Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес [email protected]. За въпроси - тел. 942 25 31.
Кой готви:
Данчо Боев ви показва как да си приготвите сочно и ароматно пилешко бутче само в няколко стъпки.
Продукти:
За 1 порция:
едно пилешко бутче - около 350-400 г
5-6 скилидки стар чесън
1/2 връка копър
30-40 г краве масло
сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Пасираме стария чесън и намазваме с него бутчето.
Завиваме го стегнато със стреч фолио. Така престоява в хладилника 3-4 часа.
Овкусяваме маринованото бутче с подправки, поръсваме го със ситно нарязан копър и пържим в маслото до готовност.
Слагаме го в загрята фурна на 220 градуса и го допичаме около 7-8 мин. Сервираме бутчето със задушени зеленчуци и лимон.