани интелектуалци, артисти и музиканти ще обясняват, че нещата се случват спонтанно. И това няма да успее! Няма да успее защото тези протести нямат никаква социална база да се распространят спонтанно като лавина. Те са ограничени само до организираните карнавалните, с характер на градски хепанинг разходки на организираните няколко хиляди протестиращи в София

-196
Човек 20 дни на протест! Или е в отпуск или безработен. Или е лумпен. Или насъбран от гербажийския си началник. Друга възможност няма. И като как ще стане тоя номер да свалите Орешарски без да върнете Боко на власт ? Обясни ми го, защото и изборите във Варна доказват, че в момента БСП и ГЕРБ са основните партии в България и ако не управляват едните, ще управляват другите. Понеже аз не искам да управляват ГЕРБ затова и не протестирам. Твърдя убедено, че ВСЕКИ КОЙТО ПРОТЕСТИРА ПРОТИВ ОРЕШАРСКИ ФАКТИЧЕСКИ ПРОТЕСТИРА ЗА ВРЪЩАНЕТО НА ГЕРБ ! Както и да го увъртате, това е истината !

-135
МИсля,че танковете ги продадоха в Азия и Африка, войската отиде да се бие в Ирак И Афганистан под US-raElski знамена, .МИ НАРОДА ОТ ПРОВИНЦИЯТА ДА ИЗВАДИ ПУШКИТЕ ОТ ПОД ДУШЕЦИТЕ И ДА ПОДКУПА СОФИЯТА

-61
НЕЗАБАВНО ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕВРЕЙСКИЯТ ЕВРОПЕЙСКИ САУЗ,,ИЛИ ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ И ДА ИДВАТ ТАНКОВЕТЕ,.

-201
Абе,няма ли в Наказателния Кодекс някакво наказание за гавра с българското знаме?!Тия двамата грозни старчоци как си позволяват да драскат по българското знаме и да се величаят там.Това не си е позволявал и монархът преди 100-на години!Прокуратурата трябва незабавно да се самосезира,старчоците да си получат заслуженото!

-85
Vreme e za tankovete , kato na ploshtada Tyananman-Kitay prez 1989 god. sled , koeto shte ima ikonomicheski i politicheski stabilitet za desetki godini ! Vaprosat e dali imame tankisti i dvijeshti se tankove!

197
Европа вече точи сатъра да ни отреже еврофондовете.Да не са луди да спонсорират червената ни олигархия.Вече веднъж ги рязаха на тези същите крадци, които толкова се натискат пак да ни управляват.Като няма европари,червените казаха,че ще теглят кредити,които после ние ще връщаме.Я да си ходят навреме,докато не са ни фалирали!Всички на протеста!

-167
Tezi hora ot GERB iskat sigurno voenen prevrat kakto v Egipet. Sram i pozor - BG da stigne do nivoto na afrikanskite strani.

-40
Хи хи хи.Червените бабички измряха-оттогава минаха 23 години.Ако пък са се народили други,то вината е във вас-"сините" девойки и младежи!Аз съм дядо, и само носът ми е червен -от излишен алкохол!

149
@хатака, прав си, избирателите на ДПС и Атака, ръка за ръка, с братски целувки, крепят орехите на Орешарския.

80
@salaspils, а ти се погледни в огледалото, каква червена бабичка си.

-97
Зад парламента стоят 1 600 000 българи изразени в 143 тяхни представители. Само те могат да назначават и свалят правителство. Нямам притеснения за демокрацията. Поздравявам бако за отправката.

-161
Погледнете това същество от последната снимка-мъж ли е,жена ли е,хермафродит ли е?!Каквото и да е не е субект в нормално психическо здраве!Погледнете прекрасните дечица на гърбовете на родителите си-родители,които без да съзнават ги обричат да бъдат като "съществото"!

-92
Протестиращите заради съвест или морал не разбират,че връхната точка е премината.Оттук нататък към протестиращите не се трупа съпричастие,а омраза.Ненапразно в ГЕРБ-ерски Бургас и Русе няма и един протестиращ,а във Варна са около 30 души.Останалите-"калинките" от министерства,комисии и други държавни институции,както и служителите на Цв. Бориславова,Прокопиев,Донев ще протестират докрай защото е заплашено благополучието им.Дълго ще протестират и останалите огризки от разпаднали и полуразпаднали се "велики" партии в миналото-шизофренията засяга около 1% от населението!

381
Явно БСП яко ги свива чепика щом всичките им агитатори по форумите са заети да викат на черното бяло. Гледат си сбирщината от 100 неудачници пред НДК и викат "митинг в подкрепа на Орешарски", гледат десетки хиляди пред парламента и викат "200 лумпени" ... Жалки сте.

171
По кои резултати Medi4i ? Те до тук само бетонират корумпирани некадърници в администрацията. Какво още да чакаме да видим?

-139
Оставете правителството да си работи пък по резултатите оценявайте

39
@българин1969 ОТЛИЧЕН КОМЕНТАР и за съжаление, ПРАВДИВ и ВЕРЕН.

480
Как се стигна до там, че да нямаме политици и партии ?! Лош народ?- Не вярвам ! Проличава ясно нежеланието на шепа олигарси да има истинска свобода, ред, и демокрация в България ! Хората са мачкани безмилостно и безпричинно от управляващите БСП-ДПС-АТАКА-ДС, даже когато не са завзели видимо властта, сенките и мимикрията на тези политически шарлатани ни облъчва в ежедневието. Прокараха лесния начин да станеш тарикат, който винаги се оказва грешен ! Тарикат е обидна дума на всеки език. Присвояват си права, които нямат и се обличат във власт с една единствена цел, унищожението на България ! Дори да го правят от глупост или най-обикновена алчност, това не ги прави по-малко виновни ! Унищожиха един славен народ и му разпродадоха държавата за няколко сребърника ! Цяла Европа вижда едно и също, само управниците в България не мислят така ! Тези мафиотски формирования крият престъпната си същност зад абривиатури и национални интереси, но времето ясно показа на всеки мислещ човек, че те са шайка престъпници ! Как могат да задават въпрос към народа -Любим политик? Все едно да питаш жертвено агне-Любим колач? Този абсурд трябва да спре ВЕДНАГА ! НОВИ ИЗБОРИ И ПЪЛНА РЕОРГАНИЗАЦИЯ ! БЪЛГАРИЯ Е В ЕВРОПА !

-118
@нинов ЦИТАТ: "...И ИДВАТ ОЩЕ!..." ----------------- КОМЕНТАР: Още "...колко хиляди идват още..." И, извинявай, ти да не би да имаш ПРОСТРАНСТВЕННО ЗРЕНИЕ - КАК ВИДЯ, ЧЕ НАОКОЛО "...идват още..."? Любопитен съм да чуя?

-267
@нинов ЦИТАТ: "...В МОМЕНТА СЪМ НА ПЛОЩАДА!ПРОТЕСТИРАЩИТЕ СА 7-8 ХИЛЯДИ И ИДВАТ ОЩЕ!ОСТАВКА!!!..." ---------------- КОМЕНТАР: Как ги преброи тези "7-8 хиляди"?

-67
@snejko55 Защо ли пишеш на маймуница - сигурно си маймунка?

-277
а тиквите защо крещят "оставка", като съвсем скоро имаха възможност да грасуват за който си искат?

394
IMALI POMGOLQM LUJEC V FORUMA OT TOZI NEBESNIQ SKAPANQK KOGA MINA BE DRISUKO NA VA6IQT LI PROTEST ONZIDEN I ZA TVOE SVEDENIE TAM NQMA6E I 100 4OVEKA BE USRO,NESTIGA 4E GROZNO LUJE6 AMI SI BIL MINAL LELEKAK NESUMTE POZNAL LAINAR TAKUV SMURDITE OT DALE4E PROSTO SUM PROPUSNAL 6ANSUT SI.LUJLIVO MUR6AVO PSIXARSKO KOPELE.MAR6 V SVINARNIKA BE POMIQR,MINAL BIL.

341
В МОМЕНТА СЪМ НА ПЛОЩАДА!ПРОТЕСТИРАЩИТЕ СА 7-8 ХИЛЯДИ И ИДВАТ ОЩЕ!ОСТАВКА!!!

-254
Абсолютна НОВА СИОНИСТКО-ЕВРЕЙСКА ЛЪЖА на медията - специално днес по това време минах през площада да видя с очите си "протестиращите" - БЯХА НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 200 ЧОВЕКА ОБЩО. Изводите си ги направете сами.

-13
Има ли протест който да не е подкрепян от медиите и скритата власт и да не свали правителство. това беше този от февруари. А този е като всички досегашни. И медиите са с него. Дали ще успее? Февруарския свали правителство с пълната омраза на статуквото и медиите, случи се неочакваното. Чакайте неочакваното.

899
Разследване на БЛИЦ: Фалшивите лица на площадната демокрация! Политическа шпицкоманда обявява блицкриг на гражданското ни общество (http://www.blitz.bg/news/article/208899)

Добави коментар

Добави коментар

аватар

1 милион лева за електромобили в администрацията

1 млн. лв. ще бъдат заделени от Националния доверителен екофонд за частично субсидиране при купуването на електро- и хибридни автомобили и екобусове от държавната и общинската администрация.

Правителството проведе съвещание заради инцидента с руския самолет

Във връзка с инцидента с руския боен самолет, министър-председателят Бойко Борисов разпореди провеждане на съвещание на компетентните институции, което се проведе днес в Министерския съвет под

Пак сигнал за бомба в Бургас, затвориха културен дом

Сградата на Културния дом на нефтохимика в центъра на Бургас е била затворена в 14 ч. днес заради сигнал за бомба, съобщиха от полицията. От там уточниха, че в 13,23 ч.

Изгубени в превода, или когато комплиментите са грешни

Може и да изглежда странно, но все още има някои похвали, които мъжете разбират по тотално сбъркан начин. Понякога господата до нас са толкова мнителни и докачливи,

Министър Христо Иванов пръв пробва "Гражданомер"

„В огромна степен демокрацията е технология и способността на гражданите да работят с машинарията на правата си е ключово, за да имаме жизнена демокрация.

Цацаров обвини депутата от ГЕРБ Методи Андреев в конфликт на интереси

Главният прокурор Сотир Цацаров е дал народния представител от ГЕРБ Методи Андреев на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика, съобщи БГНЕС.

По красотата посрещат

До такава степен сме свикнали ежедневно да полагаме грижи за външния си вид, че почти сме забравили втората част от поговорката. И колкото и да твърдят,