Броеницата стана мания на известните

НИКОЛАЙ БАРЕКОВ

И Бареков завъртя броеницата. Журналистът и бивш водещ на сутрешния блок на Би Ти Ви не спря да върти кехлибарените камъчета по време на участието си в “Шоуто на Иван и Андрей” вторник вечерта. "Броеницата е от много стар кехлибар, донесена е от гръцкия остров Миконос. Винаги нося по една. Това ми остана като наследство от прадядо. Броениците са хубав ориенталски навик, който успокоява мъжа”, поясни Бареков.

Има около 20 вкъщи. Най-скъпата му била семеен подарък от злато и кехлибар и е с антикварна стойност.

Дони също е фен на броениците. Най-важна му е будистката, направена от 108 зърна от кост на тибетски як и е предназначена за сури (молитва). “Не знам дали ми носи късмет, но ме успокоява”, разказва Дони. Използва я основно за медитация. Тя е с голяма стойност, тъй като е докосната от най-висшия духовен водач в Тибет Далай Лама.

Доста преди Бареков и Дони броеницата е станала неотменна част от живота на бизнесмена и собственик на футболния “Локомотив” (София) Николай Гигов. Първата той получава като подарък преди около 20 години. “Запалих се страхотно. Свикнах с броеницата и като я няма, ми липсва. Тя успокоява нервите. Превърнала се е в рефлекс и част от начина ми на работа и живот. Това е едно от нещата, с които много трудно бих се разделил, защото със сигурност ще ми липсва”, откровен е Гигов. Обикновено първият му допир с броеница през деня е, когато се облече за работа или се качи в колата. След като се прибере вкъщи, си дава почивка от нея.

“Главно си играя в ръцете с две-три. Най-скъпа ми е една, която ми подари мой приятел от Турция, починал нелепо в катастрофа преди няколко години”, разказва Гигов. (24часа)

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Рапърът Кристо помага на Пламен - победителя в “България търси талант”

Рапърът Кристо пее, а Пламен Любенов танцува до инвалидната си количка. Това видяха зрителите на финала на последното издание на “България търси талант”.

От вълнение Стефан Диомов за малко да припадне на юбилея си

Стефан Диомов е бил на косъм да припадне от вълненние на сцената в Летния театър на Бургас, където миналата вечер събра над 3-хилядна публика на концерт по случай 70-годишния си юбилей.

Теодосий Спасов свири на фест в новопостроен амфитеатър в село Долен

Известният музикант ще бъде сред изпълнителите на фестивала Transfiguration в село Долен. Той се открива навръх християнския празник Преображение Господне на 6 август и ще продължи до 9 август.

Само пеш или с градския рейс до Spirit of Burgas

Бургас се готви за нечувано задръстване в петък и събота заради фестивала Spirit of Burgas”, на който първата вечер ще изнесе концерт мегазвездата Роби Уилямс.

Пелин и вратига гонят мухите

Мухите са освен досадни и опасни. Те пренасят над 40 болестотворни причинителя предимно на чревни инфекции. Женските снасят няколкостотин яйца наведнъж върху тор, фекалии,

20 непознати неща за целувката

Защо се целуваме? Никой не знае със сигурност. Според някои учени става въпрос за напълно инстинктивно действие, естествен акт, който произтича от вътрешния ни стремеж към интимност.

Череши за подмладяване, вишни срещу мазна кожа

Антиоксидантите, витамините и ензимите, които правят плодовете така полезни за организма, действат благотворно и на кожата. И то не само при консумация, ами и при външно приложение.