В Кърджали приемат поисканата от Станишев прошка за възродителния процес: По-добре късно, отколкото никога

Лютви Местан прегърна Сергей Станишев, след като лидерът на БСП се извини на членовете и симпатизантите на ДПС за възродителния процес. СНИМКА: РУМЯНА ТОНЕВА

Извинението на лидера на БСП Сергей Станишев за възродителния процес по време на съвместния митинг с ДПС в София се приема нееднозначно от жителите на Кърджали и района.

“БСП са наследници на партията, която направи грешката и проведе възродителния процес и в името на толерантността и бъдещето на България беше добре да се поиска извинение”, убеден е областният лидер на ДПС Бахри Юмер.

Той припомни, че още в началото на 90-те партията му е поискала забраната на БСП именно заради това, че е пряк приемник на БКП и заради възродителния процес.

“Въпреки всичко не трябва да останем заклещени в историята. В името на бъдещето трябва да загърбим миналото, но не и да го забравяме”, каза още Юмер. Според него, ако по времето на митинга Станишев не е поискал извинение, това щяло да даде повод за спекулации, че агнето върви заедно с вълка.

“Хората видяха повече зулуми от ГЕРБ, отколкото от Тодор Живков. По онова време поне имаше хляб и работа, а предишните управляващи уволняваха дори чистачките и оставиха райони като Кърджалийския без никакви инвестиции”, твърди още партийният лидер.

Според областния лидер на БСП в Кърджали Георги Кючуков извинението не трябва да се тълкува от политическа, а от чисто човешка гледна точка.

“Безспорно възродителният процес беше една грешка и грубо погазване на правата на част от българския народ”, смята Кючуков. Той е убеден, че искането на извинение е правилната позиция в човешки план.

“Вероятно извинението е закъсняло, но по-добре така, отколкото да не се случи никога”, смята червеният лидер. Общинският лидер на ГЕРБ в града Илия Илиев определи извинението на Станишев като смешно и унизително.

“Какво означава да смениш имената и да кажеш извинявай? Какво означава да биеш студентите, а после да кажеш извинявай? Политическата отговорност не означава да кажеш просто извинявай”, заяви Илиев.

Според него е станало ясно, че БСП не може да функционира без ДПС и така са показали, че всъщност са една партия, а целта е сплотяване на електората.

“Извинението беше хвърлено в публичното пространство просто без никаква морална и материална компенсация за жертвите. Не е въпрос да се извинят просто ей така, въпросът е дали пострадалите ще го приемат”, смята кърджалиецът Агоп Узунбохосян.

Той припомни, че първото извинение за възродителния процес е било направено от Иван Костов по времето, когато беше премиер на България. “Всички извинения по този въпрос вървят в декларативен план”, допълни Узунбохосян.

“Както винаги, извинението идва прекалено късно и само частично. Трябва да се извинят на всички мюсюлмани, защото възродителният процес засегна не само турците, а също помаците и циганите. Станишев се извини само на ДПС, а част от върхушката в тази партия също е участвала активно в смяната на имената”, казва Ерол Ахмед от кирковското с. Делвино.

“БСП няма нищо общо със случилото се през 1984-1985 година Няма защо да се извинява, защото възродителният процес беше извършен от БКП”, каза Гиньо Демирев.

“Извинението трябваше да се случи, макар и 29 години след възродителния процес”, убедена е обаче Мердие Юмер. Според нея закъснението се дължи на факта, че досега в БСП не са имали толкова смел лидер като Сергей Станишев.

“Да се извиниш, е геройство. Това ще остане в историята. Чувствам морално удовлетворение. Младото поколение едва ли ще го разбере, защото не са преживели такива трудности като нас”, добави Юмер.

“Извинението трябваше да дойде много по-рано. Тогава националистите в ДПС нямаше да се проявят”, каза Енвер Еюб. Той не вярва, че лидерът на ДПС Лютви Местан е бил изненадан от поисканата прошка: “Случилото се не е случайно, а политиците са се разбрали предварително.”

 

Рушен Риза, зам.-председател на ДПС: Това е протегната ръка, която ще имаме предвид след избори

Всички, които бяха на митинга от страна на ДПС, останаха доволни от това извинение. Никога не е късно човек да се опита, особено пред толкова много хора, да покаже смелост и да се извини.

Това бе един много положителен знак и за развитие в БСП. Според нас БСП вече напълно е скъсала с миналото и наследството на БКП, заради което непрекъснато ги нападат - че са комунисти и червени боклуци. Затова извинението се приема много положително от тези, които са пострадали от възродителния процес.

Чух обаче коментари, че след това извинение БСП и ДПС вече са “обвързани” като постоянни партньори. Това със сигурност не е така. ДПС ще се явява самостоятелно на избори, борим се с всички политически партии за гласа на избирателите. А извинението на БСП е една протегната ръка, която ще имаме предвид след изборните резултати.

 

Олимпийският шампион Ивайло Маринов: Отдавна съм ги забравил тези работи

ЦАНКО ЦАНЕВ

Олимпийският шампион по бокс Ивайло Маринов никога не е искал да коментира темата със смяната на имената. Роденият като Исмаил Мустафов танцьор на ринга и сега не иска да си спомня за този момент.

“Вече тези работи не ме интересуват. Не мога въобще да преценя извинението на Станишев. На мен жена ми е българка, дъщеря ми е българка. Аз гледам кариерата ми да върви и толкоз. Дали съм бил засегнат някога от смяната на името ли? Едва ли чак толкова, щом сега не ме вълнува”, каза накратко пред “24 часа” Маринов.

 

Вежди Рашидов, депутат от ГЕРБ: Извиняват се възродители на възродители - панаир!

Извинението на Станишев към ДПС за възродителния процес е абсолютно гнусен театър. Този панаир сега - възродители на възродители да се извиняват, първо е закъснял, второ - ненужен, трето - не смятам, че българският народ дължи извинение заради решението на 5 човека от Политбюро, които наложиха всичките силови структури да участват в един възродителен процес.

Да се спре с това извинение, защото отдавна беше времето, когато можеше да се направи това, но тогава Ахмед Доган пиеше кафе с Тодор Живков.

И второ - не е нужно вече унижение на целия български народ. Няма значение те дали са от малцинствата, мнозинствата, този народ трябва да бъде консолидиран в името на някакво бъдеще. Смятам, че Сергей Станишев направи един спектакъл, от който нямаше нужда.

 

Силвия Кацарова, певица: Няма изселник, който да таи болка

Не съм видяла изселник, който да живее зле. Чувстват се прекрасно, дори им направиха услуга. Никой вече не таи болка. Това е само игра на политиците, която не одобрявам.

Не харесвам изкуственото подпалване на етническата омраза. Спомням си, че българи и турци си живеехме добре и по време на комунизма. На Великден получавахме козунак и великденски яйца от съседите ни. А на нашите празници ние им давахме баклава.

Хубаво си живеехме, а политиците направиха така, че ни докараха до непоносимост.

 

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 23

Сортирай по:

438
В този ред на мисли, чакаме извинение за 500 години робство .За такова време и такива зверства ,извинение под формата на закриване на дпс е най-удачно.

764
Този цирк на двамата мафиоти е НЕТЪРПИМО НАХАЛСТВО И НАГЛОСТ. Абе глупаци, НАЛИ ПЕТЪР МЛАДЕНОВ ВЕЧЕ СЕ ИЗВИНИ ОТ ИМЕТО НА БКП. Колко пъти ще играете тоя номер? На нас ни омръзнахте ВИЕ С МАНИПУЛАЦИИТЕ И ЦИРКАДЖИЙСКИТЕ СИ ИЗПЪЛНЕНИЯ.

435
Ще се разплача от умиление, кой Пи-ар ги пише тези, Моника ли?

449
театро-----на гърбът на най-бедните и лъгани----циганите и турците----делото за радикален ислям в пазарджик знаете ли кой го поръча------дпс-----дпс съди турците за радикален ислям---но всички милсят че ги тормози бг държава---целта е да се сплотяват редиците и де се насажда етническа омраза, за да се гласува за дпс----ето какво0 значат тези прегръдки

409
В ИЗБОРНИЯТ ДЕН ГРАНИЦАТА С ТУРЦИЯ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАТВОРЕНА, иначе тази прегръдка на смъртта означава 60 автобуса и 2 влакови композиции с турски "ТУРИСТИ", които ще подпомогнат "столетницата".

390
Бих искал пред всички български граждани публично да се извиня от името на мама Дина Станишева за това че ме родила. МОЛЯ ИЗВИНЕТЕ Я

444
ДО МОЯ ШАНТАЖ ДЕТО ЦЪКА МИНУСИ, НЕ СЕ СПРАВЯШ , А И ДА СЕ СПРАВЯШ ПАК ЩЕ ПИТАШ КЪДЕ СЕРАТ ГЛАДНИТЕ ! АЗ СЕ УМИТАМ, В БЪЛГАРИЯ НЕ МЕ ИСКАТ, А И НЯМА КАКВО ДА СЕ КРАДЕ!

463
"Народа се умори от български и чужди иззедници ! Как според вас личност, която няма един ден труд през живота си (Станишев) ще може да убеди българите, че труда краси човека и му създава сигурност ? Труда има хиляди разновидности, но като цяло произвежда реален продукт. Продукта на станишев и подобните му е в тоалетната ! За да се съвземем и цялото общество в България да просперира, първото и най-важно е да се покаже морал. Борисов си призна греховете и грешките, Станишев като котка по гръб не пада, затова ще тупне във врящия казан ! България се нуждае от ясни правила АБСОЛЮТНО ЕДНАКВИ за всеки. Съдебна система в която няма мои и твои ! България се нуждае от смели, умни и предприемчиви хора ,които реално за 6 месеца могат да постигнат повече от 24 годишния преход към нищото ! Политици, които не познават България се опитват да я управляват. На моменти силно подценяват страната, на моменти силно надценяват икономиката за да вземат кредити, които някой трябва да връща. В последните години глъдката въздух за БГ икономиката бяха парите които ние работещите навън изпращахме на близките си. Това обаче също утихва, защото от догодина всеки ще си вземе близките и приятелите при себе си в чужбина. Най-страшното е че пред очите ви Станишев и Местан разрушават България! Дали нарочно или от некадърност разрухата е факт ! Лошото е че БСП-ДПС отдавна не са партията майка, която все пак имаше държавническо мислене. БСП-ДПС са най-обикновени престъпници, които не само че ни крадат, но накараха света да се чуди в психическото здраве на българския народ за дето ги търпя толкова ! Оставка на Орешарски няма алтернатива ! Оставката е единствена крачка в правилна посока за стабилизиране и укрепване на страната. След изборите, без значение как ще се подредят всички ще трябва да заработят като швейцарски часовник. Това е, другото е топъл въздух под налягане ! Оставка и Разум !ОСТАВКА ВЕДНАГА !"--------ПОДКРЕПЯМ

99
Много вярно-----""Народа се умори от български и чужди иззедници ! Как според вас личност, която няма един ден труд през живота си (Станишев) ще може да убеди българите, че труда краси човека и му създава сигурност ? Труда има хиляди разновидности, но като цяло произвежда реален продукт. Продукта на станишев и подобните му е в тоалетната ! За да се съвземем и цялото общество в България да просперира, първото и най-важно е да се покаже морал. Борисов си призна греховете и грешките, Станишев като котка по гръб не пада, затова ще тупне във врящия казан ! България се нуждае от ясни правила АБСОЛЮТНО ЕДНАКВИ за всеки. Съдебна система в която няма мои и твои ! България се нуждае от смели, умни и предприемчиви хора ,които реално за 6 месеца могат да постигнат повече от 24 годишния преход към нищото ! Политици, които не познават България се опитват да я управляват. На моменти силно подценяват страната, на моменти силно надценяват икономиката за да вземат кредити, които някой трябва да връща. В последните години глъдката въздух за БГ икономиката бяха парите които ние работещите навън изпращахме на близките си. Това обаче също утихва, защото от догодина всеки ще си вземе близките и приятелите при себе си в чужбина. Най-страшното е че пред очите ви Станишев и Местан разрушават България! Дали нарочно или от некадърност разрухата е факт ! Лошото е че БСП-ДПС отдавна не са партията майка, която все пак имаше държавническо мислене. БСП-ДПС са най-обикновени престъпници, които не само че ни крадат, но накараха света да се чуди в психическото здраве на българския народ за дето ги търпя толкова ! Оставка на Орешарски няма алтернатива ! Оставката е единствена крачка в правилна посока за стабилизиране и укрепване на страната. След изборите, без значение как ще се подредят всички ще трябва да заработят като швейцарски часовник. Това е, другото е топъл въздух под налягане ! Оставка и Разум !ОСТАВКА ВЕДНАГА !"--------ПОДКРЕПЯМ

187
Стова извинение Станишев показа,че БСП е приемница на БКП, нещо което до сега никой БСП-ар не заяви! Защо тогава не се извини и на хилядите българи ,убити по лагери и не само там , и пострадали от комунистите и управлението .Защо се извинява само та турците и помаците, с какво го държат ДПС?! Защо се лашкаме от едната крайност в другата ,преди 1989 комунистическото правителство се държеше отвратително с турците и помаците и им сменяше имената , и ги гонеше.А сега сме в другата крайност, БСП им позволи да управляват България .Що за управляващи , що за нация сме?!-ПОДКРЕПЯМ

107
ПРЕГРЪДКАТА НА СМЪРТТА - БКП се прегръща с дъщеря си Държавна Сигурност. серГЕЙ БЪЛГАРОУБИЕЦ и Местан бей. "Българската" БСП се превърна от проводник на руски интереси в турска партия. Бах аз тези "комунисти". Това ли разбира гадният сопол станиШЕФФ под "лява" партия? Не съм знаел, че "ЛЯВО" означава да крадеш от държавата, да лобираш за интересите на чужди правителства и да подкрепяш престъпността. Ако това е "ЛЯВО", значи аз съм КРАЙНО ДЕСЕН, ЦВЯТ УЛТРАМАРИН.-----ПОДКРЕПЯМ

205
"Народа се умори от български и чужди иззедници ! Как според вас личност, която няма един ден труд през живота си (Станишев) ще може да убеди българите, че труда краси човека и му създава сигурност ? Труда има хиляди разновидности, но като цяло произвежда реален продукт. Продукта на станишев и подобните му е в тоалетната ! За да се съвземем и цялото общество в България да просперира, първото и най-важно е да се покаже морал. Борисов си призна греховете и грешките, Станишев като котка по гръб не пада, затова ще тупне във врящия казан ! България се нуждае от ясни правила АБСОЛЮТНО ЕДНАКВИ за всеки. Съдебна система в която няма мои и твои ! България се нуждае от смели, умни и предприемчиви хора ,които реално за 6 месеца могат да постигнат повече от 24 годишния преход към нищото ! Политици, които не познават България се опитват да я управляват. На моменти силно подценяват страната, на моменти силно надценяват икономиката за да вземат кредити, които някой трябва да връща. В последните години глъдката въздух за БГ икономиката бяха парите които ние работещите навън изпращахме на близките си. Това обаче също утихва, защото от догодина всеки ще си вземе близките и приятелите при себе си в чужбина. Най-страшното е че пред очите ви Станишев и Местан разрушават България! Дали нарочно или от некадърност разрухата е факт ! Лошото е че БСП-ДПС отдавна не са партията майка, която все пак имаше държавническо мислене. БСП-ДПС са най-обикновени престъпници, които не само че ни крадат, но накараха света да се чуди в психическото здраве на българския народ за дето ги търпя толкова ! Оставка на Орешарски няма алтернатива ! Оставката е единствена крачка в правилна посока за стабилизиране и укрепване на страната. След изборите, без значение как ще се подредят всички ще трябва да заработят като швейцарски часовник. Това е, другото е топъл въздух под налягане ! Оставка и Разум !ОСТАВКА ВЕДНАГА !"--------ПОДКРЕПЯМ

257
"Народа се умори от български и чужди иззедници ! Как според вас личност, която няма един ден труд през живота си (Станишев) ще може да убеди българите, че труда краси човека и му създава сигурност ? Труда има хиляди разновидности, но като цяло произвежда реален продукт. Продукта на станишев и подобните му е в тоалетната ! За да се съвземем и цялото общество в България да просперира, първото и най-важно е да се покаже морал. Борисов си призна греховете и грешките, Станишев като котка по гръб не пада, затова ще тупне във врящия казан ! България се нуждае от ясни правила АБСОЛЮТНО ЕДНАКВИ за всеки. Съдебна система в която няма мои и твои ! България се нуждае от смели, умни и предприемчиви хора ,които реално за 6 месеца могат да постигнат повече от 24 годишния преход към нищото ! Политици, които не познават България се опитват да я управляват. На моменти силно подценяват страната, на моменти силно надценяват икономиката за да вземат кредити, които някой трябва да връща. В последните години глъдката въздух за БГ икономиката бяха парите които ние работещите навън изпращахме на близките си. Това обаче също утихва, защото от догодина всеки ще си вземе близките и приятелите при себе си в чужбина. Най-страшното е че пред очите ви Станишев и Местан разрушават България! Дали нарочно или от некадърност разрухата е факт ! Лошото е че БСП-ДПС отдавна не са партията майка, която все пак имаше държавническо мислене. БСП-ДПС са най-обикновени престъпници, които не само че ни крадат, но накараха света да се чуди в психическото здраве на българския народ за дето ги търпя толкова ! Оставка на Орешарски няма алтернатива ! Оставката е единствена крачка в правилна посока за стабилизиране и укрепване на страната. След изборите, без значение как ще се подредят всички ще трябва да заработят като швейцарски часовник. Това е, другото е топъл въздух под налягане ! Оставка и Разум !ОСТАВКА ВЕДНАГА !"--------ПОДКРЕПЯМ

534
ПРЕГРЪДКАТА НА СМЪРТТА - БКП се прегръща с дъщеря си Държавна Сигурност. серГЕЙ БЪЛГАРОУБИЕЦ и Местан бей. "Българската" БСП се превърна от проводник на руски интереси в турска партия. Бах аз тези "комунисти". Това ли разбира гадният сопол станиШЕФФ под "лява" партия? Не съм знаел, че "ЛЯВО" означава да крадеш от държавата, да лобираш за интересите на чужди правителства и да подкрепяш престъпността. Ако това е "ЛЯВО", значи аз съм КРАЙНО ДЕСЕН, ЦВЯТ УЛТРАМАРИН.

280
Народа се умори от български и чужди иззедници ! Как според вас личност, която няма един ден труд през живота си (Станишев) ще може да убеди българите, че труда краси човека и му създава сигурност ? Труда има хиляди разновидности, но като цяло произвежда реален продукт. Продукта на станишев и подобните му е в тоалетната ! За да се съвземем и цялото общество в България да просперира, първото и най-важно е да се покаже морал. Борисов си призна греховете и грешките, Станишев като котка по гръб не пада, затова ще тупне във врящия казан ! България се нуждае от ясни правила АБСОЛЮТНО ЕДНАКВИ за всеки. Съдебна система в която няма мои и твои ! България се нуждае от смели, умни и предприемчиви хора ,които реално за 6 месеца могат да постигнат повече от 24 годишния преход към нищото ! Политици, които не познават България се опитват да я управляват. На моменти силно подценяват страната, на моменти силно надценяват икономиката за да вземат кредити, които някой трябва да връща. В последните години глъдката въздух за БГ икономиката бяха парите които ние работещите навън изпращахме на близките си. Това обаче също утихва, защото от догодина всеки ще си вземе близките и приятелите при себе си в чужбина. Най-страшното е че пред очите ви Станишев и Местан разрушават България! Дали нарочно или от некадърност разрухата е факт ! Лошото е че БСП-ДПС отдавна не са партията майка, която все пак имаше държавническо мислене. БСП-ДПС са най-обикновени престъпници, които не само че ни крадат, но накараха света да се чуди в психическото здраве на българския народ за дето ги търпя толкова ! Оставка на Орешарски няма алтернатива ! Оставката е единствена крачка в правилна посока за стабилизиране и укрепване на страната. След изборите, без значение как ще се подредят всички ще трябва да заработят като швейцарски часовник. Това е, другото е топъл въздух под налягане ! Оставка и Разум !ОСТАВКА ВЕДНАГА !

259
Източниците на Аларма в гр. Велико Търново ни информираха, че се готви назначението на лицето Стефан Михайлов за директорския пост на НАП. Той е зам.-председател на общински съвет на община Велико Търново, както е и член на контролния съвет на партията на г-жа Мария Капон, ЕНП. В качеството си на общински съветник е допринесъл за спечелване на конкурс за обществена поръчка от фирма, собственост на съпруга на г-жа Мария Капон, на стойност над 830 000лв. Източници от обкръжението на това лице ни алармираха, че същият се хвали пред близки, че депутатът от БСП, г-н Бойко Великов, седи зад гърба му и постът му за шеф на НАП Велико Търново е подсигурен. От тази информация ние си задаваме следните въпроси: 1. Кадрува ли депутатът от БСП, г-н Бойко Великов, за този пост и партията му знае ли за това?; 2. Нормално ли е високопоставен член на партията на г-жа Мария Капон и зам.-председател на общински съвет да подсигурява „чадър” за печелене на поръчка за над 830 000лв. и да му се връща услугата чрез назначаването му на поста шеф на НАП Велико Търново?; 3. При положение, че това се случи, няма ли да има разследване от прокуратурата срещу г-н Стефан Михайлов за конфликт на интереси? При евентуално доказване на вината му ще бъдат отнети права му на достъп до класифицирана информация. 4. Ако наистина депутатът от БСП кадрува, знае ли той какъв капан му е заложен? Направихме опит да се свържем с г-н Бойко Великов за коментар по темата, но той беше неуспешен. Екипът на Аларма ще продължи разследване по случая и ще Ви информира редовно за неговото развитие. http://alarmanews.com/?p=5790

378
Стова извинение Станишев показа,че БСП е приемница на БКП, нещо което до сега никой БСП-ар не заяви! Защо тогава не се извини и на хилядите българи ,убити по лагери и не само там , и пострадали от комунистите и управлението .Защо се извинява само та турците и помаците, с какво го държат ДПС?! Защо се лашкаме от едната крайност в другата ,преди 1989 комунистическото правителство се държеше отвратително с турците и помаците и им сменяше имената , и ги гонеше.А сега сме в другата крайност, БСП им позволи да управляват България .Що за управляващи , що за нация сме?!

166
В Кърджали най-добре да поискат извинение от голяма част от собствените си ръководители, които са участвали в т.н. възродителен процес или по-добре да ги заклеймят и изхвърлят от партията си.

204
Движението за права и свободи получава на всички избори по 8 процента защото заплашва неграмотния си електорат именно с възродителен процес както и със спиране на пенсиите

186
ДВЕТЕ НАЙ-ДОЛНИ ПОЛИТИ4ЕСКИ КУРВИ.МИНЕТИ ВЕ ПРАВЯТ НА МАНГАЛИТЕ,САМО И САМО НА ВЛАСТ ДА ОСТАНАТ.КУРВАТА ДОНОСТНИК МЕСТАН-ПАВЕЛ ПРОСТИ НА ГЕЯ ЗА ВЪЗРОДИТЕЛНИЯ ПРОЦЕС.А ЛА КОИ ВЯРВА НА ЗАЛИЗАНИЯТ ПЕДАЛ И ГЕЯ ЕБАН.НАРОДА ЩЕ ВИ ЕБЕ И ДВАМАТА,НИЩО 4Е СЕРИОЗНО СИ ХОДИТЕ,МРЪСНИ ПЕНДАЛИ....

288
И ЗА КАКВО СЕ ИЗВИНЯВА НОЗИ ТОТАЛЕН НЕЩАСТНИК ???? ЧЕ ТОДОР ЖИВКОВ БЕШЕ ПОВЕЧЕ МЪЖ И НАПРАВИ НЕЩО ПРАВИЛНО, ДАДЕ БЪЛГАРСКИ ИМЕНА НА БЪЛГАРСКИТЕ МЮСЮЛМАНИ, НО ГО НАПРАВИ ПО НЕПРАВИЛЕН, БЕЗ ПРЕДВАРИТЕЛНА ПОДГОТОВКА И БОЛЕЗНЕН НАЧИН !!!! А СЕГАШНИТЕ СА ТОТАЛНИ ДУПЕДАВЦИ !!!!! ЗАРАДИ ВЛАСТТА ПРОДАВАТ МАЙКА СИ И БАЩА СИ КАМО ЛИ ЧЕСТТА СИ- ТЕ ТАКАВА НЯМАТ !!! ВИЖТЕ ИМ ЕЛЕКТОРАТА И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ЗАЩО СМЕ ЗЛЕ !!!!!! ОСТАВКА ЧЕРВЕНИ ЧУГУНИ !!!!!

336
В името на бъдещето трябва да загърбим миналото, но не и да го забравяме”, - napalno sam saglasen s tozi turchin. I zaradi tova vsichki turchulia da se izviniat na balgarite za 500 godini tursko robstvo - grabeji, ubiistva, maroderstva. te sa preki naslednici na turchuliata ot osmanskata imperia

146
Браво Местане, досега Серго само го онождахте, вече взехте и да го целувате. Горчиво!

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Над 110 крадци на ток в Североизточна България осъдени от началото на годината

Над 110 крадци на ток са били осъдени от началото на 2015 г. в Североизточна България. При повечето от случаите наказанието е било пробация. Съдът е наложил 19 присъди „лишаване от свобода“ с

Отново отложиха делото за влаковата катастрофа край Калояновец

За втори път съдът отложи делото за влаковата катастрофа край Калояновец. Причината този път е заболяване на съдията. Влакова композиция на бързия влак София - Варна дерайлира на входните стрелки на

Алексей Петров: Атентатът срещу мен е свързан с работата ми в ДАНС

Атентатът срещу Алексей Петров е свързан с работата му в ДАНС и други институции. Тази версия лансира лично той при влизането си в съдебната зала, където се гледа дело срещу него,

Христо Иванов призова ВСС и прокуратурата за прозрачна проверка и убедителни резултати по скандала „Яневагейт“

И ВСС, и прокуратурата трябва по един прозрачен и достатъчно убедителен за обществото начин да извършат проверките по скандала със записаните разговори между съдийките Владимира Янева и

Втора седмица няма кой да оправи паднал стълб между две софийски села

Вече втора седмица няма кой да поправи паднал стълб на пътя между софийските села Горни Богров и Ботунец, съобщава bTV, като се позовава на очевидци. Никоя от наблизо намиращите се общини не е

Прокуратурата ще протестира оправдаването на Христо Бисеров

Прокуратурата ще протестира оправадаването на бившия зам.-шеф Христо Бисеров, съобщи прокурора Стойчо Тарев. Преди минути тричленен съдебен състав с председател Снежина Колева оправда Бисеров и по

Сидеров има 5 дни, за да приеме наказателното преследване, поискано от Цацаров

Волен Сидеров има пет дни сам да даде писмено съгласие за възбуждане на наказателно преследване срещу него по постъпилото в парламента ново искане от страна на главния прокурор Сотир Цацаров.