Местният парламент в Крим отказа акредитация на кореспондентите на БНТ

Кореспондентите на БНТ в Украйна Марио Гаврилов и операторът Иван Антонов продължават да предават информация в изключително трудна ситуация. В „По света и у нас" Марио Гаврилов съобщи, че може само да преразказва случилото се в местния парламент в Крим, тъй като на екипа е отказана акредитация.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

„Обяснението беше, че вече има издадени прекалено много акредитации, което е доста смешно, тъй като това е една мащабна сграда и има доста място. Неофициално ни беше обяснено, че медии, които изкривяват действителността в Крим и се отнасят враждебно, към които бяхме причислени и ние, не са добре дошли в сградата. Успокоително ни беше казано, че всички европейски медии принадлежат към тази група." - заяви журналистът Марио Гаврилов.

В понеделник пратениците на БНТ станаха обект на агресивен натиск в един от най-размирните райони в Украйна. При влизането си на територията на Кримската автономна област журналистите на националната телевизия бяха спряни от около 10 войници, въоръжени с автомати „Калашников". Те направиха обиск на багажа и отнеха служебните им каски и бронежилетки.

„Хората с маски, които ни спряха, нямаха никакви опознавателни знаци. Видът на тези хора обаче не показваше да са случайни. Започна едно изключително агресивно претърсване на нашата кола, целият ни багаж беше стоварен на земята. Цялото им поведение излъчваше агресия." - разказа още Марио Гаврилов.

Екипът на БНТ ще продължи да информира от най-горещата точка на Европа.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 29

Сортирай по:

0
"Българска национална телевизия" БЕ ХВАНАТА В ЛЪЖА МИНАЛАТА ГОДИНА. Хора, които лично познавам, пред очите ми дадоха "интервю в ефир". Те обаче изискаха копие от интервюто, (фиксирано по ден и час). Получиха отговор, (ВЕЧЕ ОТ ТЕЛЕВИЗИЯТА), че подобно "интервю" НЕ БИЛО НАМЕРЕНО, хе, хе, хеее... смръдливи евреи-синисти-ешкенази. С парите на АРИЙЦИТЕ БЪЛГАРИ си правят еврейо-сионистката пропаганда, насочена СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ!

0
Е,asenasenov, виждам, че вчера си заработил повече от мен .Да не споменаваме обидните квалификации.Това ,което изтъкваш като доводи в коментарите си, не доказва непременно, че само руската страна е виновна, а че в България е попаднала на "подходящата фирма" и среда. За българските шивачки, работещи за гръцки босове, заключвани и тормозени май не си чувал. Не е важно откъде идва фирмата, важно е какво й се позволява тук. И пак ще ти кажа, не трябва да сме като коне с капаци- или сме с Русия, или сме с Америка. Не. Важно е във всеки един момент да изхождаме от нашите си ,българските интереси .Няма вечни приятели, има вечни интереси.

0
Откъде накъде ще позволяват на юдейско-сионистки медии като вашата да ИЗОПАЧАВАТЕ ФАКТИТЕ - поддържате открито еврейските фашистки терористи, завзели със сила управлението в Киев, А НЕ С РЕФЕРЕНДУМ, КОЙТО БЕШЕ НАСРОЧЕН ВЕЧЕ, (ЗАЩО ЛИ СЕ СТРАХУВАХА еврейте-сионисти от ВСЕОБЩ УКРАИНСКИ РЕФЕРЕНДУМ)? ------------------ НЕ СА ВИ ДЛЪЖНИ НИЩО. И БЪЛГАРСКИТЕ ФАКТИ СЪЩО ГИ "отразявате", ПО-ТОЧНО ИЗОПАЧАВАТЕ НЕПРЕКЪСНАТО. НЕ СТЕ НАЦИОНАЛНА МЕДИЯ, а интернационално-сионистко-еврейска ДЕЗИНФОРМАЦИЯ НА 100%.

0
Риторичен въпрос: "Що е журналист?" Повечето хора в Крим вярват, че всички европейски медии медии, изкривяват новините за Крим и се отнасят враждебно към случващото се ние бяхме причислени към тази група. Мнение: „По никакъв начин Марио Гаврилов не може да бъде обективен за събитията в Крим”. Дори да е обективен, репортажите му няма да видят „син екран” ако не са угодни на общата линия в Е.С.

0
Вижте как е сглобена измислената държава Украйна,от руските царе,Ленин,Сталин и Хрушчов!Цветна карта!-----http://www.kp.ru/daily/26169/3056551/

0
лъжливото герберче по-долу- пак се разкрякало :) http://blog.overgas.bg/цени-на-природния-газ/#.Ux9whCguKME

1
Нашите политици и журналисти са най-голямите помяри на планетата...ако трябва да избирам по -малкото зло ще избера Русия...смърт на Америка свобода на народите...

0
Mnogo hubavo - kakvo si misljat balgarskite journalisti che horata v Krim pasat treva li i ne znajat kakvi raboti govori pravitelstvoto protiv tjah.

3
Много правилно са отказали на българските журналисти. Нашите власти и нашите медии в момента са толкова афиширано русофобски и враждебни, че кримчани трябва да си плюят на физиономията, за да ги пуснат.

-60
Всички злини които са сполетяли Б--я са дошли от Русия и Русофилите. Цялата ни история е изпълнена с предателствата им и тероризма срещу собствената им страна в полза на Русия.Става въпрос за български журналисти унижавани от руските гадове бе близачи на руски гъзове.

3
ЕДНА СТАТИЯ: „Болгария поддержала политику России“ ~~ • http://topwar.ru/41078-bolgariya-podderzhala-politiku-rossii.html ~~ И ЕДИН КОМЕНТАР (михаил3 Сегодня, 19:51): ~~ Эх блгарче блгарче... Знаете, есть такой вид "друзей". "Друг - не сейчас". Он на все для тебя готов! Рубаху рвет на пупе, целоваться лезет, кричит здравницы громко... пьет исключительно на твои. И готов на все! Только не сейчас. То есть он всегда за тебя, но вот именно сейчас не может. Всегда- всегда... но не сегодня. Сегодня ни-как, ну ты же понимаешь, я твой друг, прямо таки брат, но... ну не сейчас. А в следующий раз непременно, обязательно! А следующий раз он такой - всегда следующий. Никогда не этот.

7
Българи, срам ме е да го кажа, но след като зависими от енергийни източници от Русия, Европа за нас е ...мираж! Като изключим София, колко от нас, с минимална заплата , могат да се разходят до Европа ?????????

15
@куршум - Ти остави руснаците на мира, ами започвай да плюеш по Борисов. Там са големите пари. Я виж Бареков Лайното направи милиони от тази дейност.

31
@куршум 11.03.2014 18:17:30 А да си чувал, че българинът купува най-скъпия газ в Европа от Русия? А да си спомняш, че Борисов лично преговаря с шефа на Газпром да понамали малко издояването на българския народ? Е, ако си заблудена русофилска овца, естествено няма да си спомняш тези неща. О, написал си 3 коментара - цели 30 кинта само от тази статия - добра заплата.

8
За вас всеки, който не е с вас е протuв вас. Това,че не одобрявам американското влияние, не означава ,че одобрявам руското.

20
@etonev 11.03.2014 18:11:52 Много добър коментар, който казва истината, но ТАКИВА КОМЕНТАРИ - които казват истината направо - ПОЛУЧАВАТ НАЙ-МНОГО МИНУСИ ОТ ТРОЛОВЕТЕ НА МАФИЯТА - русофили и болшевишки гъзолизци.

22
от 4 години дизела и бензина идват от Нефтохим Бургас до София - база Илиенци на Лукойл по тръба. Оттам себестойността на горивата за Лукойл намалява с 50%, защото нямат транспортни разходи. въпреки това цените продължават да се вдигат.

29
Описаното важи за всяка чуждестранна фирма в България в последните години, и за това вина носят не само те, а най-вече българската държава, че го допуска.

28
@куршум - Уф, АМАН ОТ ДЪРВЕНИ ФИЛОСОФИ! Това, което написа мислиш ли го или го пишеше само за заяждане. Ако е второто ти е простено, но се страхувам, че наистина мислиш, че Русия е наш благодетел и те ни имат за "братя". Няма да споря - излишно е, но всеки нормален човек може да ти изтъкне поне 20 доказателства, че РУСИЯ НИ ИЗПОЛЗВА КАКТО СИ ПОИСКА. Главната причина: българската държавна администрация е просмукана до мозъка на костите от корупция и разпродава България на този, който плати повече. Второ, у нас заблудените овце - русофили и радетели за стария болшевишки сталински ред - са страшно много - ТЕ БИХ ПОДАРИЛИ ЦЯЛАТА БЪЛГАРИЯ на Русия, заради лична облага. ЗА ТЯХНО СВЕДЕНИЕ - НИКОЙ НЕ ОБИЧА ТОЛКОВА НАВЕДЕНИ ГЛАВИ - ДОРИ ВСЕЯДНИТЕ РУСНАЦИ НЕ ГИ ОБИЧАТ - ето още една причина да не се котираме като нормални хора пред руснаците. С две думи - ПРИЧИНАТА НЕ Е В РУСНАЦИТЕ ИЛИ АМЕРИКАНЦИТЕ, А В НАС - БЪЛГАРИТЕ. Айде сега върви да си вземеш 20-те лева за двата коментара.

22
България е една от най-големите дойни крави на Русия чрез газта и горивата. От закупуването му до преди 1-2 години Лукойл българия не плащаше акциз на държавата, тъй като нямаше монтирани измервателни уреди, плащаше за някакъв минимум, а останалото го продаваше за своя сметка. И до днес за пред данъчните нефтохим Бургас работи на загуба и не плаща никакви данъци. 5 години работих в Лукойл България и знам какво пиша. Това е фирма, която се смята над закона, за държава в държавата. Началниците там вземат по 15-20 000 лв, а българите - по 800-900 лв. най-много. за руския началник 500 лв. е много голяма заплата за България. Кодекс на труда, такива работи за рускетьорите няма. Работи се само с обиди, унижения и простотии. За началници се назначават най-големите простаци, връзкари и лизачи на рускетьорски задници.

45
Като чета тези коментари, виждам, че ние, българите , сме с тотално сбъркан чип. От което следва, че управия няма да има и всеки трябва да се спасява поединично. От простотията спасение няма.

65
Не стана ясно,каква дойна крава на Русия можем да бъдем ние ,какво по-точно ще дои от нас, което тя си няма ?Напротив, тя бе голям пазар за българските стоки ,но ние поради политическата ни коректност към САЩ го изгубихме .И вече, наистина, като мижитурки се влачим след американците ,които дори и братушки не можем да наречем .

58
И правилно. Нима сте се надявали на по-специално отношение ? Новините, които се излъчват в повечето случаи са тенденциозни, и са в услуга на нечии чужди интереси. Пропагандата е в ход, благодарение на безгръбначните български политици и журналисти .

55
Откъде накъде ще позволяват на юдейско-сионистки медии като вашата да ИЗОПАЧАВАТЕ ФАКТИТЕ - поддържате открито еврейските фашистки терористи, завзели със сила управлението в Киев, А НЕ С РЕФЕРЕНДУМ, КОЙТО БЕШЕ НАСРОЧЕН ВЕЧЕ, (ЗАЩО ЛИ СЕ СТРАХУВАХА еврейте-сионисти от ВСЕОБЩ УКРАИНСКИ РЕФЕРЕНДУМ)? ------------------ НЕ СА ВИ ДЛЪЖНИ НИЩО. И БЪЛГАРСКИТЕ ФАКТИ СЪЩО ГИ "отразявате", ПО-ТОЧНО ИЗОПАЧАВАТЕ НЕПРЕКЪСНАТО. НЕ СТЕ НАЦИОНАЛНА МЕДИЯ, а интернационално-сионистко-еврейска ДЕЗИНФОРМАЦИЯ НА 100%.

104
Браво! Т.н. обществена телевизия БНТ работи по инструкциите на Гьобелс,а служителите и и "журналистите" получават допълнителни възнаграждения за "правилно" отразяване на събитията!Ненапразно украинката,която поддържа убийците от Майдана ОЛГА СОРОКА е чест гост в БНТ! ДОГОГА ЩЕ ИЗДЪРЖАМЕ СОРОСОИДИТЕ ОТ БНТ С НАШИТЕ ПАРИ! НЕЗАБАВНА ПРИВАТИЗАЦИЯ Н БНТ,А ОСВОБОДЕНИЯ РЕСУРС ОТ 100 МЛН. ЛЕВА ЗА БОЛНИ ДЕЦА!

18
Че какво е България за руснаците? Нищо повече от някаква област, която може да се дои като дойна крава. В България може да има тъпи заблудени овце, за които руснаците са "братушки", и "освободители", но чувствата им НЕ СА СПОДЕЛЕНИ. За руснаците не сме нищо повече от наведени мижитурки, които се влачим след тях като улично псе. Всяко "освобождение" е прикрито заробване по руски. Какво като сте БНТ или БНР? Айде къш от тука.

40
"Кой на каквото си постеле, на такова ще легне", "Каквото повикало, такова се обадило" и др. подобни народни пословици има. Министър Вигенин отлетя изненадващо бързо към Киев за да се среща с "новото правителство", а всички знаем как дойде на власт. И българите протестираха, но не хвърляха коктейли Молотов, не палеха и чупеха, но бяха бити от полицията "профилактично". В Киев беше забранено полицаите да се намесват. Голяма част от българските журналисти са на ниско професионално ниво и политически обременени - не отразяват адекватно световните събития, а действат по "опорни точки" . Както преди години "плюеха" срещу САЩ и НАТО, сега се обърнаха на 180 градуса. Горе-долу грамотните българи се оправят като четат информация на чуждестранни медии.

5
Нали сте там за да ги плюете, защо да ви се мазнят. Само ние подгъзуваме..........

1
„Герхард Шрёдер: Косово было «черновиком» для Крыма“ ~~~ (http://politobzor.net/show-15024-gerhard-shreder-kosovo-bylo-chernovikom-dlya-kryma.html)

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Плевнелиев в Париж: България подкрепя изграждането на отворен Европейски енергиен съюз

Борбата с климатичните промени не е само морално задължение, а налага да бъдат преосмислени подходите за постигане на икономически растеж. Това заяви президентът Росен Плевнелиев,

Учени: И Москва, и Анкара не казват истината за свалянето на самолета (видео)

Свалянето на руския фронтови бомбардировач Су-24 на сирийско-турската граница доведе до непрестанно ескалиращ международен скандал. И Москва, и Анкара са убедени, че са прави.

РИА Новости: България демонстрира отчаяна пъргавина - готова е да изпрати сухопътни войски в Сирия

"София бърза да заеме първия ред в саможертвата. Впрочем нейните управляващи и по-рано са доказвали, че са способни да не жалят страната, дори преди да са помолени.

Обама: САЩ се ангажира да направи нещо за разрешаването на проблема с климата

Президентът на САЩ Барак Обама заяви, че конференцията за климата в Париж може да бъде „повратен момент“ в световните усилия за ограничаване на затоплянето на Земята, предаде ВВС.

Русия спира доматите, плодовете от Турция

Санкциите срещу вноса от Турция за Русия ще включват главно плодове и зеленчуци. Това съобщи руският вицепремиер Аркадий Дворкович след правителствено съвещание с премиера Дмитрий Медведев.

Френското разузнаване: Салах Абдеслам е избягал в Сирия

Френското разузнаване смята, че участникът в атентите в Париж Салах Абдеслам е избягал в Сирия, съобщава Си Ен Ен, позовавайки се на източник, близък до разследването,

Турция сама свалила руския самолет, не била уведомила НАТО и САЩ

Турция самостоятелно е взела решението да свали руския бомбардировач Су-24. Тя не е уведомила нито НАТО, нито САЩ. Това съобщи постоянният представител на САЩ в Алианса Дъглас Лют.