Полицай уволнен от МВР за присъда отпреди 22 г.

42-годишен полицай съди МВР за уволнение заради прегрешение отпреди 22 г.
Васил Згуровски, който е награждаван два пъти за добра работа, счита, че е неправомерно уволнен, след като без проблем досега е работил в МВР.

Административният съд в Смолян обаче отхвърлил жалбата му.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Полицаят Згуровски отговарял за реда в смолянското село Стойките. През м. юли т.г. той получил заповед за освобождаване с мотива, че е бил осъждан за умишлено престъпление и заради това няма право да работи в МВР. Става дума за случай от 1991 г. Тогава Згуровски попада в разправия с роми в с. Гела. Твърди, че не бил виновен, но го осъдили на 10 месеца поправителен труд. След това получил пълна реабилитация. Започнал работа като надзирател в следствието, охранявал обсерваторията в Рожен 5 г., а след това работил като полицай в Стойките.

“При назначаването ми законът позволяваше при определени условия осъждани да работят в МВР, след това през 2007 г. той бе променен. Излиза че 6 г. съм бил неправомерно полицай”, казва той. Мъжът има две момчета и семейството му сега се издържа от заплатата на жена му. Той ще обжалва уволнението си пред ВАС.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 3

Сортирай по:

241
Що за простотия? Нали е бил напълно реабилитиран - защо го уволняват? Трябва да го наградят за това, за което са го осъдили на времето.

166
Njakoj kojto se bori s ciganite ne mozhe da bade prestapnik..........Nachalnicite mu da ne se pravjat na udareni ami da varnat choveka na rabota!

158
Гадове или комунисти,няма разлика.Ето какво правят като са на власт.

Добави коментар

Добави коментар

Заловиха в Кнежа българина, снабдявал с дрога Ндрангета

39-годишният българин Здравко Иванов е бил задържан в Кнежа, съобщиха италианските власти. Той е сочен за един от основните снабдители с дрога на клана Либри на калабрийската мафия Ндрангета.

ДНК експертиза бави делото срещу ученика двоен убиец от Джебел

Резултатите от ДНК експертиза бавят внасянето на обвинителния акт срещу 18-годишният ученик Мерт Мехмед, който е задържан за кървавото убийството на 24-годишната Джейлян и 7-годишната й дъщеричка Дже

Заловиха македонец, издирван в Германия за дрога

Издирван от германските власти македонец, който има и българско гражданство, е бил заловен в Благоевград, а окръжният съд постанови той да бъде екстрадиран.

Разпитват по 15 свидетели на ден за убийството на 8-годишната Алекс, броени дни до процеса

Тежки и продължителни съдебни заседания се очакват в процеса за убийството на 8-годишната Александра Веселинова Тодорова. Според изпратените призовки на ден показания трябва да дават поне по

Задържаха 22 нелегално превозвани бежанци на ГКПП Дунав мост

22-ма нелегално превозвани чужди граждани бяха задържани на ГКПП „Дунав мост” – Русе, съобщи Фокус. Вчера на ГКПП „Дунав мост” – Русе на излизане от страната пристигнал товарен автомобил „Даф”,

Шофьор без книжка вози тон крадено желязо в бус

Полицаи откриха близо 1 тон метални изделия в колата на 38-годишен мъж в Чирпан, съобщиха от ОДМВР-Стара Загора. На 24 декември органите на реда от РУП – Чирпан спрели на ул.

Майката на удавената Валя: Сутрин още посягам към чашата й за кафе

Надеждите на една почернена майка да научи какво се е случило с дъщеря й не са угаснали, след като на 19 декември разследването за смъртта на медицинската сестра от Бургас Валентина Иванова