В третата седмица на септември стартира Октоберфест в Мюнхен - един от най-популярните и посещавани фестивали в света, запазена марка на баварската култура. Октоберфест представя по един непринуден начин традицията в храната и напитките. По традиция по същото време в магазините на немската верига започна и Алпийската седмица, посветена на кулинарните изкушения от региона.
В седмицата 22 – 28 септември „Лидл” предлага селекция от над 80 продукта, характерни за кухнята на баварците. За да доведете духа на Октоберфест вкъщи, можете да избирате между десетки предложения от австрийски, баварски колбаси, франкфуртери, различни видове наденички и вурстове. На тематичните щандове в магазина ще откриете и няколко вида кнедли и картофени специалитети, изключително характерни за немската кухня. Пиво може да избирате от бяла бира, безалкохолна малцова бира, немска тъмна бира.
Предлагаме ви сами да приготвите едно лесно, традиционно алпийско шпецле.
Алпийско шпецле
Време за приготвяне – 40 мин Порции - 6
Необходими продукти:
500 г яйчено шпецле Combino
300 г швейцарско сирене
200 г немска наденица Dulano
50 г краве масло Pilos
3-4 глави червен лук
½ връзка пресен лук
сол Castello
черен пипер Mikado