Би Би Си алармира за експлоатация на български и румънски работници

Британският министър на търговията Винс Кейбъл обеща да нареди разследване след репортаж на ВВС за експлоатацията на български и румънски работници, съобщават британски медии.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1.20 до 4.80 лева - ВЕЧЕ И СЪС SMS

Разследване на Би Би Си е разкрило, че български и румънски работници взимат 10 лири за почти цял работен ден. Подставено лице на британската медия е получило 40 лири за 9-часов работен ден в магазин за строителни материали в Бирмингам. Това означава, че работникът е получавал по 4,70 лири на час при минимално възнаграждение в страната 6,31 лири на час.

Министър Кейбъл коментира случилото се като „сериозно нарушение на закона".

Изпълнителният директор на „Мигрейшън уоч" пък коментира, че това е нечестно както спрямо коректните работодатели, така и спрямо експлоатираните работници и британските работници, които не могат да се конкурират с хора, които получават толкова ниски надници.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 1

Сортирай по:

0
I v Holandia e taka. Po TV kazaha che veche se oformja edna nova, niskoplatena rabotnicheska klasa (predimno balgari i po-malko rumanci) kojato e na po-nisko nivo ot dosegashnata.

Добави коментар

Добави коментар

Силно торнадо премина през Бостън (видео)

Силно торнадо премина с ужасяваща сила през предградията на Бостън, съобщиха американските медии. Торнадото е изкоренило стотици дървета, отнесло е покриви на домове и е нанесло трайни щети,

Затворници в Австралия бягат, връщат се след почерпка с приятели

Лишени от свобода в затвора в затвора "Берима" , който се намира в пристанищния град Дарвин (Австралия), избягали, за да пийнат с приятели. След почерпката,

Нели Крус: Медийният плурализъм в Унгария, България, Италия и Великобритания е застрашен

В понеделник Еврокомисията отправи критики към Унгария заради въвеждането на данък върху медиите, който според Брюксел застрашава медийния плурализъм, съобщи АФП.

Русия забрани вноса на украински консерви

Руската служба за защита на потребителите (Роспотребнадзор) забранява от днес вноса на зеленчукови, плодови и рибни консерви от Украйна, се посочва в съобщение на службата, цитирано от ИТАР-ТАСС.