Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес [email protected]. За въпроси - тел. 942 25 31.
Кой готви
Рецептата на Радмила Димитрова от Бургас е за лесни и бързи зеленчукови брускети с готово хлебче и тиквички - страхотни за горещите летни дни.
Продукти
1 багета, 250 г сирене рикота, 4 тиквички, 3 скилидки чесън, сол, черен пипер, стръкове прясна мента, зехтин, пресен лимон
Начин на приготвяне
1. Смесваме в купа сиренето, няколко стръка ситно нарязана прясна мента, капки прясно изцеден лимон и счукания чесън.
2. Нарязваме тиквичките на кръгчета и ги овалваме в сол, черен пипер и малко зехтин. Печем ги на загрята скара.
3. Разрязваме багетата на кръгове или косо. Намазваме я от двете страни със зехтин и запичаме на скарата.
4. Нанасяме върху всяка брускета сместа от сиренето и подправките, отгоре нареждаме тиквичките и сервираме.