Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес [email protected]. За въпроси - тел. 942 25 31.
Кой готви
Днешната рецепта е от Гергана Георгиева. "Подходяща е за сезона, тъй като съдържа ябълки и орехи - продукти, които по това време на годината се намират в много български семейства", пише тя.
Продукти
4 яйца, 1 ч.ч. захар, 1 и 1/2 ч.ч. брашно, 1 бакпулвер, 3 средно големи ябълки, половин пак. канела, 1 каф.ч. олио, 1 ч.ч. едро смлени орехи, пудра захар за поръсване или шоколад за декорация
Начин на приготвяне
1. Разбиваме яйцата и захарта с миксер. При непрекъснато разбиване добавяме брашното с бакпулвера, канелата, олиото, едната ябълка, която е настъргана предварително, и орехите.
2. Сипваме получената смес в намазнена тава с незалепващо покритие, като заделяме 5-6 с.л от сместа за по-късно.
3. Режем двете останали ябълки на тънки резенчета и ги подреждаме най-отгоре върху сместа. Върху тях сипваме отделените 5-6 лъжици смес.
4. Печем в умерена фурна. След като сладкишът изстине, го покриваме с пудра захар или го заливаме с разтопен шоколад.