Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес [email protected]. За въпроси - тел. 942 25 31.
Кой готви
Кинка Асенова ви предлага немска рецепта с телешко, овкусено с горчица и напълнено с бекон и зеленчуци.
Продукти
800 г телешко месо
100 г бекон
80 г стар кромид лук
1-2 моркова
1 ч.л. горчица
100 мл олио
20 г масло
2 г млян черен пипер
1/2 връзка магданоз
Начин на приготвяне
Нарязваме месото на филии с дебелина 1,5 см. Начукваме ги леко, поръсваме ги със смлян черен пипер и сол, а от едната страна ги намазваме с горчица.
Слагаме по дължината на пържолата парченце бекон. Нарязваме лука и морковите на филийки и ги задушаваме в маслото. Разстиламе тази плънка върху месото и поръсваме отгоре ситно нарязания магданоз.
Увиваме парчетата месо на рула и ги завързваме с конец.
Овалваме ги в 1 с.л. брашно и ги запържваме в сгорещеното олио, докато леко се зачервят. Преди сервиране махаме конците от руладините и поднасяме с пресен магданоз и с гарнитура от варени пресни картофи.