Полицай уволнен от МВР за присъда отпреди 22 г.

42-годишен полицай съди МВР за уволнение заради прегрешение отпреди 22 г.
Васил Згуровски, който е награждаван два пъти за добра работа, счита, че е неправомерно уволнен, след като без проблем досега е работил в МВР.

Административният съд в Смолян обаче отхвърлил жалбата му.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Полицаят Згуровски отговарял за реда в смолянското село Стойките. През м. юли т.г. той получил заповед за освобождаване с мотива, че е бил осъждан за умишлено престъпление и заради това няма право да работи в МВР. Става дума за случай от 1991 г. Тогава Згуровски попада в разправия с роми в с. Гела. Твърди, че не бил виновен, но го осъдили на 10 месеца поправителен труд. След това получил пълна реабилитация. Започнал работа като надзирател в следствието, охранявал обсерваторията в Рожен 5 г., а след това работил като полицай в Стойките.

“При назначаването ми законът позволяваше при определени условия осъждани да работят в МВР, след това през 2007 г. той бе променен. Излиза че 6 г. съм бил неправомерно полицай”, казва той. Мъжът има две момчета и семейството му сега се издържа от заплатата на жена му. Той ще обжалва уволнението си пред ВАС.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 3

Сортирай по:

241
Що за простотия? Нали е бил напълно реабилитиран - защо го уволняват? Трябва да го наградят за това, за което са го осъдили на времето.

166
Njakoj kojto se bori s ciganite ne mozhe da bade prestapnik..........Nachalnicite mu da ne se pravjat na udareni ami da varnat choveka na rabota!

158
Гадове или комунисти,няма разлика.Ето какво правят като са на власт.

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Ранен младеж не знае какво му се е случило (обзор)

Ранен софиянец използва фейсбук, за да разбере дали е жертва на побой, или катастрофа. Ивайло Григоров си спомня, че тръгнал към “Люлин” с велосипед и се събудил след инцидента.

Бандити ударили арабин с пищов и му взели 3000 евро

Двама от тримата мъже, ограбили 3000 евро от арабина Халек Касим на 14 юни, са си признали вината пред прокуратурата и искат споразумение, стана ясно в понеделник в Софийския районен съд.

Хванаха тир със 120 сирийци, шофьор опита да гази полицай

Между 30 и 50 задържани емигранти на ден в София Тир със 120 нелегални емигранти задържа полицията край софийското село Лозен. Един от шофьорите, пазещи камиона, дори налетял да гази полицая,

Убитият на магистрала “Струма” защитавал колега от ножа на Ембака (Обзор)

Не е вярно, че Николай Чивиев е разбил предното стъкло на колата на Емил Първанов, твърди шефът на строителната фирма. Имало 10-ина свидетели Николай Чивиев,

Луд умъртвил и запалил мъж. Имал списък за убиване?

Шепа обгорели човешки кости са били открити край къшла за овце между бургаските с. Банево и Изворище - според полицията трупът най-вероятно е на фермер от Айтос,

Хванаха 124 нелегални емигранти и 65 кг хероин при акция на Европол

За месец в България са открити и конфискувани общо над 65 кг хероин, 245,820 кг лекарствен продукт, съдържащ псевдоефедрин, 73 200 контрабандни цигари, 2590 кг откраднато желязо,

Фермер стреля три пъти по тв боса Тянков

Твърди, че каракачанките на бизнесмена разкъсали 19 овце Фермер бе арестуван, след като гърмя с боен пистолет по собственика на телевизия Димитър Тянков.