Неправилно нападат "Борба с градушките"

Истината краси човека! Тази българска поговорка с пълна сила се отнася за труда и хората от Регионална Дирекция „Борба с градушките" Пловдив област.

През активният сезон от април до октомври колектива работи на денонощни дежурства за опазване на селскостопанската продукция. Общата обработваема земя в областта е 2,8 милиона дка, а стойността на растениевъдната продукция в защитаваната територия е 430 милиона лева.

Работата на ракетострелците е изключително отговорна и рискова и изисква специална квалификация и разрешителни. Работи се със скъпоструваща автоматизирана и компютаризирана техника и взривоопасни материали.

Нашия опит се взаимства от Румъния и Гърция за изграждане на съвременни противоградови защити.

През неактивния сезон се извършват ремонтни дейности и модернизиране на противоградовата система. Работещите ползват компенсации за отработените извънредни часове.

Това са фактите. Недопустимо е в държава от Европейския съюз, по медиии и ефир, да се пишат и говорят долнопробни лъжи.

Истината е само една - цялата противоградова система на РБългария, струваща на данъкоплатеца под 10 милиона лева на година, защитава българското растениевъдство, защитава труда на българския селянин от над 1 милиард лева продукция.

Всеки, който работи срещу противоградовата система, работи срещу интересите на българското растениевъдство, работи срещу интересите на България!

Колективът на РДБГ

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 5

Сортирай по:

0
Тук май се превърна в говорилня на доволните настоящи недоволните бивши служители. А тази Фасулева е много важна личност сигурно. По името и личи :))

0
Абе Тодорова, ето ти датите на откриване на активния сезон през последните години: 2003г - 19 май 2004г - 21 май 2005г - 9 май 2006г - 17 май 2007г - 15 май 2008г - 21 май 2009г - 26 май. Ако искаш да цитирам и номерата на заповедите, ако искаш си ги вземи от Фасулева (главния секретар на агенцията).

0
УВАЖАЕМИ ГОСПОДА! НЕ ОМАЛОВАЖАВАЙТЕ ТРУДА НА РАКЕТОСТРИЛЦИТЕ, ЗАЩОТО СЪМ СИГУРНА, ЧЕ ВЪОБЩЕ НЯМАТЕ ПРЕДСТАВА ЗА ЕСТЕСТВОТО НА РАБОТАТА ИМ, КАКТО И НЕЧОВЕШКИТЕ УСЛОВИЯ НА ТРУД. ИНТЕРЕСНО МИ Е ДА НАУЧА ОТКЪДЕ С ТАКАВА СИГУРНОСТ ГОВОРИТЕ КОГА ЗАПОЧВА АКТИВНИЯ СЕЗОН, ЗАЩОТО ВИ СЪОБЩАВАМ, ЧЕ СТЕ ЗЛЕ ИНФОРМИРАНИ.. НА ГОСПОДИН БОРИСОВ МУ ПРЕПОРЪЧВАМ ДА НАЗНАЧАВА ЗА МИНИСТРИ КОМПЕТЕНТНИ ЛИЧНОСТИ , ЗА ДА НЕ ИЗПАДА В СИТУАЦИЯ ДА БЪДЕ ПОДВЕЖДАН. НА ВСИЧКИ НИ Е ЯСНО, ЧЕ В УСЛОВИЯ НА КРИЗА ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВЯТ ИКОНОМИИ, НО НЕКА СЕ ПРАВЯТ ТАМ, КЪДЕТО Е ВЪЗМОЖНО. ОТ ДРУГА СТРАНА ПЪК, ДАЛИ ЩЕ ИМА ПОЛИГОНИ ЗА БОРБА С ГРАДУШКИТЕ ИЛИ НЕ, ЕДВА ЛИ НЯКОЙ ОЧАКВА БЪЛГАРИЯ ДА ПРОКОПСА, УВАЖАЕМИ ПОЛИТИЦИ. НО ТАКА Е КОГАТО ЕДИН НАРОД НЕ ГЛАСУВА "ЗА" , А "ПРОТИВ" - ЩЕ СИ СЪРБА ПОПАРАТА. ВСЕ КЪСНО ГО РАЗБИРАМЕ, УВИ!

0
Така, че вината на РЪКОВОДСТВОТО на Агенция "Борба с градушките" за пилеенето на парите на данъкоплатеца е огромна. Голяма част от падналите тази година градушки в защитаваната територия са причинени от недостиг на ракети и от некачествени ракети, купени с парите на българския данъкоплатец на ДВОЙНИ ЦЕНИ. А за прикриването на пораженията най-ярък пример е РДБГ Долни Дъбник - на 21 май 2008 година в самия Долни Дъбник и в селата Дисевица и Търнене пада град като яйце и нанася до 70% поражения, но в отчета на Агенцията за 2008 година - в РДБГ Долни Дъбнуик нямало поражения.

0
Ами има неточности в тази декларация на "Колективът на РДБГ". Първо: активният сезон взеха да не го откриват през април, ами чак в самия край на месец май (след като вече паднат първите градушки и поразят разсадите, нищо, че според шефа на агенцията до 28-ми май нямало какво да се пази). Второ: масово се крият нанесените поражения вътре в защитаваната територия. Трето: 2009 година пораженията извън защитата са по-малки, отколкото вътре в защитата. Четвърто: купуват се негодни ракети и то на двойни цени, но за да се прикрие този факт, всичко се обявява за класифицирана информация.

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Училище раздава сгрешени дипломи за средно образование

11 зрелостници от Рибново получиха дипломите си за средно образование с невярно съдържание, съобщи bTV. В тапията имената на децата са объркани - някои букви са заменени с други, което ...

Експерт: По всяка вероятност бомбата е сглобена у нас

По всяка вероятност бомбата, която уби петима израелци на летището в Сарафово е сглобена у нас. Това заяви пред БНР председателят на Центъра за балкански и черноморски изследвания Алекс Алексиев ...

Ученици събират средства за 19-годишната Ади

Десетки ученици от софийския квартал "Люлин" организираха акция по набирането на средства в помощ на 19-годишната Аделина Коджабашева, която страда от тежко заболяване и се нуждае от спешна

Нито една пълна шестица на изпита по литература в Софийския университет

Близо половината от кандидат-студентите, явили се на изпита по български език и литература в Софийския университет, са получили двойки. От общо 1552 кандидат-студенти нито един не е изкарал пълна ...

Оцелял от атентат в Израел, оживя и след взрива в Сарафово

Десет години, след като е бил тежко ранен при атентат в родния си град Бейт Шеан в Израел през 2002 г., Гади Шивони отново се размина на косъм от смъртта – този път при нападението срещу израелски ..

На 20 юли без вода в София остават

На 20 юли 2012 г. (петък)ще бъде спряно водоподаването от 9.00 до 16.00 ч. в кв. „Слатина", съобщиха от Софийске вода. При продължителност на ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода" ще...

Български математици трети сред европейците в Аржентина

Младите български математици са трети сред европейските участници на международната олимпиада в град Мар дел Плата, Аржентина. Тя се проведе от 4 до 7 юли. България зае 19, 20 и 21 място, заедно