Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес [email protected]. За въпроси - тел. 942 25 31.
Кой готви:
Маргарита Димитрова ви предлага лесна рецепта за по-различна крем супа, която се яде студена.
Продукти:
150-200 г тученица, 4 по-едри картофа, 1 тиквичка, 3 моркова, 1 глава кромид лук, 2 зелени чушки, 50 мл олио или толкова грама краве масло, хималайска сол- на вкус, черен пипер, свеж копър, 2 л вода
Начин на приготвяне:
Нарязваме всички зеленчуци на едро и си слагаме в тенджера под налягане. Добавяме мазнината и посоляваме. Накрая наливаме водата и разбъркваме.
Затваряме тенджерата и варим на умерен огън в продължение на 15 мин, след като зашуми вентилът.
Овкусяваме охладената зеленчукова смес с нарязания копър и черния пипер, след което изливаме бульона в купа. Пасираме зеленчуковата смес, като доливаме от бульона по малко. Спираме доливането тогава, когато крем супата ни хареса на гъстота.
Оставяме супата да се охлади напълно и я консумираме в горещините студена.