Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес [email protected]. За въпроси - тел. 942 25 31.
Кой готви
Маргарита Димитрова предлага апетитна рецепта с готова питка и каймяна плънка.
Продукти
1 малка готова погачица
700 г кайма
1 средно голяма глава кромид лук
1 яйце
2 с.л. кисело мляко
сол, чубрица, черен пипер и кимион на вкус
150 г кашкавал
150 г домати
зелена подправка за декорация
Начин на приготвяне
1. Издълбаваме питката, като от горната коричка оставяме един кант с ширина около 2 см (виж на снимката).
2. Омесваме каймата с нарязания лук, яйцето, млякото, солта и подправките. Пълним с нея тестената кора. Отгоре нареждаме доматени филийки.
3. Слагаме погачицата в предварително загрята на 180 градуса фурна и печем до готовност на каймата.
4. Изваждаме, поръсваме с настъргания кашкавал и слагаме отново във фурната, за да се разтопи. Накрая украсяваме със зелена подправка. Оставяме малко да се охлади, нарязваме на парчета и сервираме.