"Вчера“ - най-високо оцененият европейски филм на всички времена в IMDB (видео)

Моменти от филма "Вчера" Видео: Youtube

Българският филм "Вчера" се оказа най-високо оценената европейска лента на всички времена според рейтингите в международната база данни за филми IMDB.

Това стана ясно, след като кино любител и потребител на IMDB състави карта на любимите филми на Европа.

Филмът "Вчера" е на режисьора Иван Андонов. Основава се на едноименния роман на Владо Даверов. В лентата участват Христо Шопов и Георги Стайков.

В европейската класация на IMDB "Вчера" бие класики като "Животът е прекрасен" на Роберто Бенини и "Седмият печат" на Ингмар Бергман.

Може да видите картата уголемена ТУК.

Драмата има оценка 8,7 от максималните 10. Толкова има и румънският филм „Семейство Моромети".

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

Интересната карта показва най-високо оценените художествени широкоекранни продукции от всяка европейска държава според рейтинга им в IMDB.

Турският филм "Бандитът" има рейтинг 8,6, френската лента „Невероятната съдба на Амели Пулен" има рейтинг 8,5, а британската „Портокал с часовников механизъм" - 8,4.

Важно е да се отбележи, че авторът на картата не е българин и тя е съставена обективно според гласуванията във филмовия портал.

Критериите, посочени при съставянето на картата, са филмът да е показван на големите екрани, да е заснет в по-голямата си част на територията на страната и да има поне 900 гласа в imdb.com.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 1

Сортирай по:

24
Явно не са гледали "Козият рог". Жалко.

Добави коментар

Добави коментар

Червената шатра в Бургас става приемна на кандидатите за депутати от листата на БСП Лява България

Шатрата с номер 22, разположена на булевард „Богориди“ в центъра на Бургас, вече става приемна на кандидатите за народни представители от листата на БСП Лява България,

Пламен Нунев: Пътят Русе – Бяла - Велико Търново е основен приоритет за нас

Пътят Русе - Бяла – Велико Търново е основен приоритет за нас. Той ще бъде рехабилитиран и разширен по подобие на пътя Русе – Разград – Шумен. В момента това обновено трасе,

Янаки Стоилов: Високата и съзнателна активност на хората на изборите ще намали купения вот

Битката с купения вот е много трудна, но има едно важно обществено средство за противопоставяне и това е високата и съзнателна активност на гражданите.

Затвориха Петрохан заради свличане на скална маса

Поради свличане на скална маса, временно е затворен проходът "Петрохан", съобщиха от пресцентъра на МВР. Екипи на Пътна полиция насочват шофьорите преди подходите от двете страни на прохода да