Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес [email protected]. За въпроси - тел. 942 25 31.
Кой готви:
В деня на професионалния готвач Лео Бианки представя рецепта за паста, която сготви в заведението Bar&Dinner La Piazza в Слънчев бряг миналата седмица. Предлага ви рецепта за фузили с бекон и пармезан. В менюто на ресторанта освен италианска кухня има и гурме специалитети, английски и руски ястия, риба и други.
Продукти:
За 1 порция: 120 г фузили, 30 г лук, 30 г гъби, 30 г бекон, 30 г доматен сос, 30 г пармезан, малко рукола и пармиджано на ленти за поръсване
Начин на приготвяне:
Загряваме тиган с малко зехтин. Задушаваме за кратко нарязания на ситно лук.
Прибавяме предварително нарязаните гъби, а след тях и бекона на кубчета.
Разбъркваме добре и сипваме в тигана и доматения сок. Изчакваме малко, докато се сгъсти и добавяме пармезана, за да придобие плънката кремообразна консистенция.
Сваряваме пастата за около 4-5 мин, ако е прясна. Добавяме я в тигана при останалите продукти и разбъркваме добре. Най-накрая слагаме още малко пармезан на ленти и малко рукола и поднасяме.