Нямало бити сирийци в бежански център

Снимка: Николай Грудев

Няма установени случаи на насилие над настанени граждани на Сирия в бежанския център до свиленградското село Пъстрогор. Това сочат резултатите от проверката на инситуцията от Държавната агенция по бежанците.

Преди седмица чакащи имигрантски статут се оплакаха, че срещу тях се упражнява свръхсила, а в знак на протест към 50 души напуснаха лагера и отказваха да се приберат. Проблемите идвали от езиковата бариера, смятат проверяващите. И персонала, и охраната дали обяснения, прегледани били и записите на видеокамерите.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

Деветокласник припадна за 4-ти път в час, родителите криели заболяването му

Деветокласник от Търговската гимназия в Бургас припадна за пореден път по време на час, а родителите му не признават, че е болен. 15-годишният Фридерих се строполил на земята днес преди около час.

Миков: Държавата ще окаже помощ за пострадалите от наводненията във Видинско

Държавата ще се намеси и ще окаже помощ на пострадалите от наводненията във Видинския район, заяви председателят на Народното събрание Михаил Миков. Той на място посети две от засегнатите села в

Убилият жена си рейнджър я обвинявал в изневяра, но сам кръшкал

Валери Ведов Военният от Враца, който застреля съпругата си и опита да се самоубие вероятно предварително е планирал всичко. Ефрейтор Валери Калчев от военното формирование 52090 сменил дежурство.

Градушка и дъжд наводниха Пловдив

Град като грахови зърна удари Кючука преди минути. Проливен дъжд потопи Пловдив. По улиците се лее вода, съобщи Марица. Гърмят гръмотевици. И продължава да вали.