Фермери с под 5 крави и 20 овце без субсидии

Стопаните, които имат по-малко от 5 крави или 20 овце, няма да получават субсидии. Това предвиждат промени в закона за животновъдството, които подготвя земеделското министерство с участие на браншовици. Причината е, че това не били ферми, а ставало дума за домашно стопанство.

Поискали сме двойно повече субсидии за млекарите - 115 млн. лв. за 2010 г., съобщи на агрофорум зам. земеделският министър Цветан Димитров. За тази година има заложени 60 млн. лв. за животновъдите. Плащането на глава добитък ще започне през декември. На крава се падат около 80 лв.

От догодина обаче отпада субсидията за качествено мляко, защото противоречи на европейските регламенти, припомни Димитров. Агроведомството разработвало и държавни помощи за фермерите от планинските райони, за да могат да продават директно произведените от тях продукти.

Очевидно животновъдството няма да бъде спасено, не се работи пряко за производителите на мляко, заяви обаче фермерът от Старозагорско Танчо Колев.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

Петър Манджуков: БНБ да отговори как е следен кредитният портфейл на КТБ

БНБ да дадат отговор как са следили кредитния портфейл на КТБ. Банката на Цветан Василев не е специален случай, както я описват. Тя е четвърта банка в страната.

Разширяват Чирен заедно с Азербайджан?

Разширението на газовото хранилище в Чирен може да стане съвместен проект между “Булгартрансгаз” и нефтената и газовата компания на Азербайджан SOCAR.

Емил Хърсев: Очакването на нацията е КТБ да заработи

Казусът КТБ се превърна в един тест дали българската държавност е в състояние да се справи с подобен род финансови проблеми. Опасяваме се, че ако не се справи и банката не бъде оздравена и санирана,

Зам-министър Бранимир Ботев: Над 50% от туристите в България са от ЕС

Устойчивият тренд за последните няколко тримесечия, показва, че над 50% от туристите в България са от страните-членки на Европейския съюз (ЕС), каза зам.