Затрупаните миньори са на 160 метра под земята

Рудник Ораново Снимка: Архив

Срутването в рудник Ораново е станало в 9,45 ч на 160 метра под земята в една от галериите, съобщава БНР.

При инцидента са загинали двама миньори. За други двама все още няма информация. Засега не са извадени телата на никого.

Земна маса и кал е затрупала двама миньори, а двама техни колеги остават затворени в галерията, без възможност да излязат.

Баха съобщени официално и имената на четиримата затрупани миньори. Това са Николай Михайлов, Христо Младенов, Иван Лазаров и Асен Стойнев.

Направено е всичко възможно да се подаде въздух на пострадалите, като за целта е напревен пробив, включени са и помпи, за да се източи водата.

В мината са и миньорите от първа смяна, които също помагат, за да бъдат извадени невредими техните колеги. Вътре са и близки на четиримата миньори.

В реанимацията на Благоевградската болница се намира 29-годишния Бойко Ружински от Симитли, който е шлосер в мината Ораново от около две години. Той е откаран в медицинското заведение, след като му прилошало, докато слизал със спасителните екипи в рудника. Според съпругата му София състоянието му е стабилно и той е контактен. Засега официално изявление на лекари от болницата не е имало.

На мястото на трагедията пристигнаха министърът на икономиката Драгомир Стойнев и социалният министър Хасан Адемов.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 2

Сортирай по:

0
Незабавно да поискат помощ от МЕЖДУНАРОДЕН ОТРЯД, ОБУЧЕН ЗА ВАДЕНЕ НА МИНЬОРИ - например ИСПАНСКИ СПАСИТЕЛЕН ОТРЯД - всяка минута и всеки час в подобни случаи е от РЕШАВАЩО ЗНАЧЕНИЕ ЗА ЖИВОТА НА ХОРАТА. Стискам палци, молете се и вие.

4
Егати черния вторник. Кво става днеска?

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Хасковският кмет се шири в палат за над 2 млн. лева

Хасковският кмет Георги Иванов се шири в палат, който според специалисти по имотите, струва между 2 и 2.5 млн. лева. Освен това той притежава колекция от ретро коли, сред които има някои доста скъпи,

Бивши казарми стават нарколаборатории

Бивши казарми, част от които Министерството на отбраната подари на общините в страната, се превръщат в нарколаборатории, пише „Монитор”. Оказва се, че добре от заградените имоти,

Шефът на депутатите от БДЦ и бивш зам на Бареков прави нова партия

Светлин Танчев я почва като сдружение по модела на ГЕРБ Съпредседателят на парламентарната група на БДЦ Светлин Танчев ще регистрира започващата от утре седмица своя формация, научи “24 часа”.

Отрязаха без мотив от ВАС съпругата на евродепутат от ГЕРБ

Съпругата на евродепутата от ГЕРБ Емил Радев - Мария Радева, не бе назначена за висш административен съдия. Радева, която е главен секретар във Върховния административен съд (ВАС),

Път за никъде край Рудозем глътна 17 млн. лева, вече се руши

“Бедна България не цени нито парите, нито интересите си. Гърция ни разиграва като маймуни. Използва водите на р. Места, а 12 км ги проектират няколко пъти и така и не изпълняват подписан договор.

Мръсни тайни зад блясъка на спортни танци

Възможно ли е в красив спорт като танците да има толкова мръсотия, че от очарованието му да не остане нищо? Този въпрос бе предизвикан от писмо, получено в редакцията на “24 часа”.

Местан: Изживяваме тежка криза на толерантността

“Изживяваме тежка криза на толерантността. Има разколебаване на демократичния модел. Преди да се реши проблемът с демократичността на управлението, не е възможно да бъдат разрешени другите въпроси.