Бижутера прави всички в "Левски" едно семейство (снимки)

Нуно Пинто тренира с момчетата от набор 1999 в "Левски". Снимки: Гергана Вутова

Слизане на звездите от първия отбор на “Левски” в детските формации на “сините” и изкачване на най-упоритите таланти от школата за тренировки с представителния тим. Тази практика въведе на “Герена” директорът Христо Йовов.

“Основната цел е да направим така, че всички в клуба да се чувстват като едно семейство. По-младите момчета да имат стимул, като се докосват пряко до батковците”, разказа Бижутера пред “24 часа”.

Португалецът Нуно Пинто, който е наказан за съботния мач с “Берое”, проведе тренировка с талантите от набор 1999. Докато Тони Здравков провеждаше занимание, насочено за гостуването в Стара Загора, на съседен терен Пинто излезе с младите надежди, водени от Викторио Павлов.

Тази практика ще се превърне в традиция. И всяка седмица ще се намира подходящ футболист от първия отбор, който да тренира с формация от школата.

В същото време най-добре представилите се през седмицата юноши от различните гарнитури ще вземат участие в една от тренировките на представителния тим. Така в петъчното занимание на Антони Здравков ще се включат капитанът на юношите младша възраст (набор 1998) Георги Янев, Алекс Боримиров (син на “синята” легенда Даниел Боримиров) от същия отбор и Станислав Иванов (набор 1999).

“Това е само част от идеите, които имам в главата. Сега ми се удаде шанс да я реализирам и го направих”, добави Йовов. Той вече изложи пред боса Тодор Батков различни аспекти от стратегия за развитието на клуба.


Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

Арестуваха футболист заради черно тото

Съвместната оперативна работа на Министерство на вътрешните работи и Българския футболен съюз доведе до арест за опит за манипулиране на мачове на юношеския национален отбор до 19 г.

Печалби от тираж №61 на Българския спортен тотализатор

"6 от 49", I теглене (2, 20, 38, 40, 48, 49) I гр. (6) - няма II гр. (5) - 6 по 5423,60 лв. III гр. (4) - 434 по 75 лв. IV гр. (3) - 10 028 по 4,50 лв. Джакпот - 304 983,28 лв.

Скачач с протеза спрян от Германия за европейското, давала му предимство

Въпреки че покри норматива, скачач с протеза не бе номиниран за участие в европейското първенство по лека атлетика в Цюрих (12-17 август) от Германия.

Българин вече ще води клуб сензация в Русия

Бившият наставник на “Левски” Николай Костов бе заявен като старши треньор на “Тосно” и вече ще го води в мачовете от руската “Б” група. Работилият в различни отбори в Украйна специалист пое клуба от