Полицай уволнен от МВР за присъда отпреди 22 г.

42-годишен полицай съди МВР за уволнение заради прегрешение отпреди 22 г.
Васил Згуровски, който е награждаван два пъти за добра работа, счита, че е неправомерно уволнен, след като без проблем досега е работил в МВР.

Административният съд в Смолян обаче отхвърлил жалбата му.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Полицаят Згуровски отговарял за реда в смолянското село Стойките. През м. юли т.г. той получил заповед за освобождаване с мотива, че е бил осъждан за умишлено престъпление и заради това няма право да работи в МВР. Става дума за случай от 1991 г. Тогава Згуровски попада в разправия с роми в с. Гела. Твърди, че не бил виновен, но го осъдили на 10 месеца поправителен труд. След това получил пълна реабилитация. Започнал работа като надзирател в следствието, охранявал обсерваторията в Рожен 5 г., а след това работил като полицай в Стойките.

“При назначаването ми законът позволяваше при определени условия осъждани да работят в МВР, след това през 2007 г. той бе променен. Излиза че 6 г. съм бил неправомерно полицай”, казва той. Мъжът има две момчета и семейството му сега се издържа от заплатата на жена му. Той ще обжалва уволнението си пред ВАС.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 3

Сортирай по:

241
Що за простотия? Нали е бил напълно реабилитиран - защо го уволняват? Трябва да го наградят за това, за което са го осъдили на времето.

166
Njakoj kojto se bori s ciganite ne mozhe da bade prestapnik..........Nachalnicite mu da ne se pravjat na udareni ami da varnat choveka na rabota!

158
Гадове или комунисти,няма разлика.Ето какво правят като са на власт.

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Спасиха кучето на Зорница, но от нея 35 дни няма следа

35 дни няма следа от 30-годишната Зорница Иванова от Петрич, която изчезна, докато разхожда кучето си край р. Луда Яна. Още на 1 февруари кучето бе открито в реката и спасено.

Осъден за блудство с ученичка уби майка си и авер

Седмица след като получи 4 г. затвор за изнасилване, Павел Тухчиев от Стамболийски отново застава пред съда. Този път за причинена смърт по непредпазливост на майка си и на приятел. Обвинителният...

Мистерията около разчленения женски труп сe заплита

Мистерията около разчленения женски труп, открит в гора край Приморско, се заплита. Заради дъждовното време вчера издирването около бившата Татова резиденция "Перла" бе преустановено. Още не се...

Дебитна карта издала рецидивиста, който уби с тесла Вероника (обзор)

40-годишен престъпник, който се укрива от правосъдието, е убил 23-годишната Вероника Здравкова във Велико Търново, за да я ограби. Илиян Здравков е заловен в 3 ч през нощта в петък.

Пиян тираджия уби жена и рани шестима

Румънски шофьор с 1,16 промила алкохол в кръвта изгуби контрол над тира си, навлезе в насрещното и блъсна странично миниван "Форд Галакси", който изхвърча в канавката. От пътуващите в него 7...

До живот ще лежи Атанаска, която удуши малката Алекс (обзор)

До живот зад решетките ще лежи Атанаска Георгиева за убийството на малката Александра Тодорова от Поморие. Това реши днес окръжният съд в Бургас. Детето бе удушено през април м.г.

Близки на убито момче ругаят съдия

Приятели на убития миналата година 18-годишен Емил Ботев се нахвърлиха с обиди и ругатни върху съдия Ева Пелова в Софийски градски съд (СГС) преди минути,