Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес [email protected]. За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Ивелина Ганчева участва в кулинарната ни рубрика за първи път. Рецептата ѝ е за бърза тестена закуска със сирене и кашкавал.
ПРОДУКТИ
2 ч.ч. брашно, 1 пак. бакпулвер, 6 с.л. олио или краве масло, 1/2 ч.л. сол, 3/4 ч.ч. прясно мляко, 1 ч.ч. настъргани кашкавал и сирене 1:1, 1-2 с.л. сурови белени слънчогледови семки по желание
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбъркваме брашното, солта и бакпулвера.
Прибавяме мазнината и млякото, накрая прибавяме настърганите кашкавал и сирене. Разбъркваме хубаво с лъжица в купата - получава се меко тесто.
Оформяме от тестото 20 топки с намазнени ръце и поставяме в тава с хартия за печене. Поръсваме със семките.
Печем на 170-180 градуса 30-35 минути до златисто.