Нямало бити сирийци в бежански център

Снимка: Николай Грудев

Няма установени случаи на насилие над настанени граждани на Сирия в бежанския център до свиленградското село Пъстрогор. Това сочат резултатите от проверката на инситуцията от Държавната агенция по бежанците.

Преди седмица чакащи имигрантски статут се оплакаха, че срещу тях се упражнява свръхсила, а в знак на протест към 50 души напуснаха лагера и отказваха да се приберат. Проблемите идвали от езиковата бариера, смятат проверяващите. И персонала, и охраната дали обяснения, прегледани били и записите на видеокамерите.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Обявиха частично бедствено положение в община Пазарджик

Със заповед на областния управител Трендафил Величков е обявено частично бедствено положение в райони от територията на община Пазарджик, съобщиха от областната администрация .

Психично болен нападна и рани с дървен кол полицаи, изпратени да го задържат

Психично болен мъж нападна с дървен кол полицаи, изпратени да го задържат и рани двама от тях, съобщиха от областната полицейска дирекция в Пазарджик.

Подхвърлена отрова убива животни край Сухиндол, има опасност и за хората

Мистериозно подхвърлена отрова от няколко дни убива домашни и диви животни в района на Сухиндол. Ветеринари предупреждават, че има опасност и за хората, пише bTV.

Регистрираха сдружение "Що е маке, се е юнак"

"Що е убаво, все е маке. Що е маке, все е юнак", е най-точната характеристика на борбените и юначни българи от Пиринска Македония. От скоро в региона вече има и регистрирано в окръжния съд в

Заместник-министър Андрей Янкулов: Ремонтите на затвори и арести ще продължават усилено, паралелно с търсенето на финансиране

„Откриването на новия арест в Бургас е доказателство, че и с малко средства нещата могат да случват. Важното е, че вървим в правилната посока“. Това заяви днес заместник-министърът на правосъдието

Обвинената, че издрала кметицата на Габаре: "Игнатова ме нападна първа!"

"Не съм агресивна по природа, а кметицата на Габаре ме нападна първа и започна да ме удря с телефона си по главата, да ме рита и да ме скубе. Аз също имам медицинско за нанесените ми рани от Игнатова,

Шеф на хотел в Банско намушка в гърдите двама сервитьори

Двама сервитьори са настанени в хирургичното отделение на МБАЛ - Разлог с прободни рани в областта на гърдите след физическа саморазправа с 39-годишен мъж, собственик на хотел в Банско.