Фермери с под 5 крави и 20 овце без субсидии

Стопаните, които имат по-малко от 5 крави или 20 овце, няма да получават субсидии. Това предвиждат промени в закона за животновъдството, които подготвя земеделското министерство с участие на браншовици. Причината е, че това не били ферми, а ставало дума за домашно стопанство.

Поискали сме двойно повече субсидии за млекарите - 115 млн. лв. за 2010 г., съобщи на агрофорум зам. земеделският министър Цветан Димитров. За тази година има заложени 60 млн. лв. за животновъдите. Плащането на глава добитък ще започне през декември. На крава се падат около 80 лв.

От догодина обаче отпада субсидията за качествено мляко, защото противоречи на европейските регламенти, припомни Димитров. Агроведомството разработвало и държавни помощи за фермерите от планинските райони, за да могат да продават директно произведените от тях продукти.

Очевидно животновъдството няма да бъде спасено, не се работи пряко за производителите на мляко, заяви обаче фермерът от Старозагорско Танчо Колев.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

ТЕЦ "Марица изток 2" е на загуба за шестмесечието

Държавната ТЕЦ "Марица-изток 2" реализира нетна загуба от 28.634 млн. лв. за първите шест месеца на годината при печалба от 1.440 млн. лв. за същия период на миналата година,

Пчеларите ще получат 3 милиона и 500 хил. лв. субсидия

3 милиона и 500 хиляди лева подпомагане са отпуснати за производителите на пчелен мед, съобщават от фонд Земеделие. Парите са по схемата "де минимис" и ще бъдат разпределени между 5 хиляди пчелари.

Над 20 000 ползват новия мобилен сайт на "24 часа" всеки ден (видео)

Над 20 000 уникални читатели има новата мобилната версия на "24 часа" всеки ден, според статистиката на Google Analitics. Мобилната версия е на адрес http://m.24chasa.

Фирма ГенСофт обявява промоция на ERP софтуера MoneyWorks по време на Добричкия панаир

На 4 август 2015 за пореден път в Добрич ще се съберат агро фирми от цялата страна – стартира Добричкия панаир „Селското стопанство и всичко за него“.

Ивелина Василева: Отпускаме 97 млн. лв. на общините за компостиращи инсталации

Отпускаме 97 млн. лв. за общините, които имат желание за компостиращи инсталации. Това каза Ивелина Василева, министър на околната среда и водите в предаването „Денят започва“ по БНТ.

98 млн. лв. за тор от боклуци

Първите 2 покани за набиране на проектни предложения по новата ОП “Околна среда” 2014-2020 г. бяха обявени във вторник. Близо 98 млн. лв. са за проектиране и изграждане на компостиращи инсталации за

Standard & Poor’s понижи прогнозата по кредитния рейтинг на ЕС до „Негативна”

След като втори ден Атинската фондова борса работи под знака на понижението на цените на акциите, това се отбеляза от световните рейтингови агенции и веднага се отрази и на рейтинга на целия