Нямало бити сирийци в бежански център

Снимка: Николай Грудев

Няма установени случаи на насилие над настанени граждани на Сирия в бежанския център до свиленградското село Пъстрогор. Това сочат резултатите от проверката на инситуцията от Държавната агенция по бежанците.

Преди седмица чакащи имигрантски статут се оплакаха, че срещу тях се упражнява свръхсила, а в знак на протест към 50 души напуснаха лагера и отказваха да се приберат. Проблемите идвали от езиковата бариера, смятат проверяващите. И персонала, и охраната дали обяснения, прегледани били и записите на видеокамерите.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Цветанов: ГЕРБ разшири влиянието си в Благоевградска област, сега предстои много работа

В Благоевградска област ГЕРБ постигна много добри резултати, като разшири влиянието си и вече има шест общински кметове, двама от тях са в две големи общини.

Две нови огнища на бруцелоза в областите Благоевград и Плевен

При изпълнението на Държавната програма са констатирани две нови огнища на заболяването бруцелоза - в благоевградското село Кочан и в град Кнежа, Област Плевен.

Условна присъда за мъж, заплашил с убийство зам.областната на Шумен, докато била директорка

Осъдиха на 1,5 години условно мъж от шуменското село Венец, заплашвал с убийство сегашната зам. областна управителка на Шумен Селиме Кърджалиева, докато била училищна директорка в СОУ-то в общината.

Военни обезвредиха граната в Пловдив

Сапьори изнесоха невзривена граната, намерена в сряда следобед от деца от Арман махала. Хлапетата казали за находката на по-голямо момче, което се обадило на тел. 112.

Стар телевизор се стопи и задуши старица в шуменско село

Стар телевизор се е повредил, започнал да тлее и да се топи, без да лумне пожар и е убил стопанката си, 83-годишната самотно живееща Недялка Йорданова от село Веселиново.

Измамници прибраха за часове 14 500 лева от 2 плевенчанки

Измамници прибраха за часове 14 500 лева от две плевенчанки уж за операция на родственици, пострадали при токов удар. По телефона те се представяли за служители на енергото,

Бутат незаконни постройки от джамията "Абу Бекир" в ромския квартал на Пазарджик

Регионалната дирекция по национален строителен контрол в Пазарджик обяви обществена поръчка за бутането на незаконни постройки от джамията " Абу Бекир" в ромския квартал " Изток" на Пазарджик.