17-годишен почина от свински грип в Разград

Втори смъртен случай от новия грипен вирус е регистриран в Разград.

Това съобщи за радио „Фокус"-Шумен д-р Иван Петров, изпълнителен директор на разградската болница.

Починало е 17-годишно момче от село Езерче. Детето е било лекувано в домашни условия пет-шест дни и е постъпило в много тежко състояние, с гноен излив в белия дроб. Направена е операция и е приведен на апаратно дишане, но изходът е летален.

Момчето е от многолюдно бедно семейство с още три-четири деца. Изпратените проби в Националната референтна лаборатория са положителни за новия грипен вирус A (H1N1).

Първият смъртен случай бе 26-годишен мъж, който почина в разградската болница вследствие на пневмония.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

Държавни институции дължат милиони за такса "смет"

Държавни институции дължат милиони за такса "смет". 23 милиона лева дължат държавни институции и университети на общината. Миналата година министерствата на правосъдието, на отбраната,

По 3,5 решения на ден са вземали 3 правителства тази година

По три решения и половина на ден е била заетостта на трите правителства, които се смениха през 2014 г., показват публикациите на правителствената дейност в страницата на кабинета.

Започна спектакълът „Българската Коледа”

Започна спектакълът „Българската Коледа” в Народния театър "Иван Вазов", предаде  „Фокус”. На събитието присъстват президентът на Република България Росен Плевнелиев,

Психолог: „Депресии на очакването” ни обхващат точно след празниците

„Депресии на очакването” са именно депресиите, които обхващат хората точно след празниците. Всеки втори човек е изпитвал поне веднъж в живота си такъв вид депресия.

Откриха един от Богородичните манастири, закриляли Търновград

Археологът проф. Хитко Вачев, който през това лято разкри тайнствен царски нманастир под Царевец, чака в началото на годината да получи обещаните още от служебния кабинет 30 000 лв.

40 пъти стрелял по командосите Петко от Лясковец, те по него - 300

В началото на 2015 г. изправят пред съда стрелеца Петко от Лясковец. Кървавата драма през март, при която 53-годишният мъж уби командоса Емил Шарков, а други 3 барети бяха ранени при опит да го

Обект за пропаганда на радикален ислям са момичета под 15 години

Специален обект за пропаганда на радикален ислям са малки момичета под 15-годишна възраст. Това показват данни от разследването на групата на Ахмед Муса, арестувана в спецакция през ноември.