Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес [email protected]. За въпроси - тел. 942 25 31.
Кой готви
Борислава Димитрова ви предлага любимия сладкиш на нейното дете.
Продукти
4 яйца, 100 г масло, 1 и 1/2 ч.ч. захар, 2 ч.ч. брашно, половин кофичка козе мляко (може и краве), 1 бакпулвер, сушени плодове (стафиди и боровинки), натурален шоколад за поръсване
Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата с вилица. Добавяме захарта, маслото (омекнало на стайна температура), киселото мляко и сушените плодове.
Изсипваме постепенно брашното с бакпулвера. Оставяме готовото тесто да почине за 10 мин.
Печем сладкиша до готовност в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор и върху хартия за печене.
Изваждаме го, когато е готов, и още топъл го поръсваме с настърган натурален шоколад.
* Сладкишът става леко рошав. По желание може да се сложат плодове отгоре според сезона. Аз имах в хладилника си малко малини.