Нямало бити сирийци в бежански център

Снимка: Николай Грудев

Няма установени случаи на насилие над настанени граждани на Сирия в бежанския център до свиленградското село Пъстрогор. Това сочат резултатите от проверката на инситуцията от Държавната агенция по бежанците.

Преди седмица чакащи имигрантски статут се оплакаха, че срещу тях се упражнява свръхсила, а в знак на протест към 50 души напуснаха лагера и отказваха да се приберат. Проблемите идвали от езиковата бариера, смятат проверяващите. И персонала, и охраната дали обяснения, прегледани били и записите на видеокамерите.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

Три земетресения люшнаха Смолянско

Три слаби труса на територията на България регистрира Европейският сеизмологичен център, съобщава БГНЕС. Първото земетресение е станало в 16:11 часа на 30 юли. Магнитудът му е бил 2,6 по Рихтер.

Преврат в община "Родопи, червен оглави местния парламент

Задкулисни игри в местния парламент на "Родопи" доведоха до смяна на шефа му и ново мнозинство. Атанас Крушев от БСП оглави Общинския съвет, след като кандидатурата му

Врата уби старица в Кърджали

79-годишната Тодорка Тончева загина при нелепо след като беше затисната от портална врата в Кърджали. Инцизентът станал във вторник към 10 часа пред склад за строителни материали. Камион извършвал ман

Нарязаха гумите на зам.-кметица, докато била на партийна сбирка

С нарязани две гуми на служебния си шевролет осъмна вчера зам.-кметицата на община "Родопи" Таня Бочукова, която е член на ГЕРБ. Колата била спряна пред дома й на улица "Мали Богдан" в Пловдив.