Пъстро свинско със зеленчуци в плик

СНИМКИ: АРХИВ НА АВТОРКАТА

Bашата любима рецепта може да спечели 150 лева. Поканете ни да снимаме как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте ни рецептите си на адрес mvacheva@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 29.

КОЙ ГОТВИ

"Пише ви Денка Гьокова. Работя в аптечен склад и след работа е трудно да готвя завъртени и пипкави ястия. Затова подбирам бързи и лесни, такива, които с малко труд (в много случаи и средства) да поставя в тавата да се приготвят, докато аз си почина. Тази рецепта е от тефтерите на майка ми, която беше готвач, а тетрадката със записки на нейни рецепти ми е безценен съветник."

Предложение: Това бързо филе е много подходящо за консумиране с лимони и портокали. Затова може да се сервира с резени от тях.

ПРОДУКТИ

Свинско месо - без кост от бут или рибица цяло парче около 800 г

1 морков

2 кисели краставички

3-4 скилидки чесън

1/2 ч.л. кориандър, сол и черен пипер на вкус

Плик за печене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Едро нарязаните морков и краставицисе смесват със счукания чесън. Месото се нарязва от двете страни като хармоника, посолява се, поръсва се с пипера и кориандъра. Срезовете се пълнят с настърганите зеленчуци, а остатъкът от тях се изсипва върху месото.

Така подготвено, месото се слага в плика за печене и той се връзва с конец. Надупчва с игла на 5-6 места. Пече се около 2 ч на 180-200° в тесен съд.

Оставя се да изстине така, както е в плика,за да остане в соса от печенето. После пликът внимателно се отстранява. Месото се реже на филии така, че да се получат ивици със зеленчуците и да изглежда на райета.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

Котлети от сьомга с лимонов сок

Кой готви С тази рецепта Петя Тодорова се включва в пети кръг на конкурса. Приготвя се лесно, а рибата става сочна и ароматна. Продукти За 2 порции: 2 котлета от сьомга, 3 скилидки чесън,

Шоколадови суфлета

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър

Риба с мед и зеленчуци

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър

Пилешко руло със сушени домати

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Стефан Рядков слага кочан царевица в киселото зеле, за да се газира армеята

В семейството на Стефан Рядков всички са почитатели на лютото. Затова подправката, която си донесли от о. Хайнан – най-южната точка на Китай, им се усладила страхотно.

Мозък по шопски

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Пъстра есенна салата

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,