Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес [email protected]. За въпроси - тел. 942 25 33.
Кой готви
Неделното предложение е от Гергана Георгиева - полезни и лесни за приготвяне бисквити. "Пълни с полезни съставки и много вкусни. В тях има сезонни продукти като тиква и орехи, което ги прави и много достъпни", пише ни тя.
Продукти
100 г овесени ядки, 100 г бадеми или орехи (може и двете), 40 г стафиди, 120 г пюре от тиква, 1 настърган морков, 50 г кокосови стърготини, 1 белтък, 1 с.л. мед
Начин на приготвяне
Почистваме една по-малка тиква. Нарязваме я на кубчета и ги задушаваме с малко вода до омекване. След това ги намачкваме с вилица на пюре, от което ни трябват 120 г.
Смиламе на брашно бадемите и овесените ядки в блендер (или малко по на едро). Надробяваме и стафидите.
Смесваме всички сухи съставки, добавяме тиквата, моркова, меда и белтъка и всичко омесваме леко.
Оформяме с ръка бисквити и ги печем върху хартия за печене в загрята фурна на 180 градуса 20 мин или докато леко покафенеят. Сервираме охладени.