Златанова: Гигантска спекулация е, че 2014 г. ще е нулева за европарите (видео)

Снимка: Деси Кулелиева

Приказките, че 2014 г. ще е нулева за европарите са гигантска спекулация, заяви вицепремиерът Зинаида Златанова на дискусия за новите земеделски европрограми, организирана от в. "Български фермер". Двата програмни периода се застъпват и ще продължи приемът на проекти и по стария ред. За новите мерки пък се прави всичко възможно някои да стартират още в началото на следващата година. Например това ще се случи по оперативните програми "Човешки ресурси" и "Транспорт".

От земеделското министерство съобщиха, че имат готовност първа да стартира мярката за младите земеделски производители. Проблемът със забавянето на новата програма за развитие на селските райони дошъл оттам, че трябвало да се преработи цялата, защото завареният вариант от правителството на ГЕРБ не удовлетворявал никого - от земеделците до Еврокомисията.

Главният секретар на асоциацията на българските фермери Теодор Иванов пък поиска фермерите да не се делят на малки и големи. В дискусията се очерта проблемът с липсата на професионални кадри в земеделието, въпреки че "един комбайнер получава повече от един професор".

Най-голям интерес имаше към конкретните срокове, в които ще започне приемът по новата Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г.

 

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 2

Сортирай по:

166
гигантската спекулация беше с аферата вв костинброд, благодарение на която се добрахте до властта червени мърши--а европа сега спира парите --ясно е защот сте крадливи гадове

179
Проблемът със забавянето на новата програма за развитието на селските райони се дъжи на некомпетентността на управлението на тройната коалиция и най вече на ресьорната министърка с конската физиономия, а не на ГЕРБ. Не е изненадващо, че за всички свои неудачи , "експертното" правителство, на тройната коалиция, прилага и спазва партийното решение на БСП, са се обвинява ГЕРБ. Работата се състои в това, че техните лъжи вече се девалвираха и никой не им вярва, а кобилата колкото и да се усмихва полза няма.

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Каролев: Няма сделка за бизнеса на Василев

„Според мен сделка няма, никой не би покрил не 900 милиона евро кредити, а и половин милион евро, без да знае дали ще стане собственик на тези компании. Те са купили опция”.

151 млн. лева за биопроизводство по ПРСР

Близо 151 млн. лв. отпуска ЕС до 2020 година за развитие на биоземеделието у нас. Това съобщи главният експерт в дирекция „Развитие на селските райони“ в земеделското министерство Лидия Чакръкчиева.

Александър Дурчев, основател и шеф на All Channels: Границите между пиар и реклама изчезват

- Г-н Дурчев, защо е нужен пиарът? - Едно време казвахме, че е нужен, защото променя нагласите на хората дългосрочно и създава лоялност към дадена марка. - Не е ли това работата на рекламата?

НАП: Последен ден за деклариране на доходите с отстъпка

Днес изтича крайният срок за подаване на годишните декларации за облагане с корпоративни данъци от юридическите лица, напомнят от НАП. До полунощ притежателите на персонален идентификационен код

Домусчиев: Не вярвам Цветан Василев да е давал пари на собственици на вестници

Не вярвам, че Цветан Василев е раздавал пари назаем на собственици на вестници. Ако го е правил, какво му пречи да си ги събере. Аз си взимам парите от всички, които ми ги дължат,

ЕРП-тата внасят предложенията си за промяна в цените на тока

Изтича срокът, в който енергийните дружества трябва да внесат предложенията си за промяна в цената на електричеството, съобщава Нова ТВ.  Възможно е ЕРП-тата да поискат поскъпване,

Двойна полза: реклама на кока-кола в Румъния увеличи потребителите на туитър

“Кока-кола” и туитър организираха съвместна рекламна кампания в Румъния, която донесе полза и на двете компании, а в същото време накара хиляди румънци да излязат с приятели на вечеря.